URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 05 AUGUST 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am o mare admiraţie pentru cei care nu cred în Covid, care nu dau doi bani pe regulile stabilite de Guvern şi care au reuşit să afle, prin propriile mijloace, că Uniunea Europeană ne dă bani grei, chipurile,  pentru fiecare mort care ar fi decedat din cauza coronavirusului...
Zic şi eu
Adrian Cris
Am ajuns de unde am plecat, dar cu un preţ mare: resurse materiale şi umane irosite, doar pentru că nu vrem să purtăm o mască, să nu ne îmbulzim unii în alţii şi să ne spălăm pe mâini.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Sunt curios să văd cum o mai scoate la capăt Primăria Oradea de data asta. A vrut să găsească o soluţie pentru acoperişul parcării de pe Strada Independenţei şi, pentru a nu fi acuzată de totalitarism, a organizat concurs. A făcut un regulament (contestat de Ordinul Arhitecţilor din România), a adunat un juriu, a stabilit un termen limită şi tot ce i-a mai rămas de făcut a fost să numere punctele primite pe fiecare proiect, să facă un clasament şi să declare un câştigător. Acum mai trebuie doar să scoată castanele fierbinţi din foc cu propriile mâini.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Care este prima măsură care ar trebui luată de urgență de autorități pentru limitarea creșterii răspândirii infecțiilor cu coronavirus?De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam săptămâna trecută, Legea nr. 136/2020, cunoscută popular ca legea carantinei şi izolării la domiciliu, adoptată în urma unei decizii din 25 iunie 2020 a Curţii Constituţionale, prevede că izolarea unei persoane fără acordul acesteia se poate dispune doar pentru 48 de ore, într-o unitate sanitară sau, după caz, într-o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare, atunci când medicul constată riscul de transmitere a unei boli infectocontagioase cu risc iminent de transmitere comunitară.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). Î
13 Iunie 2019, 11:51

Festivalul Medieval Oradea: Se caută producători, comercianţi şi meşteri populari pentru 4 zile de festival nemaivăzut (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În 4-7 iulie, Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Oradea, al Asociației Deus Vult și al Muzeului orașului Oradea, organizează o nouă ediție a Festivalului Medieval Oradea.

4 zile de festival, sute de cavaleri, luptători și personaje medievale din țară și de peste granițe, reconstituiri spectaculoase de bătălii istorice, muzică LIVE, meșteșuguri și tradiții, jonglerii cu foc, într-o locație învăluită în istorie și legende – Cetatea Oradea.

Pregătirile pentru festival sunt în toi și am spus start și perioadei de înscriere pentru închirierea amplasamentelor din cadrul evenimentului. Căutăm așadar producători de bucate tradiționale, dulciuri sau alte specialități, meșteri populari, artizani de suveniruri și articole handmade, care să ni se alăture la Festivalul Medieval Oradea, în perioada 4-7 iulie, în Cetatea Oradea.

Perioada de înscrieri este 11 - 28 iunie 2019, ora 12:00.

Pentru a depune o cerere de participare, doritorii trebuie să urmeze toți pașii[1] din formularul de înscriere disponibil online[2], respectiv să completeze toate informațiile solicitate în câmpurile dedicate (informații despre companie, produsele comercializate, informații cu privire la persoana de contact, etc.), să încarce documentele solicitate în formularul de înscriere și să furnizeze informații cu privire la tipul de amplasament vizat și puterea instalată necesară funcționării.

Sunt disponibile:

  • 40 (patruzeci) de standuri din lemn pentru agenți economici din sectoarele alimentar și non-alimentar;
  • 15 (cincisprezece) amplasamente construcție proprie tip food-truck;
  • 5 (cinci) locații pentru bar;
  • 3 (trei) locații pentru vin;
  • 2 (două) locații pentru cidru;
  • 2 (două) locații pentru cozonac secuiesc.

ELEMENTE DE PREŢ

Prețul de ocupare a domeniului public pentru activitățile comerciale desfășurate în cadrul Festivalului Medieval Oradea 2019 este:

- 75 lei/căsuță/zi +TVA (producătorii și meșterii care dețin autorizații conform legii beneficiază de reducere de 30% din tarife).

- 40 lei/stand/zi +TVA (producătorii și meșterii care dețin autorizații conform legii beneficiază de reducere de 30% din tarife).

Pasul de licitație este de 1 leu/pas. Prețul licitat va fi cel puțin egal cu prețul de pornire a licitației + primul pas. Plata prețului pentru teren se va face anticipat, la încheierea convenției de amplasare temporară.

Pentru comercianții din zona de alimentație publică si atracții / activități se va aplica taxarea pe baza de comision din vânzări după cum urmează:

- Comision de 16% din totalul vânzărilor fără tva (vânzări propriu-zise și prestări de servicii) realizate de către colaborator în cadrul festivalului, comision la care se adaugă tva în cotă de 19%. Astfel, comisionul cuvenit organizatorului se va calcula după cum urmează: [ (z x 16%) + 19%] unde z = totalul vânzărilor, fără tva.

Pentru comercianții din zona de bar se va aplica taxarea pe baza de comision din vânzări după cum urmează:

- Comision de 25% din totalul vânzărilor fără tva (vânzări propriu-zise și prestări de servicii) realizate de către colaborator în cadrul festivalului, comision la care se adaugă tva în cotă de 19%. Astfel, comisionul cuvenit organizatorului se va calcula după cum urmează: [ (z x 25%) + 19%] unde z = totalul vânzărilor, fără tva.

ÎN CE CONSTĂ PROCEDURA DE ATRIBUIRE

Etapa I – Depunerea solicitărilor de participare, prin intermediul formularului online.

Etapa II – Centralizarea ofertelor și stabilirea ofertanților calificați. În situația în care un ofertant nu îndeplinește una sau mai multe dintre cerințele din Regulamentul de participare sau nu a prezentat unul sau mai multe documente solicitate în formularul de înscriere, Comisia de evaluare va declara ofertantul ca fiind necalificat.

Etapa III – Atribuirea locațiilor în spațiul destinat evenimentului.  

Exemplu practic: Dacă pentru una din locațiile Festivalului va exista o singură solicitare de la unul din ofertanții calificați, acesta va fi atribuită la prețul 40 lei +TVA /stand/zi, după care se va trece la atribuirea următoarei locații. În schimb, dacă pentru aceeași locație vor fi mai multe solicitări, se va face o licitație cu strigare. Pasul de licitație este de 1 leu/pas. Prețul licitat va fi cel puțin egal cu prețul de pornire a licitației (40 lei +TVA /stand/zi) + primul pas.

Etapa IV – Instalare și montaj.

Etapa V – Desfășurarea Festivalului Medieval Oradea, 4 – 7 iulie 2019.

Etapa VI – Demontare și curățenie în spațiu.

PROGRAMUL FESTIVALULUI MEDIEVAL ORADEA 2019:

 • 4 – 7 iulie 2019, 10:00 – 22:00.

Ne găsiți online:

Facebook: https://www.facebook.com/festivalulmedievaloradea/.

E-mail: turism@oradea.ro și contact@festivalulmedievaloradea.ro.


Festivalul Medieval Oradea 2019 este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei municipiului Oradea, al Asociației Deus Vult și al Muzeului orașului Oradea – Complex Cultural, și se desfășoară în Cetatea Oradea, în perioada 4 – 7 iulie 2019.


 

[1] Necompletarea unui câmp sau omiterea unei etape din procesul de înregistrare a cererii de participare va face imposibilă finalizării înscrierii.

[2] Formularul online este singura modalitate de înscriere ca și expozant la Festivalul Medieval Oradea 2019.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0976 RON
  • 1 EUR = 4.8341 RON
  • 1 HUF = 0.014 RON