URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2021, 18:50

Liceul Emanuel, la aniversare: au marcat 30 de ani de la înființare printr-un nou număr al revistei școlii și un concurs

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liceul Emanuel din Oradea a împlinit 3 decenii de la înfiinţare şi, deoarece pandemia nu a permis anul trecut o aniversare cum se cuvine, elevi, profesori şi părinţi au marcat săptămâna trecută deja 31 de ani împliniţi printr-un concurs denumit sugestiv "Recunoştinţă", o festivitate de premiere a câştigătorilor, dar şi prin scoaterea unui nou număr al revistei şcolii.

Revistă nouă

Festivitatea a început cu un moment de meditaţie asupra "recunoştinţei", termen ce dă şi numele noului număr al revistei, cel de al treilea, după cum a subliniat directorul Iosif Curta. Au luat cuvântul apoi membrii redacţiei, care au prezentat conţinutul noii publicaţii.

Profesoara Anca Ardelean a prezentat revista ca fiind un grupaj de articole scrise atât de profesori cât şi de elevi, o retrospectivă a celor mai interesante activităţi şi proiecte şcolare desfăşurate în şcoală.

Dascăli, fie ei educatori, învăţători sau profesori, cum ar fi Violeta Sârb, Mariana Moţoc, Iştoc Florin, Mihaela Fildan, Marta Cadar, rememorează momente petrecute de-a lungul anilor în şcoală, experienţe trăite ca "o descoperire continuă, o formare, o aventură", impactul pe care l-au avut asupra copiilor, secretul satisfacţiei profesionale, dar şi poveşti ale unora dintre cei peste 1500 de absolvenţi ai Liceului Emanuel, realizările lor de după anii de şcoală, devenind medici, avocaţi şi chiar profesori în aceeaşi şcoală.

Unii elevi au fost marcaţi de influenţa formatorilor din şcoală: "Am convingerea că şi după ce am părăsit acel loc, aceste persoane au continuat să fie oameni de calitate pentru noile generaţii. Eu unul nu aş fi acelaşi fără ei", spune Paul Burcă, unul dintre absolvenţi. Alţii sunt dispuşi să dezvăluie secretul notei perfecte, Ghenţ Alex luând Bacul cu 10 în 2021.

Activitate bogată

Între altele, eleva Damaris Maier, reprezentantă a Consiliului Elevilor, i-a provocat pe elevi să citească revista ce conţine materiale utile şi atrăgătoare pentru ei, precum şi să se implice pe viitor în activităţile şcolii, ca până acum.

Susţinuţi de profesori organizatori, cum ar fi Ramona Iştoc, Mihaela Fildan, Faur Tabita, Claudia Bolcaş, Simona Ienciu, Andreia Ocoş sau Florin Iştoc, elevii au fost implicaţi în proiecte de şcoală de tip exchange cu copii din Rotterdam şi Apeldoorn (Olanda), au celebrat sărbători precum Centenarul Marii Uniri sau Ziua Europei, au învăţat să acorde primul ajutor, în programul "Fii erou, salvează o viaţă", au ajutat copii cu nevoi speciale sau familii defavorizate, prin "Armonii şi amintiri pentru copii cu nevoi speciale", "Dăruind, dobândeşti", au învăţat să protejeze natura în programul "Lets Do It, Bihor!", au devenit ambasadori ai Oradiei, ghizi ai oraşului în plină dezvoltare, prin proiecte de turism, şi au învăţat cum să trăiască şi să studieze în pandemie.

Concurs cu premii

Simona Ienciu a adus în atenţie concursul pe care Liceul Teologic Baptist "Emanuel" l-a organizat cu ocazia împlinirii celor 30 de ani de la înfiinţarea şcolii, sub egida "Recunoştinţă", pornind de la ideea că "recunoştinţa nu este un concept abstract, este o emoţie puternică şi vindecătoare".

Concursul a fost organizat pe trei secţiuni: creaţie artistică, creaţie literară şi fotografie, iar interesul elevilor a fost evident prin numărul mare de participanţi, circa 200 de elevi. Aceştia s-au întrecut în creaţii aparte, punând în dificultate juriul - format din profesori de specialitate - în momentul desemnării câştigătorilor. Cei peste 40 de câştigători au fost recompensaţi pentru creaţii artistice, literare şi fotografie, cu diplome şi premii în bani.

Lucrările pot fi vizualizate pe site-ul şcolii www.ltbe.ro, iar detalii despre activităţile, proiectele care au implicat elevi şi cadre didactice deopotrivă, precum şi multe alte subiecte de interes se regăsesc în cele peste 60 de pagini color şi copertă 3D ale celui mai nou număr al revistei "Recunoştinţă".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON