URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Septembrie 2020, 08:44

Efectul de tunel: Pasajul subteran Magheru, blocat de părinții care-și duc copiii la școală (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cârcotaşii au avut dreptate. Pasajul subteran Magheru din Oradea şi-a dat în petec încă din prima săptămână de la începerea şcolii.

Aglomeraţia de deasupra s-a mutat, practic, dedesubt. Dimineaţa, la intrarea elevilor la Şcoala Gimnazială Oltea Doamna, şi după-amiaza, la încheierea cursurilor, circulaţia auto prin tunel se blochează pe sensul de mers dinspre Aleea Ştrandului spre Parcul Traian.

Joia trecută, în jurul orei 12.30, coada de maşini se întindea din sensul giratoriu de la Hotelul Continental până în Parcul Traian. Pentru a ajunge din Aleea Ştrandului în Centrul Civic, întorcând în faţa sediului Inspectoratului de Poliţie, în drum spre pod, un orădean aflat la volan are nevoie de cel puţin 25 de minute. Adică, exact cum era şi înainte ca municipalitatea să cheltuiască 14,5 milioane lei pe construcţia pasajului.

Atâta tot că acuma zăboveşte în trafic în condiţii de lux...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Cata78 ...
... bineînțeles că te cunosc. Îi cunosc pe toți cei care bat câmpii și vorbesc tâmpenii neîntrebați, pentru că e domeniul meu cel prin care îi evaluez pe "neterminații" care emană opinii favorabile mersului în patru labe !?!
Postat 24 Septembrie 2020, 13:34 de CrisDumi
tot e ceva
...macar stand in coada acolo, nu blocheaza si bvd Magheru daca este pasaj. Sunt o problema parintii-elicopter, super-protectivi, dar sa nu sarim la reglementari restrictive, ca nu ar avea parintii voie sa aleaga scoala copilului, ca nu vrem dictatura comunista; natural e mai facil sa iti trimiti copilul la scoala mai apropiata, insa nu vrem sa obligam la asta prin lege, ca school-choice e foarte bine sa existe. Insa si scoala ar trebui sa aiba o banda de kiss&ride iar politia sa aplice legea mai restrictiv, pana la urma copiii au gratis pe OTL.
Postat 23 Septembrie 2020, 23:20 de unu
Tunelul mintii
Problema e de tunelul mintii, nu tunelul rutier. Scolile trebuiesc sa fie de cartier si nu de fitze. Asa-i ca nu ma credeti cand va spun ca copiii nu o sa va iasa mai cu motz daca ii duceti la scoala de vedete la doamna aia cea mai cool? Voi va ganditi, mai ales mamicile-elicopter, ca copiii astia cresc si nu o sa fie in stare sa traverseze strada singuri??? Tot super-protectionismul asta o sa se intoarca impotriva lor. Si ma intreb: voi cand mai munciti daca 2 ore/zi faceti taxi cu copiii??? Am cantarit saptamana trecuta geanta lui fiu-meu. Avea 8 kg. M-am oferit sa il duc cu masina, era o situatie mai speciala, dar a refuzat. A urcat pe troti si el si sora-sa, si-a mai luat si rucsacul cu hainele de sport si s-a descurcat foarte bine, pt ca face asta din clasa 1. Fie sunt eu un parinte iresponsabil, fie voi vreti sa cresteti niste pampalai. Decideti voi cum e :)
Postat 23 Septembrie 2020, 23:15 de cchris26
Excelent titlul!
Cu voie sau fara voie, ati nimerit-o la fix, bihoreilor! Intrebare: tot ca urmare a ,,efectului de tunel" pasajul are inaltimea pe care o are?! P.S. Birtinezule, avizele sunt in regula? https://www.ebihoreanul.ro/stiri/taxa-pe-graba-adp-oradea-amendata-de-isu-pentru-ca-a-inaugurat-parcarea-subterana-fara-autorizatie-158624.html
Postat 23 Septembrie 2020, 18:58 de pinonel
Aiureli
Haideti sa fim seriosi, pasajul are utilitate, nu mai exista aglomeratia si ambuteiajele care erau inainte. Locuiesc in zona si pot sa spun ca inainte, cand erau semafoare, aglomeratia pe sensul Aleea Strandului-Parcul Traian se intindea de la Hilton. Acuma este doar din drept de la Hotel Continental si asta din cauza celor care opresc in drum cate 10-20 secunde, in fata scolii, ca sa isi ia copiii. Si vad asta zilnic, cand merg si eu dupa copil la scoala, parintii opresc in drum, cu girul politistului care este acolo si dirijeaza. Sigur, la ce aglomeratie este acolo, nici nu prea au unde opri, dar asta este si din cauza ca, cum spunea cineva mai jos, in loc ca la scoala sa fie doar copiii care au domiciliul in zona si astfel ar putea fi luati de la scoala pe jos, sunt adusi copii de prin toate zonele orasului, zone de unde se poate veni doar cu masina, iar rezultatul, se vede. Cat timp masinile vor opri in mijlocul drumului, chiar si pentru 10-20 secunde, aglomeratie va exista, era de asteptat. Totusi, pe partea de sus nu mai exista aglomeratie, daca inainte era si de la Crisul coada, acuma nu am vazut sa fie mai mare de, maxim, din drept de la Crinul Alb. E clar ca eliminarea semafoarelor a ajutat mult, totusi, nu stiu la ce se asteptau unii. Uitati-va cum se circula in afara orelor de dus/ridicat copiii de la scoala comparativ cu ce era inainte si apoi veniti cu critici. Legat de articol, era bine sa fie si semnat, iar daca tot s-a constatat joia trecuta problema, de ce a durat o saptamana sa fie publicat, asa mult ia sa scrii cateva randuri? Sau cumva are a face cu faptul ca duminica sunt alegeri? Pana la urma, exista un mare adevar in solganul de campanie al unui partid, "totul pleaca de la oameni", si se vede.
Postat 23 Septembrie 2020, 14:40 de CI
Politia de circulatie si cea locala nu face nimica!
Bolajan ar trrbui sa-i asmute Politia Locala pe parinti grandomani si care se cred ceva balene interlope! Indiferent cat era de stramt sau larg drumul acesti imputiti care blocheaza traficul peste tot in Romania, nu am pic de bun simt, ca sa parcheze putin mai departe in locuri special amenajate. Jegosi de parinti toti vor sa parcheze la usa unitati de invatamant exact ca toti dobitoci care se inghesiue sa fie pe terasa la cafea cu masina cu tot... astept politia sa le mai suspende din permise si sa ii mai usireze de bani pe bulangi care blocheaza traficul ......
Postat 23 Septembrie 2020, 13:21 de Iisustevindeca
parinti elicopter
Inteleg sa duci copilul cu masina la scoala. Dar de ce trebuie oprita masina si dus copilul de mana pana in clasa? Situatia se repeta si la amiaza cand copilul e ridicat. Se aduna vreo 20-30 de parinti in fata scolii, toti parcati pe unde apuca, stand la taclale cu jumate de ora inainte sa iasa odraslele. Degeaba dati vina pe Bolojan, aici e problema cu parintii. Daca un copil de scoala nu stie sa mearga singur din fata scolii pana in clasa, e grav.
Postat 23 Septembrie 2020, 12:51 de IrinaLoghin
fara comentarii
Fara comentarii. Si totusi s-a deblocat Magheru care este ceva! Era vai si amar fara tunelul asta care il consider inca discutabil. Ma intreb daca nu era tunelel parintii veneau cu masinile pana in usa scolii?. Acum trebuie tinut seama si de pandemia asta nenorocita si parintii doresc sa isi protejeze copii si sa nu-i lase sa circule prea mult printre oameni si ii duc pana in usa scolii. Groso modo axa gara-nufarul este circulabila fara ambuteiaj si asta este un avantaj
Postat 23 Septembrie 2020, 12:46 de scortosul
CrisDumi
Nebuna satului care ești. Cealaltă banda de ce nu e blocată ??
Postat 23 Septembrie 2020, 12:15 de Sandu2100
ar trebui educație părinții
Să-și ducă copii pe jos la școală
Postat 23 Septembrie 2020, 12:13 de Sandu2100
Efectul proiectelor initiate de birtinezul Dorel in Oradea
Blocaj rutier la pasajul Magheru,proiect initiat si conceput de birtinezul Dorel Ilie Bolojan,tocmai pentru fluidizarea traficului si imbunatatirea mobilitatii urbane.Ce era de demonstrat,legat de utilitatea acestui proiect....se poate observa si din aceste imagini.
Postat 23 Septembrie 2020, 12:12 de platona
Revers
Pe celalalt sens coada e pana aproare de Colegiul Mihai Eminescu pt. ca cei care opresc la Oltea Doamna fac apoi stanga sa intre pe pod. Ar trebui desfiintata parcarea din fata Politiei si a scolii si trecut la 4 benzi. Pt. inceput trebuie interzisa virarea la stanga cum vii de la Oltea Doamna!
Postat 23 Septembrie 2020, 11:56 de Ianco
Nu vedem padurea de pomi
Articolul e pe jumatate corect. Jumatatea plina a paharului de ce nu o aratati d-lor jurnalisti? Concomitent ar fi trebuit sa pozati si traficul de pe pod. Asta s-a urmarit initial... deblocarea traficului de pe pod, fluidizarea intrarii masinilor care intra in oras inainte de pod, fluidizarea traficului OTL pe pod. Dar cand ai degetul permanent in nas pentru operatiunea de scobit ori pentru mirosit (dupa ce a ajuns in alt orificiu facand ce stiu mai bine cei care stiu sa bage de vina pentru orice) bineinteles ca nu vezi bine pe unde calci. Nu raspund altor provocari de "distepti" pentru ca stiu si vad bine ceea ce s-a facut cu aceste lucrari in oras. Ar trebui sa iti semnezi articolul jurnalistule/jurnalisto. Apreciez efortul depus de administratia care incearca sa FACA nu sa dea din gura si doar sa strige. Cand ii voi vedea pe cei care striga doar si nu se implica activ si/sau voluntar in ceva, atunci ma inclin. PANA ATUNCI LA MUNCA SAU MUCLES!
Postat 23 Septembrie 2020, 11:00 de taz
@CrisDumi
Ne cunoastem cumva? Eu sincer, sper ca nu. Unui hater ca tine nu ai ce sa ii transmiti, pt ca oricum nu este dispus sa asculte pe nimeni, el le stie pe toate, le stie cel mai bine, expertiza lui in toate domeniile este la un nivel foarte ridicat si gata. Un singur lucru te rog: nu-ti mai da cu parerea despre oameni pe care nu ii cunosti si care se exprima civilizat, chiar daca e la moda acum sa spui orice despre oricine pe internet si este permis, din pacate, orice fel de limbaj. Dreptul la libera exprimare este prost inteles de catre unii oameni si in niciun caz nu echivaleaza cu dreptul de a improsca cu noroi in stanga si in dreapta.
Postat 23 Septembrie 2020, 10:38 de Cata78
Cata78 ...
15 minute pe jos ... de unde ?!? Poți lăsa mașina în parcul Brătianu cumva, de acolo cu copilul la pas prin pasaj până la școală ... apoi hai înapoi, alte 15 minute pe jos pân' la mașină !?! După aceea, așteptat să se calmeze traficul vreo 20-30 minute, pornit mașina parcată nelegal în parc ... și străbătut pasajul către "muncă", cu penalizarea aferentă a prezenței incomplete !?! Primăria evcondusă de niște habarniști, pe care nu i-a dus mintea, dacă tot au întors zona cu fundu-n sus ... să facă pasajul mai lung cu cca. 50 m în dreptul sediului IPJ, lărgit pentru a se putea opri mașina într-o așa-zisă "oprire-staționare" de urgență, subterană și sigură în același timp. Or, chiar făcută o parcare subterană cu "acte în regulă" ... sub toată suprafața părculețului până-n fundul statuii lui Ady Endre, rezolvând astfel toată zona aceea !?! Dar, cu creierul lor lisă, de edili goi de conținut, au făcut fix "rakkatul praf". Așteptăm blocaje de acest fel, când vor fi și urgențe ... salvări, pompieri, etc !?!
Postat 23 Septembrie 2020, 10:13 de CrisDumi
Sefii Politiei sunt multi dar nu vad si nu aud nimic...
... chiar daca sunt vecini cu scoala respectiva. Probabil ca-s cu ochii în telefoane aproape toata ziua sau rezolva probleme operative cu clanurile intergalactice si n-au vreme de maruntisurile astea legate de impunerea respectarii semnelor de circulatie de sub geamurile lor. Cat priveste politaii care ard gazul in fata sediului Politiei in cea mai mare parte a zilei, probabil ca la orele cu aglomeratie in trafic au niste deranjamente intestinale sau baga un joc de carti ascunși pe undeva. Ar trebui sa vorbeasca Bolo cu cocalarii care se invart prin fata sediului Politiei sa se ocupe de masinile care se opresc in zona si sa le faca ce stiu ei mai bine.
Postat 23 Septembrie 2020, 09:35 de Doru2019
Tot e bine
Macar nu mai suferim toti din cauza celor care doar cu masina pot sa isi care odraslele la scoala. Unii probabil ca au de mers pe jos 15 minute, dar asa ne place noua, romanilor, sa mergem cu masina pana in poarta daca e posibil. Si inca un aspect: copilul se da la scoala pe zona in care locuiesti. Pare-se ca, mai nou, toata lumea locuieste in centru...
Postat 23 Septembrie 2020, 09:27 de Cata78
Kanutza, om sucit
Buna treaba ati facut, si nu a fost deloc ieftin.
Postat 23 Septembrie 2020, 09:01 de Sunlight
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON