URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Septembrie 2019, 18:06

Ipoteză scandaloasă: Bătrânul Alexandru Lökösházy, un celebru expert auto din Oradea, ucis pentru a fi jefuit de avere!

Ipoteză scandaloasă: Bătrânul Alexandru Lökösházy, un celebru expert auto din Oradea, ucis pentru a fi jefuit de avere! foto: Digi 24 Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii din Oradea anchetează moartea în condiţii ciudate a unui cunoscut pensionar. Octogenarul Alexandru Lökösházy, reputat expert auto, a fost invitat să-şi petreacă o săptămână la munte, de un tânăr cu care negocia vânzarea unor terenuri, dar nu s-a mai întors acasă. Oamenii legii au descoperit, după mai bine de două săptămâni, că bătrânul a murit şi a fost incinerat.

Povestea a fost prezentată de Digi 24 Oradea, care arată că Alexandru Lökösházy era un pensionar de 87 de ani, care locuia într-un bloc din Oradea, fiind un respectat expert auto autorizat şi proprietarul mai multor terenuri în oraş şi împrejurimi.

Ultima "vacanţă"

Vecinii au relatat reporterilor că, la mijlocul lunii august, bătrânul a fost invitat în casa de vacanţă a unui bărbat cu care negocia vânzarea unor parcele de pământ. "Era fericit că îl duce la o cabană pe Valea Brătcuţei, să stea acolo o săptămână şi ceva, să fie la aer rece, pentru că a zis, e cald la bloc", a spus un cunoscut al bărbatului.

Alexandru Lökösházy nu s-a mai întors din vacanţa care trebuia să dureze doar o săptămână, iar unul dintre apropiaţii săi a anunţat Poliţia. Anchetatorii au descoperit în scurt timp că bărbatul a fost incinerat, la crematoriul din Oradea, pe baza unui certificat de deces, care atestă că bătrânul expert ar fi murit pe 31 august.

Reprezentanţii crematoriului care l-au incinerat susţin că ar fi avut toate actele necesare. "A fost însoţit de casa funerară care l-a adus la noi, casă cu care noi colaborăm. A avut toate documentele necesare din punct de vedere legal incinerării. Cererea de incinerare la care am făcut eu referire face să nu fie neapărat nevoie de prezenţa membrilor familiei. Ei nu întotdeauna doresc să participe", a declarat Dorin Gherghev, administratorul crematoriului din Oradea.

Potrivit Digi 24, poliţiştii l-au identificat pe bărbatul de 38 de ani care îl invitase pe bătrân la munte. Respectivul îl dusese în comuna Roşiori, la 30 de kilometri de Oradea, şi ceruse primăriei de acolo să îl înregistreze, schimbându-i domiciliul din Oradea.

Luat în "întreţinere"

Cazul a ajuns la procurorii din Oradea, care au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Suspiciunea este aceea că Lökösházy ar fi fost omorât pentru averea sa.

Potrivit informaţiilor BIHOREANULUI, individ de 38 de ani, provenit din comuna Mihai Bravu, ar fi făcut cu pensionarul un contract de întreţinere şi un testament neautentificat, prin care el ar fi devenit, în caz de deces, beneficiarul averii lui Alexandru Lökösházy.

Tânărul ar fi prezentat anchetatorilor acte medicale care atestă că bătrânul ar fi suferit diverse afecţiuni şi ar fi fost cu el la spital, subliniind astfel teza că decesul ar fi fost unul firesc, motivat de sănătatea precară.

Avea cavou amenajat

Cert este că procurorii au efectuat mai multe percheziţii în caz, inclusiv la imobilele deţinute de bărbatul care l-a luat în întreţinere pe bătrân, iar acesta a fost chemat şi audiat, deja, deocamdată fără să i se aducă vreo acuzaţie.

Sursele BIHOREANULUI susţin, totodată, că bătrânul nu s-ar fi lăsat în grija vreunui străin, în condiţiile în care avea cunoscuţi şi vecini care îl ajutau la nevoie. "Vecinele îi duceau mâncare, îi făceau cumpărăturile, atunci când nu se simţea bine. Omul chiar îşi amenajase cavoul, făcuse toate pregătirile în caz de deces. Este cel puţin nefiresc să fie incinerat, este imposibil să fi acceptat aşa ceva", a declarat unul dintre vecini.

Rămâne de văzut care va fi concluzia anchetei.

Vezi aici reportajul realizat de Digi24 Oradea!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Multumesc.
1. Nu se poate comunica normal cu Dl. Dorin. 2. Acum inteleg cu adevarat de ce se nu colaboreaza NIMENI cu crematoriul din Oradea.
Postat 10 Septembrie 2019, 12:30 de Kuler
Ildiko
Daca esti barbat cum sustii, te astept cu un act pe numele Kuler. Suna la 0720157785 si am sa iti demonstrez cele spuse despre Ildiko
Postat 10 Septembrie 2019, 11:56 de GDorin
Greu de inteles.
@GDorin Nu ma numesc Ildiko.Sunt barbat,am 45 de ani.Si repet poate asa o sa intelegeti :NU AM NICI O LEGATURA,DE NICI UN FEL CU NICI O FIRMA DE POMPE FUNEBRE DIN ORADEA.
Postat 10 Septembrie 2019, 11:23 de Kuler
Draga Ildiko Marvadoglu
Acum stiu ca sub nick-ul Kuler te ascunzi tu. De ani de zile raspandesti venin si ideea ca la crematoriul uman Oradea se fac si incinerari de animale. Ti-ai inselat clientii aruncand doar minciuni, cand ai fost intrebata de ce nu incinerezi la crematoriul Oradea. Ai facut- o doar sa ii jefuiesti de toti banutii din ajutorul social, mai bine de 5000 de lei. De atunci mii de incinerari au avut loc aici dupa ce oamenii au sunat la tine si le-ai dat informatii false. Cei care au verificat prostiile debitate de tine s- au lamurit rapid. ceilalti au fost furati. Sfarsitul minciunilor tale se apropie repejor. Cumparatul decedatilor de prin spitale se termina si el, la fel si manevrele tale de la Casa de Pensii sunt pe sfarsite.
Postat 10 Septembrie 2019, 11:11 de GDorin
Crematoriu uman / animale din Oradea.
@ GDorin Nu sunt nici fiul/fiica unui angajat,nici angajat nici cunostinta. In ultimii 7 ani ,de trei ori ( socrii si tata) am fost nevoit sa apelez la servicii funerare. ABSOLUT toate actele/accesoriile au fost verificate.Ultima data (20.03.2019) TOATE SERVICIILE m-au costat 1650 RON. Interesant este, ca nu ei (firma Doamnei Mavrodoglu si crematoriul din Debrecen) au probleme legale dupa sutele de incinerari ci firma din Oradea..... Din pacate (sau poate este un noroc ?),orasul Oradea este destul de mic sa se afle lucrurile murdare.De mult se stie ca in crematoriul din Oradea, NIMIC NU ESTE IN ORDINE.Nici mie nu mi-ar fii placut, ca in urna primita cu ramasitele unui parinte, sa fie ramasitele altei persoane ,sau si mai rau a unui animal.
Postat 10 Septembrie 2019, 07:38 de Kuler
Raspuns Kuler2
Presupun ca puteti un client foarte multumit sau; fiica, sotul ori vreun angajat destoinic si loial. Altii nu au avut sansa de a plati doar 1600 lei. Verificati daca in registrele crematoriului din Debrecen apare si persoana decedata care sustineti ca va apartine. Convingeti-va singur, dati un telefon. Pe langa serviciile enumerate de dumneavoastra mai erau ABSOLUT OBLIGATORII urmatoarele; pasaport mortuar eliberat de DSP, sicriu de transport international cu captuseala interna din tabla zincata si sigilat la DSP. Verificati si acolo sa vedeti cate pasapoarte mortuare s- au eliberat si cate sigilari de sicrie au facut pentru doamna Marvadoglu. Aveti tot dreptul legal. Toate aceste lucruri nu pot fi cuprinse in suma de 1600 de lei. Ar trebui sa va ingrijoreze mai mult situatia reala si sa pareti mai preocupat de celelalte puncte enuntate in comentariul anterior
Postat 09 Septembrie 2019, 21:34 de GDorin
@ GDorin
In ultimii 7 ani (din pacate) am fost nevoit sa apelez la serviciile D-nei amintite de Dvs. Ultima data (in luna Martie 2019) toate serviciile prestate (actele,ridicare din spital,transport dus-intors Debrecen,obtinerea ajutorului de stat de 5200 RON,si obtinerea ajutorului CARPO) m-au costat 1600 RON.
Postat 09 Septembrie 2019, 17:54 de Kuler
Raspuns Kuler
Probabil stii deja raspunsul la intrebarea ta. Marvadoglu Ildiko ii duce acolo din mai multe motive; 1.Ia familiei 5200 de lei/incinerare, deoarece la crematoriul din Oradea pretul este de doar de 1500 Lei 2.Soferii ei pleaca si vin cu urna funerara imediat, desi o incinerare dureaza 3 ore la orice crematoriu din lumea asta 3.Ea are un targ acolo, de o incinerare platita + una gratis. Incinerarile ei nu apar inregistrate nicaieri.
Postat 09 Septembrie 2019, 08:58 de GDorin
Suspect ...?
Oare, nu se intreaba nimeni, de ce cele mai mari/serioase firme de servicii funerare din Oradea, fac incinerarile la o firma din Debrecen ?
Postat 08 Septembrie 2019, 14:27 de Kuler
@cityzen
Sper ca realizezi ca trebuie sa mergi la Politie sa dai o declaratie! Politia romana e o institutie comoda. Si daca anchetatorii au citit ce ai scris tu, e mai putin de scris la dosar daca se fac ca nu vad, au o chestie noua de dovedit, vecina ta deja e moarta, nu se mai poate schimba nimic ... ...etc ... etc. Asa ca... fuguta la declaratii...
Postat 08 Septembrie 2019, 08:02 de Kid
ciudat
mi se pare cusut cu ata alba: batranul negocia vanzarea unor terenuri, dar a ajuns sa se dea in tinere la tanar/cumparator si sa treaca totul pe numele lui, prin niste acte neautentificate? Iar intre timp s-a imbolnavit si a murit subit ? Si toate astea in 2 saptamani ? Mi se pare cusut cu ata alba si cred ca nu se putea face totul fara complicitatea unei firme de pompe funebre sau a incineratorului, ca altfel nu il puteau incinera. Asta in ciuda faptului ca batranul avea cavoul pregatit. Mie mi se pare ca l-au omorat cu premeditare si au fost mai multi implicati. Dar cine stie la ce concluzie ajung anchetatorii avand in vedere interesele de la mijloc ?
Postat 07 Septembrie 2019, 13:58 de oradea_mea_si_a_ta
Ancheta
Hmm...cam mare coincidenta! Daca acest individ de 38 de ani este acelasi cu cel ridicat de mascati de pe Bd Dacia azi dimineata, poate ar fi bine sa verifice anchetatorii si apartamentul de pe Dacia chiar de unde l-au ridicat si anume in ce conditii a ajuns proprietarul acestui apartament. Similar cu acest caz, individul de 38 de ani a aparut din senin ca fiind ingrijitorul batranei proprietare de apartament de pe Bd Dacia, dupa o perioada batrana a disparut din peisaj si ne-am trezit cu dansul ca fiind noul proprietar, sustinand ca a dus-o la un azil unde a decedat la scurt timp...
Postat 07 Septembrie 2019, 00:27 de cityzen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON