URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Mai 2012, 12:23

Inspectoratul Şcolar, dorit de toată lumea: Liberalii îl vor pe Daniel Negrean în locul lui Dan Matei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Directorul Liceului cu Program Sportiv Bihorul, Dan Matei, care vineri după amiază a fost numit şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor în locul PDL-istului Dorel Luca, are toate şansele să fie şeful IŞJ Bihor cu cel mai scurt mandat.

Sursele BIHOREANULUI susţin că Matei a ajuns oarecum "din greşeală" în această funcţie, deoarece înţelegerea între organizaţiile judeţene PNL şi PSD era ca la şefia IŞJ Bihor să fie pus liberalul Daniel Negrean. Numai că, surprinzător, Ministerul controlat de PSD l-a numit pe Dan Matei, mai mult ca sigur, la propunerea unor lideri locali ai partidului care nu au ţinut cont de înţelegerile prealabile.

Aceleaşi surse susţin că acum liderii celor două filiale, partenere în USL, caută o soluţie pentru a-l revoca din funcţie pe Matei şi a-l înlocui cu acelaşi Negrean, fără ca situaţia să fie interpretată ca fiind ridicolă, mai ales după eşecurile cu nominalizările de la vârful Ministerului.

Contactat de BIHOREANUL, Negrean a confirmat parţial informaţiile, fără însă a dori să le intepreteze. "Cum a ajuns domnul Dan Matei pe această funcţie nu ştiu, întrebaţi-l pe dânsul", a spus Negrean.

Pe de altă parte, liberalul se consideră îndreptăţit să fie şeful Inspectoratului Şcolar. "În calitatea mea de consilier local, m-am implicat pe partea educaţională. Am purtat discuţii cu şefii celor două partide (n.r. PNL Bihor, respectiv PSD Bihor), acum aştept şi eu o decizie", a mai spus Negrean.

De cealaltă parte, Dan Matei susţine că nu ştie nimic de înţelegerile politice. "Eu am un ordin de ministru pe care îl respect până când vine un alt ordin", s-a rezumat el să declare.

UPDATE: Potrivit unor surse politice, se pare că nu PSD-iştii l-ar fi propulsat pe Dan Matei la fruntea IŞJ Bihor, ci liderul sindicaliştilor bihoreni din învăţământ, Ioan Ţenţ. Graţie faptului că şi ministrul Educaţiei provine din rândul sindicaliştilor, se pare că opinia lui Ţenţ privind şefia IŞJ Bihor a cântărit mai mult decât cea a liderilor politici PSD şi PNL, care în unanimitate l-au susţinut pe Negrean. Ţenţ neagă însă că ar fi susţinut vreo persoană pentru şefia Inspectoratului Şcolar. "Nici nu aveam noi cum să susţinem pe cineva, pentru că nu ne-a întrebat nimeni. Am purtat nişte discuţii cu ministrul, dar nu chestiuni de genul acesta, ci probleme mai serioase care ne interesează, precum majorarea plăţii membrilor din comisiile de examen", a spus Ţenţ.

Citeşte mai multe pe această temă în articolul "Dorel Luca, înlocuit de la şefia Inspectoratului Şcolar cu directorul Liceului Sportiv, Dan Matei"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Salvati Scoala din Uileacul de Beius!
Ca si parinte al carui copil este elev la S08 UIleacul de Beius in aceasta scoala domina haosul, minciuna,barfele ,etc! Amanta blonda(profesoara de franceza) vine cand are chef la ore deoarece este plecata ba in Ungaria cu colegele,ba la Bucuresti cu Directorul(Amantul) dupa laptopuri ( a plimbat o ca si colega,nu altceva)!Cand este in scoala in timpul orelor nu prea face ore ,fiind foarte ocupata cu "povestirile adevarate" iar in timpul pauzelor este NON STOP in biroul DIRECTORULUI pt "meditatii"!Din aceste motive parintii isi inscriu elevii in alte scoli!NU LASA TI SCOALA UILEACUL DE BEIUS SA FIE MANIPULATA DE UN DIRECTOR INCOMPENTENT,CURVAR SI INTERESAT DOAR DE AFACERILE PERSONALE SI ALE AMANTEI LUI!
Postat 29 Mai 2012, 13:10 de parinte
functii
Dorim un inspector fara functie politica.
Postat 29 Mai 2012, 11:50 de maria
la fel
dar pdl cum este ? mai rau ca hienele. pdl a ajuns unde este tocmai ca erau prea multi si au impartit totul dupa dinti si lacomie .nu stiu sa fi furat atat in tara asta cat au facut-o cei de la pdl.
Postat 28 Mai 2012, 21:46 de bruce lee
.
ce-i preocupa pe politicienii din USL acum in febra examenelor....... mi-e sila pur si simplu.....nu va e rusine??? altceva decat FUNCTII nu visati!
Postat 28 Mai 2012, 21:44 de ,
jos usl
vai si amar de usl sunteti niste hiene care nu mai stiti cum sa va impartiti ciolanul...mi-e rusine ca au ajuns incompetentii astea sa ne conduca...jos usl
Postat 28 Mai 2012, 21:01 de raducu45
dar
ce aveti cu negrean va este teama ca s-ar afla anumite lucruri necurate? cineva care are tot interesul sa compromita usl la nivel de bihor a creat aceasta situatie. asa cred.poate sa fie si din randul dinozaurilor psd locali dna invatatoare cand negrean a fost ales sa fie consilier nu se stia ca luca va fi demis..oricum ar fi demis.pnl l-a lasat in functie atunci cand pdl a iesit de la guvernare.luca e la inspecorat in diverse functii cred ca de pe vremea conventiei.
Postat 28 Mai 2012, 20:25 de bruce lee
nemultumire
Negrean inspector general? Se duce de rapa invatamantul bihorean. Sa stea consilier pe langa Bolojan.
Postat 28 Mai 2012, 18:00 de adina
Negrean?
Nu domnul Negrean a dat inspectoratul în judecata pentru ca a fost inlocuit politic cu un PSD-ist pe nume Avram si acum vrea sa vina el inspector sef? atunci ar trebui sa il dea in judecata toti inspectorii pe care i va demite ...sau nu ? ca doar nu vor fi inlocuiti deoarece nu sunt competenti ci ca nu sunt USL-isti? vai de noi...cine va ajunge sa ne conduca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 28 Mai 2012, 17:37 de alsa
pentru ovi si ioan
ati fost cumva colegi la mihai bravu sau la coada vacii?
Postat 28 Mai 2012, 16:38 de bruce lee
doamne miluieste...
Propunere pt ciolanul de inpector general : o luna dan matei , o luna negrean daniel , alternativ.Asa nu se vor certa uslasii intre ei iar incompetenta , infatuarea si ce mai vor putorile vor domni peste invatamantul bihorean. Sva exista si continuitate cu mandatul luca.
Postat 28 Mai 2012, 15:06 de coco chanel
hidra psd-ista
d-nu popa impunetiva daca doriti consiliul judetean. ivingeti aceatsta hidra care este psd.
Postat 28 Mai 2012, 14:50 de adi
Bolojan-Popa + Mang
Corect ce spune "O INVATATOARE" plus ca Dan Matei nu este inscris in nici o formatiune politica, dar cuplul Bolojan-Popa +Mang isi au rolul lor,gunoaie si -astia.Votati Groza -Tarle mai bine.
Postat 28 Mai 2012, 14:49 de Gigi
Ce vrea Negrean?
Negrean? Sa plece la scoala din Mihai Bravu. Nu merita sa fie inspector general
Postat 28 Mai 2012, 14:26 de Ioan
DAN MATEI SEF LA ISJ
D-L LUCA A FOST DEMIS PENTRU CA ESTE CONSILIER SI CANDIDEAZA IN CONTINUARE PENTRU A FI CONSILIER IN CONTINUARE. IN ACEEASI SITUATIE ESTE SI D-L NEGREAN. CREDETI CA ESTE CORECT SA FIE NUMIT INSPECTOR GENERAL NEGREAN? EU CRED CA NU ESTE CORECT. LASATI-L PE DAN MATEI, ESTE CAPABIL SIONEST.
Postat 28 Mai 2012, 14:17 de O INVATATOARE
pnl salveazate.
usl = o catastrofa. pnl-salvezate pana mai este timp. psd=pecigine pe aceasta tara. psd mai au nevoie de 20 de ani de opozitie pentru a disparea biologic legatura cu trecutul.
Postat 28 Mai 2012, 14:05 de adi
........
batalie pentru cash...se va rupe alianta asta de fatada dupa alegeri. de ar ajunge groza primar ca sa se termine cu toate magariile astea
Postat 28 Mai 2012, 14:00 de alin
NEGREAN vs MATEI
USL da cu bata in balta, ce aici alba-neagra, azi numesti un sef maine il schimbi, va mai voteaza SATANA!!!! Asteptati-va la sub 50 % la toamna.
Postat 28 Mai 2012, 13:42 de Gigi
MANGleala
MANGleala cu bolovaneala au facut cartile in weekend.Victorie: Negrean , lupta se inaspreste si la celelalte deconcentrate
Postat 28 Mai 2012, 13:29 de vasi
ciolanul
A inceput lupta pe ciolan. Degeaba, e criza, nu mai ai ce sa imparti. Astia inca nu au auzit ca lumea e in criza.
Postat 28 Mai 2012, 13:16 de oradean
Alo prefectu ?
Pop Claudiu ce dracu faci ? Ii lasi pe astia sa ingalbeneasca tot judetu ? Nu aperi interesele PSD-ului ?
Postat 28 Mai 2012, 12:57 de luci
vor ciolanul
Toti USL-istii vor ciolanul....
Postat 28 Mai 2012, 12:55 de Andrei
NEGREAN ?
Ce vrea si mediocru asta de Negrean ,pana nu de mult era la coada vacii, in Mihai Bravu, amu se cere sef.Pe tusa cu el.
Postat 28 Mai 2012, 12:33 de Ovi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON