URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2012, 17:31

Memoria eroilor Revoluţiei Române, cinstită cu onoruri militare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe un frig înţepător, personalităţi locale, politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mai multor instituţii din Oradea au participat sâmbătă dimineaţa la festivităţile militare organizate în cinstea împlinirii a 23 de ani de la victoria Revoluţiei Române din 1989, în Cimitirul Municipal Rulikowski. Evenimentul a fost organizat de Garnizoana Oradea, Prefectura Bihor, Consiliul Judeţean şi Primăria Oradea.

În prezenţa a peste 120 de persoane, printre care şi reprezentanţi ai Asociaţiei Luptătorilor pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 Oradea, festivităţile de comemorare au început la ora 10, pe aleea principală din Cimitirul Rulikowski, în faţa mormintelor militarilor orădeni ucişi în luptele din acel decembrie însângerat - sublocotenenţii post mortem Victor Adrian Puşcău, Marius Cosma şi Adrian Dorin Danşe.

Ceremonialul a fost deschis de o slujbă religioasă oficiată de prelatul Garnizoanei Oradea, preotul militar Mircea Ioniţă, după care prefectul Claudiu Pop a ţinut un scurt discurs, aducând omagiu memoriei eroilor revoluţiei care a schimbat istoria României, şi în special celor trei orădeni.

A urmat apoi discursul preşedintelui Asociaţiei Luptătorilor pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 Oradea, Liviu Lupea, care a profitat de momentul solemn pentru a aduce o critică la adresa guvernanţilor. Motivul: promisiunea neonorată de reîntregire a indemnizaţiile revoluţionarilor.

"În urmă cu 23 de ani, o mână de nebuni din Oradea au decis să se răzvrătească împotriva sistemului totalitar. Aici, însă, evenimentele s-au consumat fără violenţe, iar asta datorită modului în care Armata a gestionat situaţia, fraternizând cu revoluţionarii şi evitând astfel vărsarea de sânge", a încheiat Lupea.

După discursurile omagiale, a urmat depunerea coroanelor de flori la mormintele celor trei eroi. O paradă militară a încheiat ceremonialul, militarii Garnizoanei Oradea, în frunte cu Detaşamentul de Onoare, defilând prin faţa oficialităţilor.

Toţi cei prezenţi s-au deplasat apoi la mormântul lui Neculai Tomozei, cel de-al patrulea erou al Revoluţiei Române, unde manifestările s-au consumat după acelaşi scenariu.
Printre cei care au participat la festivităţile militare comemorative s-au numărat Claudiu Pop - prefectul de Bihor, Cornel Popa - preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan - primarul Oradiei, Ovidiu Mureşan - viceprimarul Oradiei, senatorul Gavrilă Ghilea şi deputatul Ioan Cupşa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
comunisti si criminali
la asa mascarada voi ai spuneti revolutie? si tot comunistii de la putere, cei care au tras in oameni nevinovati si care au confiscat tot vin sa comemoreze niste morti nevinovati. urmasii gunoiului de iliescu vin cu flori in loc sa vina cu dosarele solutionate ale militarilor romani care, in loc sa 'fraternizeze' au tras in semenii lor. SA VA FIE RUSINE, PORCILOR!!! iar despre revolutionari....vin sa ceara drepturi? pe ce baza? ca-i aud toata ziua cum pling dupa impuscatul si il regreta. ce sa spuna cei care au fost la cotul Donului si au luptat pt. tara asta si pe urma au venit comunistii lui iliescu si i-au bagat in inchisori. RUSINE, PORCILOR!!! ati luat parte la o lovitura de stat, v-ati dat cu fundul de pamant, ati inventat niste teroristi (cind adevaratii criminali erau linga voi si care acuma au depus coroane in uniforma lor de *) si acuma vreti indemnizatii, pamant si spatii. sunteti mai rai ca cei din pcr. de la ei ati invatat sa furati si sa primiti de toate fara sa faceti pic de efort. nu meritati voi sa comemorati niste morti nevinovati atita timp cit de 23 de ani puneti umarul la jaful si la prabusirea acestei natii. RUSINE, CRIMINALILOR!!! v-as pune la zid pe toti
Postat 26 Decembrie 2012, 17:58 de fara voi
”Imaginea contează!” - Despre adevăraţii şi falşii revoluţionari ai Revoluţiei române.
”În urmă cu 23 de ani, o mână de nebuni din Oradea au decis să se răzvrătească împotriva sistemului totalitar. Aici, însă, evenimentele s-au consumat fără violenţe, iar asta datorită modului în care Armata a gestionat situaţia, fraternizând cu revoluţionarii şi evitând astfel vărsarea de sânge”, a încheiat Lupea.” 1. Au fost multe mii de orădeni care s-au răzvătit, inclusiv de la ”Mecanica” Oradea. 2. Eroii de la Revoluţie nu s-au sacrificat pentru ca unii ca: Ghilea, Lupea şi tot felul de foşti şi actuali ”navetişti” şi parveniţi politic (de la diverse instituţii/deconcentrate ş.a.), nu puţini provenind din sistemul: ”PCR&Secu&sons” (inclusiv rudele, colaboratorii şi turnătorii lui, foşti şi actuali), să o ducă foarte bine. 2. A pune semnul egal între acei ”ciolanagii” care s-au instalat pe la Primărie şi fostul CJ al PCR, unii dintre ei stând lipiţi de scaunul pe care s-au autoaşezat şi când trebuiau să îşi facă nevoile şi adevăraţii revoluţionari şi eroi, arată modul în care Revoluţia română a fost confiscată de sistemul ticăloşit sus amintit. 3. Este cazul să se facă o filtrare conformă şi în cazul (auto)intitulaţilor revoluţionari. 4. P.S. God bless Romania.
Postat 24 Decembrie 2012, 10:16 de stefan
Lupul Moraliat
Din manaia de nebuni faceau parte si SECURISTI printre care si tu! Revoltat care esti! Nu-ti ajunge pensia ?Pe unde-ai fost n-ai l;asat loc de buna ziua si nimeni n-are o vorba buna despre tine. Macar de-ai tacea.
Postat 23 Decembrie 2012, 13:19 de Tudor H
h
la vremuri noi tot noi
Postat 22 Decembrie 2012, 20:54 de h
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON