URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iunie 2012, 14:47

Începe Bacalaureatul: Peste 6.800 de elevi bihoreni au luni prima probă, supravegheaţi video

Absolvenţii de liceu încep luni probele din temutul examen de Bacalaureat. Potrivit calendarului examenului, între 11 şi 27 iunie vor avea loc probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, adică examenele orale.

Potrivit inspectorului şcolar general Daniel Negrean, în Bihor sunt 6.875 de absolvenţi de liceu înscrişi la Bacalaureat. "1.449 din aceştia sunt din promoţii anterioare, iar 5.426 din promoţia curentă", a declarat Negrean, sâmbătă, pentru BIHOREANUL.

Luni, elevii vor susţine proba orală la limba şi literatura română, însă nu de la ora 9, cum se obişnuia până acum, ci de la ora 12. În toată ţara examenul a fost amânat cu trei ore, din cauza faptului că duminică, multe şcoli sunt transformate în secţii de votare. De marţi, examenele vor începe de la ora 9.

Fiecare absolvent de liceu va susţine probele de competenţe ligvistice la şcoala unde a absolvit cursurile. "O noutate este că vom avea camere video în fiecare clasă în care se dau aceste probe de evaluare", a spus Negrean. Astfel, liceenii vor fi supravegheaţi şi la examenele orale, nu doar la cele scrise.

Probele orale continuă între 13 şi 15 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba maternă, iar între 18 şi 22 iunie cu cea de evaluare a competenţelor digitale. Ultima probă orală, de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, va avea loc între 25 şi 27 iunie. La probele orale, liceenii nu primesc note, ci calificative, însă participarea este obligatorie.

Bacalaureatul va continua cu probele scrise, pe 2 iunie liceenii urmând să susţină examenul la limba şi literatura română, pe 3 iulie la limba maternă, iar pe 4 iulie la proba obligatorie a profilului. Pe 6 iulie vor avea ultimul examen, la proba la alegere a profilului, urmând ca rezultatele să fie afişate pe 8 iulie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
O porcarie... Confruntare dintre viitorii hoti si actualii hoti !
Cum sa-l faci pe elev sa invete cand vede ce se intampla in jurul lui ?! Il vede pe unul ca robert negoita proxenet, hot, evazionist, biet zidar in '89 gata-gata sa fie uns primar de sector.... Vede cum se da peste cap o alianta, usl, un premier, poanta, sa scape de la judecata dreapta pe un escroc si un hot precum nastase.... Vede cum un turnator dovedit in doua randuri de iccj ca a mintit in declaratiile date sub juramant, felix/mircea/voiculescu, este ok, si (inca) vice la senat !!! Asa ca incearca si elevul sa se ,,descurce'' ! Perfidia alesilor este fara margini : acum, dupa ce toti s-au facut profesori univ., academicieni, doctori plagiind la greu, pun camere de supraveghere ! Daca-i trecem in banci langa tineri, nici 10% nu iau bac-ul !
Postat 10 Iunie 2012, 15:24 de .
obligatia elevului e sa dopeze profesorul cu meditatii
in rest tratat ca un puscarias, dar naravul evazionist ramane : banul data la negru!
Postat 09 Iunie 2012, 16:36 de ha,ha, ha, ha, ha
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON