URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2022, 20:26

Femeia, eterna poveste: Concert de 8 Martie, la Filarmonica Oradea

Femeia, eterna poveste: Concert de 8 Martie, la Filarmonica Oradea Foto: www.wallup.net
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Femeia, eterna poveste" este numele sugestiv dat concertului vocal-simfonic care are loc marţi, de la ora 19, la Filarmonica de Stat Oradea, dedicat în special femeilor de ziua lor, 8 Martie. Evenimentul este unul aparte, cu lucrări uşor recognoscibile, solista serii este Nagy Tímea - voce, iar dirijor, Lorenzo Moroni.

Programul cuprinde lucrări celebre susţinute de Orchestra de coarde, al cărei concert maestru este Nagy Kálmán: J. Nurse - La vie en rose, Velasquez - Besame Mucho, G. Dinicu - Căruţa poştei, A. Piazzolla - Oblivion şi Libertango, Russian folk song - Two guitars, A. L. Webber - Memory, C. Gardel - Por una cabeza, G. D. Weiss - What a wonderful world, D. Sostakovici - Vals nr. 2

Ansamblul de suflători de asemenea va interpreta lucrări renumite, cum ar fi Frederick Loewe: My Fair Lady, Harold Arlen: Over the Rainbow, Adele: Skyfall, James Horner: My Hearth Will Go On (Titanic), Lady Gaga: Shallow (A Star is Born), Paul Murtha: Aretha Franklin, the Queen of Soul, Alicia Keys: Girl on Fire, Ruiz & Gimble: Sway, James Brown: I Got You, Tina Turner: Simply the Best.

Joi, seară Dvořák

Concertul simfonic de joi seară, de la ora 19, al cărui dirijor este Mihnea Ignat, are în prim plan lucrările lui Antonín Dvořák: Selecţiuni din Dansurile Slave op. 46, nr. 1, 2, 7 şi 8, şi Concert pentru violoncel şi orchestră în si minor, op.104.

Tânărul solist violoncelist Ian Sekaci s-a născut la Oradea în 2001, a început studiul violoncelului la 10 ani, în 2014 studiază un an la C.N.M.

"Sigismund Toduță" din Cluj, iar apoi la Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti" Bucureşti, până în anul 2020. În prezent este student al Academiei Barenboim-Said din Berlin şi cântă la un violoncel italian creat de Giuseppe Fiorini în anul 1925 la Roma.

A câştigat numeroase premii la concursuri din ţară şi străinătate, cum ar fi "Sigismund Toduta" 2014 Deva, "Alexandru Moroșanu" 2015 București, "Paul Constantinescu", "George Georgescu", "Klaipeda International Cello Festival and Competition" 2017, "ProArt Competition" 2017 Ucraina și "Johannes Brahms" 2021 din Austria, unde a mai primit și un premiu special din partea dirijorului Yuki Miyagi: un concert cu Filarmonica din Praga, programat în stagiunea următoare, cu Concertul pentru violoncel op. 104 de Antonín Dvořák.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON