URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Mai 2012, 20:56

Let's Do It, Bihor: 8.000 de voluntari au "măturat" judeţul, dar tot au mai rămas gunoaie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorenii au răspuns surprinzător de bine la provocarea proiectului de voluntariat "Let's Do It, Bihor", care presupune curăţarea judeţului de gunoaie într-o singură zi.

Organizatorii judeţeni n-au apucat să centralizeze încă toate datele, însă potrivit primelor estimări, mii de bihoreni s-au implicat în proiect. "S-au strâns cam 5.000 de saci de gunoaie, numărul voluntarilor fiind, grosso modo, 8.000", a declarat sâmbătă seară, pentru BIHOREANUL, coordonatorul judeţean al acţiunii, Mihai Pop.

Din numărul total al voluntarilor, circa 2.000 au fost orădeni. Totodată, au fost comune, precum Vadu Crişului ori Tinca, unde s-au strâns peste 300 de voluntari.

Bihorenii au strâns multe gunoaie în zone precum Boga, Vârtop ori în comuna Criştioru. "În Crişitoru de Jos, în zona Vârfuri, s-au adunat cam o mie de saci de gunoaie. La Boga voluntarii au strâns 600 de saci şi ar mai fi strâns şi mai mult, dar utilajele de salubritate care s-au dus acolo n-au putut să transporte mai mult", a precizat Pop.

Cu toate acestea, doar circa 60% din zona Boga a fost curăţată de gunoaie. "Au trudit ca nişte robi toţi voluntarii, mai mult nu aveau ce face", a spus coordonatorul.

De altfel, deşi s-a muncit în multe zone din judeţ, Bihorul încă mai are multe gunoaie. "Din păcate, n-am reuşit să curăţăm judeţul, aşa cum ne-am propus", a spus Mihai Pop.

Ce i-a bucurat pe organizatori a fost că, pe lângă numărul mare de instituţii şi şcoli implicate sâmbătă în curăţenia generală, au venit şi mulţi oameni de rând, cetăţeni care au acelaşi scop cu iniţiatorii acţiunii: să trăiască într-un judeţ mai curat.

Datele finale privind acţiunea de curăţenie vor fi prezentate de organizatori săptămâna viitoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Let's do it Romania
In ciuda animozitatilor si polemicilor care sau nascut pe marginea operatiuni ''Let's do it Romania'' de la Boga, tinem sa va aducem la cunostinta ca nu suntem o firma de salubritate si ca a fost vorba de o munca de voluntariat care in opinia noastra si-a atins scopul, plecand cu 1 camion de 7 tone cu trailer si 2 dube pline pana la refuz.Daca administratorul site-ul ne permite sa postam si un link de facebook cu pozele si mormanele de gunoiaie care au fost. ?set=a.333522786715306.73088.100001727630491&type=3
Postat 15 Mai 2012, 14:11 de Let's do it Romania
dormiti cu gunoiul
Pt. Calin. Atita timp cit dormi cu sacii de gunoi sub cap, pe post de perna...sint convins ca nu te deranjeaza. Il arunci unde te apuca si nu te intereseaza dupa aceea. Nu are sens sa-ti spun cite tone de gunoi am cules din 'ograda' voastra, nesimtitule. Si da, mai este de cules! Ar fi fost nevoie de inca un camion sa putem lua tot. Si culmea, nu prea am vazut fata de localnic pe acolo, care sa vina si sa puna mana sau cel putin sa ne multumeasca, daca nu sa ne laude. In rest..nu vreau sa ma gandesc cum e prin casele voastre, cu toti banii vostrii si cu toata lauda: 'eu am casa la Boga'! Corect ar fi: 'eu am casa in mijlocul gunoaielor la Boga', pe care tot tu, Caline si restul le aruncati pe unde va taie capul. Nu e de mirare ca sinteti romani si nesimtiti!!! Sper ca la anul sa fie de 2 ori mai multe. Nu va lasati si va rog sa dovediti in continuare nerusinarea de care ati dat dovada si pina acuma. Nu de alta, dar asa pot si eu sa ma laud ca am curatat mizerii dupa niste...GUNOAIE!!!
Postat 15 Mai 2012, 11:57 de NOI TOTI
Boga curatata????
Tu de unde stii ca nu am curatat? Locuiesc in Boga si cu familia mea am curatat cat am putut! Te rog frumos sa mergi la fata locului sa vezi!
Postat 14 Mai 2012, 13:13 de Calin
bravoo
Bravooo Mishulica, bravo Bebe .... mult succes ... ma bucur pentru initiativa care ati luato si mai ales ca puneti osul la traba ... sunt mandru ..va felicit mult succes si sa auzim de bine! ... PA PA
Postat 14 Mai 2012, 11:21 de stafie sorin
TEPES
Pe care l-as prinde ca arunca gunoaie, l-as lune sa lucreze 2 zile in folosul comuntatii......
Postat 14 Mai 2012, 01:03 de dadaman
Ptr CALIN
Tie ar trebui sa iti fie rusine ca nu ai fost acolo si ai ajutat nu la aia care or curatat. Nesimtitule!
Postat 13 Mai 2012, 22:32 de a
ptr Calin
Caline s-a facut in proportie de 60%. Mai este mult de lucru acolo.
Postat 13 Mai 2012, 21:47 de Un cetatean
Boga curatata????
Azi am venit din Boga si va pot spune ca nu s-a facut curatenie. Mai bine mergeti la fata locului sa vedeti si voi. Rusine!
Postat 13 Mai 2012, 19:34 de Calin
vrem
Vrem un judet curat, vrem o Oradea curata, ar fi bine asemenea actiuni mai dese, iar cetatenii de rand sa constientizeze efortul depus si sa nu mai arunce gunoaie peste tot.
Postat 13 Mai 2012, 00:37 de mhm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON