URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2022, 11:35

La vie en rose: concert cu melodii celebre, joi, în Cetatea Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Concertul vocal-simfonic „La vie en rose” va avea loc joi, de la ora 20, în Cetatea Oradea. Programul este unul bogat și include lucrări renumite cum ar fi: O sole mio, Brindisi din La Traviata, Uvertură la Coțofana hoață, Funiculi funicula, La vie en rose, Chitarra romana, Granada, „I could have danced all night”, din My Fair Lady, Lippen schweigen din opereta „Văduva veselă”, „O fată ce s-a-ndrăgostit” din opereta Voievodul Țiganilor, precum și lucrarea „Lacul”, compusă chiar de dirijorul Romeo Rîmbu.

Muzician complex, Romeo Rîmbu este dirijor permanent al Filarmonicii de Stat din Oradea, cu peste 1000 de concerte conduse la pupitrul unor reputate ansambluri simfonice în săli prestigioase ale lumii, este profesor universitar la Facultatea de Arte Oradea, iar ca oboist colaborează cu diferite formaţii şi orchestre din Europa. Concertul pentru oboi şi orchestră de W. A. Mozart susținut în celebra sală Musikverein din Viena, împreună cu concertele de Haydn şi Dittersdorf, au fost înregistrate pe două LP-uri pentru Casa de discuri Electrecord.

Robert Bede s-a născut în Oradea, unde a absolvit cursurile Facultății de Muzică. A participat la diferite masterclassuri și concursuri, iar cu Filarmonica din Oradea colaborează din studenție. În 2016, a participat la un turneu alături de Ennio Morricone.

Tenorul Bede László a studiat interpretare muzicală bel canto la Conservatorul din Oradea și colaborează ca solist și corist cu Filarmonica din Oradea. Cel mai memorabil turneu la care a participat a fost cel cu celebrul Ennio Morricone.

Venită din SUA pentru a studia tehnica vocală în România, Mediana Graziella Vlad este licenţiată a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, unde a obținut titlul de doctor în muzică. Este solistă a Teatrului Naţional de Operetă și Musical “Ion Dacian” din Bucureşti, s-a specializat la cursuri de master cu profesori renumiți din întreaga lume, a participat la turnee și festivaluri importante și a obținut numeroase premii la concursuri.

Mediana dă voce îndrăgitelor personaje Disney Albă-ca-Zăpada, Frumoasa din Pădurea Adormită, Cenuşăreasa, Gaby (Rio), precum și altora din Cartea Junglei sau Peter Pan.

Cei care vor să meargă la concertul din Cetate mai pot să își cumpere bilete la prețuri de 15 și 20 de lei, în funcție de zona aleasă, de la casieria Filarmonicii de Stat Oradea, online pe platforma bilete.ro (https://www.bilete.ro/la-vie-en-rose/la-vie-en-rose-01-sept-2022) și cu o oră înaintea concertului, în Cetatea Oradea. Locurile sunt, însă, limitate.

Programul complet:

1. G. Rossini - Uv. La coțofana hoață

2. Luigi Denza - Funiculi funicula - Robert & László Bede

3. Louiguy & Edith Piaf - La vie en rose - Mediana Vlad

4. Eldo Di Lazzaro - Chitarra romana - Robert Bede

5. Ernesto di Curtis - Non ti scordar - Mediana Vlad & László Bede

6. C. W. Gluck - Orfeu și Euridice

7. Augustin Lara - Granada - Robert & László Bede

8. F. Loewe - My Fair Lady: aria Elizei: “I could have danced all night” - Mediana Vlad

9. Rodolfo Falvo - Dicitencello vuie - László Bede

10. Franz Lehár - Lippen schweigen (din opereta “Vaduva vesela”) - Mediana Vlad & Robert Bede

11. Cesare Bixio - Mamma - Robert & László Bede

12. J. Strauss (fiul) - cupletul Arsenei (actul III): “ O fată de s-a-ndrăgostit” din opereta Voievodul Țiganilor - Mediana Vlad

13. Romeo Rîmbu - "Lacul" - Robert Bede

14. Eduardo Di Capua - O sole mio - Robert & László Bede, Mediana Vlad

15. Giuseppe Verdi - Brindisi (La Traviata) - Mediana Vlad, Robert & László Bede

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON