URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Mai 2012, 13:51

Liderul sindicaliştilor din Universitatea din Oradea, Gheorghe Ionescu, a ajuns consilier al ministrului Educaţiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După eşecul cu Ioan Mang la şefia Ministerului Educaţiei, Universitatea din Oradea tot a reuşit să îşi impună un reprezentant în minister.

Din această săptămână, liderul sindicatului Corpului Profesional Universitar al Universităţii orădene, fost candidat la funcţia de rector în alegerile din acest an, Gheorghe Constantin Ionescu, lucrează în minister. Ionescu este consilier al ministrului Educaţiei, Liviu Pop, pe probleme de învăţământ superior.

"E mult spus consilier, pentru că încă nu am o decizie de numire oficială. Sunt un colaborator al domnului ministru pe probleme de învăţământ superior. Acum sunt probleme stringente care trebuie rezolvate, nu ne-am oprit să facem un act oficial", a declarat Ionescu, miercuri, pentru BIHOREANUL. De altfel, nici conducerea Universităţii orădene nu a fost încă înştiinţată oficial de noua poziţie a lui Ionescu, care este profesor universitar al Facultăţii de Construcţii şi Arhitectură.

Potrivit lui Ionescu, de luni lucrează deja la Bucureşti, la solicitarea directă a ministrului Liviu Pop. "Ne cunoaştem de vreo 5 ani, am conlucrat pe linie sindicală", a precizat Ionescu. Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a fost, înainte de a fi numit ministru, secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Pe aceeaşi filieră sindicală, ocolind nominalizările partidelor politice membre ale alianţei USL, a fost făcută şi prima nominalizare a şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, în persoana PSD-istului Dan Matei, înlocuit apoi, după trei zile, cu tot penibilul de rigoare, cu liberalul Daniel Negrean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
USL
1. Mang. 2. Ionescu. 3. delete la baze de date... Am luat decizia.. nu voi vota cu USL... mai tampiti ca PDLeii...
Postat 31 Mai 2012, 17:50 de sorbonel
Bine ca n-au luat-o si pe Wilma!
Cine ne mai raspundea noua acum, cine ne zicea bancuri si crestea ratingul articolului? Sigur, era buna si acolo, mai copia cate o lege si o transpunea in practica, il incuraja pe Fred si-i dadea o mana de ajutor (are tehnica buna) lui Barney . La oral nu stiu cum se descurca dar dupa afirmatiile ei primeste nota de trecere.
Postat 31 Mai 2012, 15:43 de coco
Vai de capul tau!
coco vine de la cocota nu? Bine zici tu draga, vai de capul tau! Ce nu ti-a facut Ionescu draga de esti asa suparata pe el? Sunt doar intrebari la care nu este nevoie sa si raspunzi ca s-ar putea sa pici la un examen oral.
Postat 31 Mai 2012, 15:32 de cocoSATUL
Vai de capul meu!
Vai de capul meu! A ajuns invatamantul (si ala universitar) pe mana unor sfertodocti sindicalisti! ce poate fi mai rau? Bine ca a scapat universitatea de el-macar o perioada... si poate il inainteaza in structuri si ajunge pe la Busselesssss... du-ca-se in ...lume!!!
Postat 31 Mai 2012, 14:53 de coco
THE FLINSTONES
Am inteles, Wilma a ramas pentru relatiile cu presa. A prins gustul scrisului pe bune nu pe copiate. Succes cucoana si asteptam prima ta lucrare originala! Promitem ca o cumparam nu o furam.
Postat 31 Mai 2012, 10:50 de DISNEY
SORBONICA=DISNEY LAND
BARNEY NU ESTE SINDICALIST MAI BAIATULE, CI RECTOR. TOCMAI PENTRU CA NUA FOST SINDICALIST NU A AJUNS MINISTRU. Asta e sindicatul te formeaza cu o anumita coloana vertebrala si te mentine in pozitie bipeda ca sa poti sa-i observi bine pe tradatori. E o calitate si asta, nu crezi mai Disney Land? Il plangi cumva pe Funeriu sau pe Baba care a pastorit toate ilegalitatile de la Oradea? Va este frica de un biet sindicalist ca va pune capul pe tambal? Incepeti actiunile la care va pricepeti: Scuipaturi de la distanta pe obrazul nepatat al lui Ionescu, decredibilizarea sindicatelor datorita carora va luati drepturile pierdute eroic datorita servilismului caracteristic universitarilor etc., etc. La astea sunteti neintrecuti. Succesuri fara esece!
Postat 31 Mai 2012, 09:48 de WILMA
BASME DE PE LA NOI
A plecat Fred la Bucale??? Acum chiar avem cuplul complet Fred si Barney sindicalistii care conduc invatamantul romanesc. Sper ca a luat-o si pe Wilma cu el sa le puna de-un gulas.
Postat 31 Mai 2012, 09:36 de DISNEY
CLARIFICARE
eu sa fiu in locul Rectorului l-as suna pe domnul Ministru si l-as lua la intrebari.: Daca e adevarat ca lucreaza cu Ionescu, care este motivul, daca intr-adevar lucreaza la negru (sau chiar la ministru), daca e si platit etc. iar la sfarsit sa-l certe ca nu l-a informat si pe el. Asa ar fi corect din partea unui rector adevarat nu, ce ziceti de asta. S-ar clarifica toate frustrarile voastre si s-ar si verifica daca Ionescu nu este un mare farsor si minte cu nerusinare (ca Antal de pilda). Merita incercat ca doar domnul Bungau este rector ce dracu, nu un ministru interimar ca vai de el.
Postat 31 Mai 2012, 09:35 de PROFESORUL
PT. JOKER
Ai dreptate! Da din cei care au acte si nu lucreaza deloc ai auzit? Sunt vreo 300 in universitate. oare nu-i ia la intrebari ITM-ul? Tare destepti mai sunteti. Habar nu aveti ce inseamna munca la negru, ca sa nu mai vorbim de alte ineptii pe care le debitati si va mai si credeti TELIGENTI.
Postat 31 Mai 2012, 08:38 de KUN FU
@KUNTA KINTE
La Sorbonica si suntem membri de sindicat.
Postat 31 Mai 2012, 07:25 de Hofuti
OBSEDATILOR
Da mai, Ionescu lucreaza la negru. Oare de unde o fi? Din Congo, din Republica Sud Africana? Oare cum il cheama pe negrul ala? Hai repede sa anuntam ITM-ul ca e grav de tot. Mai tampiteilor, la ce gradinita ati terminat? Precis era educatoarea suferinda dupa o muscatura de capuse. Sunteti retardati rau de tot. Sper ca nu predati la vreo facultate. Vai de studentii aia cu asemenea alienati mintali ca dascali.
Postat 30 Mai 2012, 23:44 de KUNTA KINTE
bine jucat
e un bluf! Cine a mai auzit sa lucreze cineva la stat fara acte? Baga Ionescu frica in ei si bine le face. Pacat ca nu e adevarat.
Postat 30 Mai 2012, 22:18 de joker
o fi munca la negru ??? ITM-ul se autosesizeaza oare?
\"Acum sunt probleme stringente care trebuie rezolvate, nu ne-am oprit să facem un act oficial\" o sa incerc si eu in mediul privat aceasta explicatie cand vine ITM-ul poate chiar functioneaza .... cine stie...
Postat 30 Mai 2012, 19:27 de oradean
o fi munca la negru ??? ITM-ul se autosesizeaza oare?
din cate inteleg noi avem un caz clasic de munca la negru ... ITM-ul ce face?
Postat 30 Mai 2012, 19:24 de oradean
@coleg adevarat
te-ai incurcat printre figuranti colega! Intrebarea era alta, dar la cat * ai pomenit pare ca-i mare foamea ta. In rest, pildai-i veche dar actuala. Valabil si la postarea de mai jos.
Postat 30 Mai 2012, 18:44 de figurant
PENTRU FIGURANT
FIGURANT IN UNIVERSITATE??? Trebuie sa fii rau nesimtit sa-l intrebi pe Ionescu de ce lipseste de la facultate. Dl. Ionescu este zilnic la facultate de pe la 7,40. Sute de cadre nici macar nu stie nimeni daca exista sau nu. Ani de zile au fost platiti zeci de oameni fara macar ca ei sa stie unde este universitatea, altii petrec cate 6-8 luni pe an in strainatate de-a moaca si voi va legati de Ionescu care munceste cat trei? Sunteti niste nesimtiti fara pereche. Chiar ca ar merita sa curete cativa mancatori de * din universitate ca prea multi sunt. Romanul moare de grija vecinului. Ca el sta in * pana in gat nu-i bai, da ca vecinul a tuns iarba in slapi, il catalogheaza ca indecent si nesimtit.
Postat 30 Mai 2012, 18:28 de COLEG ADEVARAT
SORBONEII
Atata rautate nu s-a pomenit de cand lumea. E bun bancul acela cu un tip pilos care nu este primit de Sf. Petru in Rai dar e trimis in Iad la Scaraotki si i se pune si o pila sa ocupe un loc mai privilegiat. Il pune Scaraotki sef peste un cazan cu smoala cu sarcina de a-i da in cap oricarui tip indrazneste sa scoata capul din cazan. Dupa doua zile intr-un control, il prinde Scaraotcki pe omul nostru ca sta intins, cu o tigara in coltul gurii si cu o cafeluta in mana. Se enerveaza si il ameninta ca-l baga in cazan. Raspunsul omului e clasic pentru un sorbonel: Nu e nicio problema Sefu. Aici in cazanul acesta sunt numai romani si cum scoate unul capul, trei il trag inapoi in smoala, asa ca nu am treaba. Exact asa fac si universitarii nostri, sunt experti la dat in cap. Unii, nu toti, cei care sunt mai breji, sau cel putin asa cred ei.
Postat 30 Mai 2012, 17:48 de SCARAOTKI
Interesant
de urmarit daca isi va mentine atitudinea bataioasa sau va cadea la pace cu Georgel&Co, ca de, posturile astea politice mai vin si pleaca, locul la universitate e caldut si sigur.
Postat 30 Mai 2012, 17:47 de figurant
INVIDIOSILOR
Mai Filipo, ai ceva sa-i reprosezi lui Ionescu in ceea ce priveste sarcinile de serviciu de la Oradea? I-a subventionat vreodata universitatea delegatiile in care reprezenta tara cu demnitate in strainatate sau ce probleme existentiale ai tu? Cred ca te mananca pizma. Rai, rai da si prosti mai sunteti mai carcotasilor. Are Adi dreptate ca Ionescu nu trece neobservat. Peste tot pe unde trece ramane ceva notabil in urma lui, nu un anume miros neplacut ca dupa altii.
Postat 30 Mai 2012, 17:29 de VLADIMIR
Ionescu
@filip, mai ales ca dl. Ionescu nu trece neobservat!
Postat 30 Mai 2012, 16:56 de Adi
Sorbonei
Nu inteleg cum de nu stie conducerea universitatii ce fac angajatii ei in timpul spatamanii de lucru. Si-a luat dl consilier concediu de odihna in timpul semestrului, concediu de studii, medical sau ce? L-a trimis universitatea in delegatie?
Postat 30 Mai 2012, 16:21 de filip
RAUTATE
Daca si Ionescu e incompetent, atunci tu (VI) esti un analfabet de-a dreptul. Daca vorbesti de incompetenta inseamna ca nu il cunosti deloc pe domnul Ionescu, numai bati campii ca de... e gratis si da bine la Sorbonica. Nu am fi noi daca nu ne-am scuipa singuri in gura.
Postat 30 Mai 2012, 15:26 de INGINER
NO, BINE!
LASA MAI MISULE CA II CAUTA SI ASTUIA NOD IN PAPURA...DACA NU II GASESC II INNOADA UNUL, DOUA, TREI SAU MAI MULTE...MANATI, MAI!!!!!!!!!!!!!!
Postat 30 Mai 2012, 15:17 de CE NOROC PE UNIV
PENTRU VI
Esti cumva al saselea la cursele de doi+1 si frustrarea e mare? Daca esti tu asa destept, de ce nu-ti declini identitatea sa spuna colegii tai cate ceva inteligent despre tine - daca au, bineinteles ce spune. Ce smecheri sunteti voi de dupa visin. Cand iesiti in fata ca sa faceti pipi, rade lumea de voi. Suntem extraordinari in a ne denigra colegii si a-i improsca cu noroi.
Postat 30 Mai 2012, 15:09 de MISU
Bravos!
Dupa Ministrul Mangleala un alt om de valoare ajunge sa indrume pasii universitarilor din toata tara. In scurt timp o sa devina o regula. Vrei un incompetent in spatele caruia sa poti sa iti faci tu jocurile? Ia de la Oradea! Pacat de oamenii seriosi care chiar muncesc la Universitate. Pentru ei, USL (din ce in ce mai asemanatoare cu PDL) nu are ochi!
Postat 30 Mai 2012, 14:32 de VI
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON