URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2012, 15:19

IŞJ Bihor a cerut Ministerului Educaţiei 40.000 de lei pentru camere video în sălile de Bac

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Inspectorul şcolar general al judeţului Bihor, Daniel Negrean, a declarat că IŞJ Bihor deţine 400 de camere video pentru sălile în care se vor susţine examenele din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv ale Bacalaureatului.

"Pentru a avea camere video în toate sălile de examen, dar şi în sălile în care se vor multiplica subiectele, respectiv în care se vor prelua lucrările scrise, avem nevoie de aproximativ 640 de camere video", a declarat Negrean.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor va achiziţiona aparatura în perioada următoare. "Am solicitat Ministerului Educaţiei suma de 40.000 de lei necesară pentru achiziţia a 260 de camere video, iar acum aşteptăm confirmarea. Chiar dacă banii nu vin, noi vom cumpăra aceste camere din bugetul propriu", a spus Negrean.

Pentru achiziţia aparaturii, IŞJ Bihor va demara în perioada următoare o licitaţie, inspectorul şcolar general asigurând că procedurile vor fi încheiate până când va începe Bacalaureatul. La examenele din cadrul Evaluării Naţionale vor fi folosite camerele video achiziţionate deja de IŞJ Bihor, care sunt suficiente, dat fiind că numărul elevilor care dau examenele din cadrul Evaluării Naţionale sunt mai puţini decât cei care vor susţine Bacalaureatul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Adio dnule DIRECTOR!!!
DNULE DIRECTOR SPERAM SA PLECI CAT MAI REPEDE DIN SATUL UILEACUL DE BEIUS SI SA LASI POSTUL DE DIRECTOR CELEI CARE MERITA ACEST POST SI CARE SPERAM CA V A SALVA ONOAREA SCOLII UILEACUL DE BEIUS! TI A AJUNS CATE CIUBUCURI AI FACUT IN ACEASTA SCOALA SI DIN CAUZA TA SI A AMANTEI TALE AU PLECAT MULTI ELEVI!
Postat 23 Iunie 2012, 12:36 de uileac
CAT ?!
153 RON pentru o camera ?!!? Oameni buni ati innebunit ? Ei anul trecut au montat camere cumparate cu 20 RON bucata (simple webcamuri). Anul asta nu cred ca ar cumpara ceva mega webcamuri HD.
Postat 08 Iunie 2012, 01:36 de Marius
INTOARCEREA LA DICTATURA
draci USL-ISTI SPER CA ACHIZITIONAREA SE VA FACE PRIN FIRMA LUI MAD MAX PLAGIATORUL XEROX MANG .CEL CARE ARE CELE MAI MARI CONTRACTE CU STATUL SARACUTU ,VOTATI usl INTRAREA ROMANIEI IN SPATIUL SOVETIC .
Postat 07 Iunie 2012, 19:00 de UN ROMAN
Salvati Scoala din Uileacul de Beius!
Din povestile parintilor ai caror copii sunt elevi la S08 UIleacul de Beius in aceasta scoala domina haosul, minciuna,barfele ,etc! Amanta blonda vine cand are chef la ore deoarece este plecata ba in Ungaria cu colegele,ba la Bucuresti cu Directorul(Amantul) dupa laptopuri ( a plimbat o ca si colega,nu altceva)!Cand este in scoala in timpul orelor nu prea face ore ,fiind foarte ocupata cu \"povestirile adevarate\" iar in timpul pauzelor este NON STOP in biroul DIRECTORULUI pt \"meditatii\"!Din aceste motive parintii isi inscriu elevii in alte scoli!NU LASA TI SCOALA UILEACUL DE BEIUS SA FIE MANIPULATA DE UN DIRECTOR INCOMPENTENT SI INTERESAT DOAR DE AFACERILE PERSONALE SI ALE AMANTEI LUI!
Postat 07 Iunie 2012, 17:57 de anonim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON