URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Decembrie 2021, 20:41

Concert de colinde Silver Bells: Sunetul Crăciunului se aude la Filarmonica Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Filarmonica de Stat vă invită să intrați în atmosfera de sărbătoare, cu liniște și speranță, printr-un concert de colinde de excepție, în dublă reprezentație, miercuri și joi, de la ora 19, în sala Enescu Bartok.

Invitații sunt dintre cei de seamă, așa cum îi stă bine unui program special de Crăciun. Astfel, pe scenă vor urca, alături de Corul de copii de la Liceul Greco-catolic, soliștii Diana Țugui – soprană, Cristian Mogoșan – tenor, Florin Estefan – bariton, acompaniați de Corul și Orchestra Filarmonicii. Concertul va fi condus de trei dirijori: Adrian Morar, Lászlóffy Zsolt și Nicoleta Țâmpu.

Corul Liceului Greco-Catolic din Oradea are tradiție în peisajul muzical bihorean, având în componența sa elevi de gimnaziu și liceu. Formația participat la diverse concursuri, festivaluri și concerte, cum ar fi cantata „Carmina Burana” de Carl Orff sau Festivalul European Music Open într-un concert alături de Alexandru Badea și Simona Strungaru Symphonics.

Corul Liceului Greco-Catolic face parte din Programul Național Cantus Mundi, prin intermediul căruia a cântat alături de Corul Național de Camera „Madrigal – Marin Constantin ” și de violonistul Alexandru Tomescu.

Dirijoarea corului de copii, Nicoleta Emilia Țâmpu, este absolventă a Facultății de Muzică a Universității din Oradea și fost artist liric în Corul Filarmonicii orădene.

Adrian Morar este o prezență activă pe scenele lirice din țară, recunoscut de critica de specialitate ca un dirijor ce se evidențiază prin profesionalism și nivel artistic ridicat. A fost dirijor la Operele Naționale din Cluj și București și colaborează cu orchestre din întreaga țară.

Dirijorul corului Filarmonicii, Lászlóffy Zsolt, a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” și a adus un suflu nou în viața ansamblului, începând cu anul 2006, venind cu tehnica dirijorală a unei școli muzicale cu tradiție.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea, iar abonamentele sunt valabile pentru concertul de joi. Accesul în sala de concerte se face în limita a 50% din capacitate și este permis cu certificat verde.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON