URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
22 Octombrie 2018, 19:44

Întâlniri franco-române pentru turism, la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Institutul Francez din România, Federaţia Industriei Hoteliere din România, Primăria Oradea şi Asociaţia de promovare a turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea), organizează, vineri, evenimentul "Rencontres franco-roumaines du tourisme" / "Întâlnirile franco-române pentru turism" cu tema "turismul termal şi formarea profesională".

Cu această ocazie, reprezentanţi români şi francezi din întreprinderile din sectoarele economice turism şi alimentaţie, din instituţii de cultură, reprezentanţi ai colectivităţilor locale şi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ care gestionează sau propun filiere de formare în domeniul turism şi alimentaţie publică, vor prezenta experienţele lor şi vor dezbate asupra acestui subiect.

Judeţul Bihor, gazda acestui eveniment, este o zonă termală importantă a României, iar turismul termal se poziţionează ca sector de dezvoltare economică regională.

Această ediţie este cea de-a IX-a din seria întâlnirilor propuse în perioada 2016-2018 în proiectul bilateral "Rencontres franco-roumaines du tourisme - l’apprentissage des langues et la formation dans les métiers du tourisme: un secteur en plein mutation" / "Întâlnirile franco-române pentru turism - învăţarea limbilor străine şi formarea profesională în meseriile turismului: un sector în plină schimbare ".

Invitatul de onoare al evenimentului este Michel Monsauret, ataşat de cooperare educativă din partea Ambasadei Franţei în România.

Scopul evenimentului este de a facilita schimburile de idei privind organizarea învăţământului profesional din Franţa şi România, de a identifica nevoile de formare profesională şi de învăţare a limbilor străine, respectiv de a dezbate asupra modalităţilor de adaptare a ofertei de formare a unităţilor de învăţământ pentru a răspunde nevoilor actorilor economici şi educativi.

Iniţiativa îşi propune asigurarea unui cadru propice pentru schimbul de informaţii şi prezentarea de noi tendinţe şi proiecte inovatoare în domeniul formării profesionale, astfel încât să conducă la realizarea de schimburi de expertiză, precum şi la dezvoltarea de proiecte de mobilitate şi parteneriate educative între unităţile de învăţământ din Franţa şi din România, între colectivităţi locale din cele două ţări.

Evenimentul are loc vineri, 2 noiembrie 2018, între orele 09:00-14:30, la Hotel Continental Forum Oradea, iar pe toată durata desfăşurării acestuia va fi asigurată traducerea simultană din/în limba franceză şi română.

Evenimentul este organizat de Institutul Francez din România, Federaţia Industriei Hoteliere din România, Primăria municipiului Oradea şi Asociaţia de promovare a turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, a Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT) şi al Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie din România (CCIFR).

Partener ospitalitate: Hotel Continental Forum Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
este necesare invitatie pt acest seminar?
va rog reveniti cu o informatie - se poate participa ca simplu cetatean la acest eveniment sau doar pe baza de invitatie? va multumesc!
Postat 23 Octombrie 2018, 10:12 de roger
RE: este necesare invitatie pt acest seminar?
Din câte ştim, nu e necesară înscrierea. Dar vă rugăm să îi contactaţi pe organizatori: turism@oradea.ro
Postat 23 Octombrie 2018, 19:17 de Moderator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON