URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2023, 09:01

Ei sunt oamenii de fier! Cine sunt câștigătorii triatlonului care a avut linia de finish în centrul Oradiei (FOTO)

Ei sunt oamenii de fier! Cine sunt câștigătorii triatlonului care a avut linia de finish în centrul Oradiei (FOTO) Mihai Vigariu (foto) a câștigat titlul de „Ironman”, după ce a fost primul bărbat care a finalizat probele de triatlon (foto: Szilagyi Lorand)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După o zi în care anduranța și tăria psihică le-au fost serios testate, sportivii care au participat la concursul de triatlon AROBS X-Man România 2023 și au trecut așteptata linie de finish și-au primit medaliile și premiile cuvenite.

La proba de distanță lungă, după ce au parcurs 3,8 km înot în lacul de acumulare de la Fughiu, 180 de km de ciclism prin satele Fughiu, Ineu și Botean și 41,8 km în alergare spre Oradea, iar apoi într-o buclă prin centrul municipiului, primii s-au clasat bucureșteanul Mihai Vigariu (Smartatletic), la masculin, și sportiva Koter Adél, din Miercurea Ciuc, la feminin.

Primii la finish

Vigariu a terminat concursul în 9 ore, 3 minute, 28 de secunde și 97 de milisecunde, cu mai puțin de 10 minute peste recordul său personal de 8:54:02. Următorul după el a trecut linia de finish Alexandru Bălan (ACS Seven Atletic), în 9:07:25.12, iar pe locul trei s-a clasat croatul Strelić Strahinja (Triogy Racing), cu un timp de 9:23:39.83.

În total, la masculin, 69 de sportivi au finalizat concursul, ultimul ajungând în fața Teatrului Regina Maria după 14 ore și 55 de minute, în timp ce patru sportivi au abandonat pe parcurs, iar unul dintre înscriși nici nu s-a prezentat la start.

La feminin, Koter Adél (Peak Performance) a finalizat cele trei probe în 10 ore, 55 de minute, 2 secunde și 56 de milisecunde.

Ea a fost urmată de colega ei de club Balint Réka, cu un timp de 11:07:23.96 și de arădeanca Roman Bakos Hajnalka (CS Ride Competition), care a ajuns la finish după 12 ore, 56 de minute, 46 de secunde și 30 de milisecunde. Din cele 7 concurente înscrise în cursă, una a fost nevoită să abandoneze concursul.

Merită menționat și că printre bărbații înscriși în concurs s-a numărat și un sârb cu deficiențe de vedere, care a concurat la fiecare probă asistat de o altă persoană care, fie a înotat, fie a pedalat sau a alergat alături de el, ca să-l ajute să se țină de traseu.

Milan Petrovic (foto jos) a terminat triatlonul în 12 ore, 12 minute și 56 de secunde, situându-se la jumătatea clasamentului, pe locul 40.

Câștigătorii la „half Ironman”

Concursul a avut și o probă pe distanțe înjumătățite, unde au ajuns primii la finish Tuzson Ágnes (Mobility Plus) din Târgu Mureș, cu un timp de 5 ore, 6 minute și 34 de secunde, respectiv la masculin Andrei Vrabii (Unstoppables sportclub) din Republica Moldova, care a terminat cursa în 4 ore, 11 minute și 5 secunde.

Merită menționat că pe locul II la masculin, distanță scurtă, s-a clasat croatul Domancic Jadran (Triatlon Klub Samobor), care a ajuns la finish în 4 ore, 12 minute și 49 de secunde, un rezultat impresionant, dat fiind că, așa cum el însuși a mărturisit într-un interviu acordat comentatorului Eurosport, la proba de ciclism a avut două ghinioane: o pană care l-a întârziat cam 10 minute și o căzătură zdravănă, în urma căreia s-a ales și cu echipamentul rupt.

La „half Ironman” au fost înscriși 109 bărbați, din care doi au abandonat pe parcurs, și 11 femei, una nereușind să termine concursul.

Concursul, la care au venit sportivi din 10 țări, a avut și probe pe distanțe olimpice, de echipe, de cros și de semimaraton. În total, 327 de sportivi apar înregistrați pe fișa cu rezultatele competiției.

Ajuns la a 13-a ediție, Campionatul Internațional de Triatlon pe distanță lungă este organizat de clubul orădean X-Terra Sport.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON