URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2012, 14:00

Gheorghe Funar a lansat candidaţii PRM Bihor pentru alegerile parlamentare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Filiala judeţeană a Partidului România Mare va participa la alegerile parlamentare din 9 decembrie cu mai puţini candidaţi decât colegiile electorale din Bihor. Vineri, într-o conferinţă de presă la care a participat şi secretarul general al partidului, Gheorghe Funar, PRM Bihor a lansat în cursa pentru Parlament doar opt politicieni, în vreme ce pentru cinci dintre colegii nu a avut pe cine să propună. „Am fost trădaţi chiar de oamenii noştri", a recunoscut preşedintele PRM Bihor, Mihai Drecin.

Aleşi cu greu

Lucru bun, consideră conducerea partidului, PRM a reuşit să îşi desemneze candidaţi pentru colegiile din zonele considerate cu cea mai mare priză la electorat. Liderul filialei bihorene, profesorul universitar Mihai Drecin, i-a prezentat pe cei opt candidaţi înscrişi în cursa pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, menţionând că a făcut eforturi deosebite să acopere toate colegiile electorale.

Astfel, pentru Camera Deputaţilor vor candida profesorul Viorel Stoica (Colegiul 3 Aleşd), fostul consilier judeţean Vasile Gârba (Colegiul 4 Beiuş-Ştei), avocatul Nicuşor Avramescu (Colegiul 5 Ceica), colonelul Gavril Mărcuş (Colegiul 7 Oradea), colonelul Grigore Bartoş (Colegiul 8 Oradea) şi universitarul Ioan Romoşan (Colegiul 9 Oradea). Pentru Senat, PRM candidează doar cu profesori universitari, Mircea Cosma (Colegiul 2 Beiuş-Aleşd) şi Mihai Drecin (Colegiul 4 Oradea).

Mihai Drecin s-a arătat nemulţumit de faptul că în Salonta doi dintre membrii PRM, pe care nu i-a nominalizat, au renunţat la candidatură în ultima clipă, adică marţi la prânz, chiar înaintea depunerii listelor la Biroul Electoral Judeţean. „Sunt sigur că au avut interese de altă natură", a spus Drecin, care a recunoscut că nu poate demonstra în ce anume s-ar fi concretizat această „trădare".

PRM nu a reuşit astfel să îşi găsească candidaţi pentru a acoperi cinci colegii electorale, două la Senat (Colegiile 1 Marghita-Săcueni şi 3 Oradea sud-Salonta), cât şi trei pentru Camera Deputaţilor (Colegiile 1 Marghita, 2 Săcueni şi 6 Salonta).

Optimişti peste poate

După lansarea candidaţilor, secretarul general al partidului, Gheorghe Funar, s-a arătat foarte optimist în şansele ca PRM să ajungă în parlament. „La toate sondajele de opinie din ultimul an, în care românii au fost întrebaţi dacă consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie bună, 75% dintre cei întrebaţi au răspuns „nu". Oamenii ştiu că responsabili de asta sunt cei care guvernează România, care au transformat ţara într-o colonie europeană. Aceştia sunt asasinii României. Este clar, deci, că românii nu vor vota cu aceştia, pentru că ar fi nebuni să o facă. Iar românii nu sunt sinucigaşi, să mai voteze cu cei care i-au minţit şi i-au trădat de atâţia ani", crede Funar.

Dintre promisiunile electorale ale partidului, Gheorghe Funar a enumerat creşterea salariilor, a pensiilor şi burselor cu câte 50% anual, alocaţii de stat de 500 de lei lunar pentru primul copil, 700 de lei pentru al doilea şi 1.000 de lei pentru al treilea şi următorii copii, reducerea TVA de la 24 la 10% şi la 1% pentru toate alimentele, pentru încurajarea producţiei autohtone, revenirea preţului benzinei la pragul de 3 lei litrul şi gratuitate la serviciile medicale pentru toţi cetăţenii României.

Pentru toate acestea, Funar susţine că există susţinere economică prin exploatarea resurselor minerale în folosul României, nu pentru a umple buzunarele altor ţări. „Este o nebunie să accepţi prin contract să vinzi ţiţeiul românesc la 10 dolari SUA barilul, preţ fix, când în lume preţul barilului de ţiţei este de 110 dolari. Este un holocaust împotriva poporului român să exporţi gaze naturale din România cu 15 dolari mia de metri cubi, iar în acelaşi timp să imporţi gaze naturale de la ruşi cu 540 de dolari. Asta au făcut şi continuă să facă cei care ne conduc ţara de 23 de ani", a mai spus Funar.

Una peste alta, peremiştii s-au aratat foarte optimişti că în decembrie le vor strica socotelile atât oponenţilor din USL, cât şi celor din ARD. Şi, dacă vor ajunge în Parlament, nu vor uita de de UDMR, care „a zburdat şi şi-a făcut voia" în perioada în care PRM a fost exclus din forul legislativ al României. Gheorghe Funar a mai declarat că se aşteaptă ca PRM să obţină la parlamentare cel puţin 25% dintre voturile românilor, procent cu care ar putea chiar să negocieze intrarea la guvernare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Regret de alegător
Păcat de faptul că dl. prof. univ. dr. Drecin Mihai nu se regăseşte pe listele USL. Şi de asemenea parlamentari are nevoie România.
Postat 11 Noiembrie 2012, 14:59 de anonymus
lili a lu dreciu
Banca albina e frectia de-o viata a lu dreciu,maxima,maximum asta e tot ce a putut,un apartament,o ura,un copil de sex feminin, atat ,la micimea lui cred ca e multumit sau poate viseaza in loc de femei la vadim,titanul culturii romanesti...
Postat 10 Noiembrie 2012, 22:32 de fekete ianos
”Epoca portocalie” şi ”coloneii”/”generalii” ei.
Despre lista ”coloneilor” s-au spus multe. Mai puţin despre cea a generalilor/chestorilor/amiralilor. Nu ştiu pentru ce ”fapte de arme”, sau alte merite militare, un fruntaş, a ajuns direct colonel în 2007, iar după alţi 2 ani, a devenit general-maior, chiar de Ziua Armatei, în timp ce de foşti comandanţi de mari unităţi militare, ca colonelul Bartoş, s-a uitat, ca să nu mai vorbim de adevăraţii eroi din cel de al doilea război mondial, care mai sunt încă în viaţă. Oare câte avioane, sau tancuri inamice, o fi distrus acel fruntaş, ajuns general cu 2 stele, sau câte batalioane/regimente o fi comandat?
Postat 10 Noiembrie 2012, 20:06 de anonymus
intrebari
Ba ...zero -zero .... daca tot esti o nulitate ce-ti mai dai cu parerea , care oricum nu conteaza ? Ar fi bine ca numai aceei ce se simt absolut nevinovati sa arunce cu pietre.Apropo:cand te-ai uitat ultima data in oglinda ? Tu , personajul cu pseudonimul pompos de \"banca albina \", afla ca si pensionarii fac parte din acest popor si ca la un momendat si tu vei ajunge pensionar (a) si vei avea pretentia sa fii bagat in seama ! D-le SAFE , cu regret dar domniei tale trebuie sa-i dau dreptate !
Postat 10 Noiembrie 2012, 10:56 de liliana
ROMI
Ian Romoşan :))
Postat 10 Noiembrie 2012, 10:36 de Karcsi
Trista realitate!
Pestele se impute de la cap, dar se curata de la coada.
Postat 09 Noiembrie 2012, 19:10 de SAFE
zero barat
Drecineee, vezi-ti de Hathazii tai si alti laba-gii din partid (desi, la ce mecle au bietii pensionari, cred ca nici la ba-la nu si-o mai iau :))))), nu te mai f... grija de altii ! "Tradatorii" de care vorbesti n-au vrut sa-si cheltuie bruma de bani pe o campanie sortita esecului ;) Vai de capu vostru de laba-gii, ar trebui sa va cheme pe toti Hathazi :)))))))
Postat 09 Noiembrie 2012, 18:10 de zeno zero
banca albina
o adunatura de pensionari patetici
Postat 09 Noiembrie 2012, 14:02 de rambo
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON