URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Mai 2012, 16:24

Comisia de Etică a Universităţii: Antal nu şi-a plagiat doctoratul

Biroul de presă al Universităţii din Oradea a făcut publice, vineri, concluziile raportului întocmit de Comisia de Etică în urma cercetării fostului rector Cornel Antal.

În luna martie, acesta a cerut Senatului universitar să-l cerceteze, după ce liderul sindical Gheorghe Ionescu, totodată contracandidat al lui Antal la alegerile pentru rectorat din februarie, l-a acuzat pe fostul rector că şi-a plagiat teza de doctorat după două lucrări semnate de alţi universitari orădeni, mai precis Marcel Roşca şi Antics Miclos.

Comisia de Etică a finalizat cercetările şi a prezentat un raport în faţa Senatului, raport conform căruia Antal nu se face vinovat de nimic. "Teza de doctorat elaborată de către prof.dr.ing. Cornel Antal nu are elemente comune cu celelalte teze de doctorat, tratează subiecte total diferite şi are caracter de originalitate", se arată în raportul Comisiei.

Antal mai ceruse şi să fie verificate persoanele care au mers pe banii Universităţii la clinica din Ingolstadt (unde lucrează soţia fostului rector), precum şi statutul proprietăţilor Universităţii şi lista persoanelor care lucrează la Centrul de Cercetări Geotermale, dat fiind că acelaşi Ionescu l-a acuzat că a mers să-şi viziteze soţia pe banii Universităţii, respectiv că a angajat ilegal persoane.

Comisia de Etică şi-a declinat însă competenţa în privinţa acestor sesizări, iar Senatul Universităţii a considerat că nu mai trebuie cercetate, deoarece toate aceste informaţii se află într-un raport al Ministerului Educaţiei, făcut în urma unui control de anul trecut.

Citeşte mai multe în articolul "Antal cere Senatului Universităţii să-l ancheteze"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Management de "Sorbonica". Ep.Comisiile Epocii ”George” (III).
I. Oare de ce corectele şi imparţialele comisii ale Epocii ”George” nu au avut timp să se autosesizeze şi la cele arătate de către mass media, în articole ca cel intitulat: Premii ”impertinete” (”Informaţia de Bihor”, 12 mai 2008)? 1. Să cităm din articol: ”Gurile rele spun că Ovidiu Gavrilescu coordonează o veritabilă ”fabrică” de diplome de doctorat, pe care echipa sa le realizează la propriile domicilii, pe calculatoare, scanere şi imprimante ce fizurează în inventarul instituţiei de învăţământ superior. Si care sunt apoi vândute pe bani frumuşei, sub înaltul patronaj al rectorului Antal, care îl recompensează, din când în când, cu premii astfel nejustificate.” 2. Şi din asemenea motive MECTS trebuie să aibă un ministru competent, ca dl. Ioan Mang!
Postat 16 Mai 2012, 05:34 de stefan
@stefan
Cand vorbeam de Academia Romana, adica de membrii ei, nu ma refeream la politizarea institutiei, ma refeream la modul cum au ,sarit'' gardul in ograda ei multi distinsi ,,academicieni'', indiferent de simpatiile lor politice ! Te-am lamurit, desi sunt convins ca stiai unde bat. Raman la parerea (pe care te-ai ferit s-o comentezi !) ca MANGlitorul si multi altii plateste pt. munca neplatita si insusita pe nedrept de ,,negri'' . Te lamuresc si aici : e vorba de studenti/asistenti/lectori/preparatori/COLEGI(!!!)/etc carora, repet, nu numai ca nu li s-a platit munca, aceasta le-a fost si furata !
Postat 13 Mai 2012, 11:30 de .
Fratilor suntem foarte slabi
Ani de zile am stat la colt, pusi de catre un imbecil, traian jurcut,care n-a scris nicio carte!!!! Sa ne spuna ce-a scris ([n engleza sau franceza), zice ca stie doua limbi. Eu stiu ca nu stie decat sa fure din banii nostri. UO este o institutie de stat, nu este proprietatea celor care o fura! traian jurcut cu mainile pana-n cot in banii UO!
Postat 13 Mai 2012, 11:06 de traian jurcut
D-lui Antal
Potrivit L. 206/2004, modificată şi completată prin O.G.28/2011, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) este singura instanţă ce stabileşte definitiv dacă o persoană se face vinovată de plagiat. Asa incat, domnule Antal, dupa ce aveti decizia ACESTEI comisii va rugam sa o faceti cunoscuta in spatiul public. Pana atunci, pe langa faptul ca ne iritati jignindu-ne inteligenta, va puneti si pe Dvs. dar mai ales institutia- care si asa zilele astea e in centrul atentiei- intr-o lumina si mai proasta. Transmiteti singur dosarul catre CNECSDTI sau aveti nevoie de un mic impuls?
Postat 13 Mai 2012, 09:22 de CSM
Management de "Sorbonica". Ep.Comisiile Epocii ”George” (II).
Pentru "." și nu numai. I. Nu știu cât de politizată a fost Academia Română în Epoca ”verde-portocalie”, sau câte clone a lăsat tovarăşa ”academician” Elena Ceaușescu, știu însă că nu mai este sub papuc. 1. Sugestia cu Academia Română nu este o glumă. Glume sunt (unele din) comisiile lui ”George”. II. MECTS are nevoie de un ministru ca Ioan Mang. 1. "Cârcotașii" acestuia [inclusiv: Bocuţ (de la Securitate), marele ”specialist” în (încălcat) Drept Constituțional], ştiu de ce! 2. Sunt convins că adevărul va ieşi la lumină. 3. Pentru binele învățământului românesc ”PĂPUŞARII” din spatele acestui dosar tip Poliție politică, trebuie demascați cât mai rapid.
Postat 12 Mai 2012, 23:19 de stefan
@stefan
Sper ca sugestia cu ,,sa cerceteze Academia Romana'' e o gluma ! De ce ?! De unde crezi ca provin ,,academicienii'', cine i-a ,,emanat'' (era sa scriu ejaculat, da-l plagiam pe marean!) ?! Ei sunt trup din trupul tarii, ei sunt tatii/mamele/unchii/etc MANGlitorului,, ai lui antal si lista e luuungaaa...Din pacate ! P.S. 1)subscriu la ideea cu islandezii ! 2) Pe ,,ministru'' nu-l sapa nici pdl-ul, nici boc, il sapa aia pe care i-a pus sa trudeasca pt. ca sa se impauneze el cu munca lor. Stii ce vreau sa zic !
Postat 12 Mai 2012, 12:19 de .
Management de "Sorbonica". Ep.Comisiile Epocii ”George”.
I. Cornele: Ştim de ce pentru unii ca tine contează (doar) imaginea şi acoperirea cu hârtii/documente şi mai puţin faptele. 1. Multă lume de la UO cunoaşte faptul că Antal Crăciun Cornel a avut acces la resurse materiale şi de documentare arhisuficiente pentru a avea o lucrare cu elemente de originalitate. Ceea ce este de neînţeles: valorificarea redusă (zero?) a ideilor originale(?) din lucrare. După 12 ani de la susţinerea tezei de doctorat şi de stat pe la butoanele de conducere ale ”Sorbonicii” de Oradea (varianta: de stat), oare câţi kwh, prin utilizarea apei geotermale, a produs Geotermalul de ”Sorbonica”? Legat de originalitatea lucrării: adevăraţii specialişti din domeniu ce părere au? Mă refer la cei din Islanda şi nu la cei din comisiile made by ”George”? 2. Ţinând seama de înscenările care i se fac actualului ministru MECTS, potenţial candidat la funcţia de Rector al UO în 2004 şi ai căror ”PĂPUŞARI”, pentru binele învăţământului românesc, trebuie demascaţi cât mai rapid: ”George” de ce nu ai cerut o verificare/cercetare şi din partea unei COMISII IMPARŢIALE din afara UO, de exemplu: din cadrul Academiei Române?
Postat 12 Mai 2012, 08:01 de stefan
La fel de originala e teza ca lucrarilor Mangilor
Din comisia de analiza a facut cumva parte si vreun Mang? V-a facut universitatea si Orasul de tot kktul.
Postat 11 Mai 2012, 22:05 de Alexander
pestele de la cap se-mpute
Comisia de Etica a Universitatii Oradea are un formular tipizat pentru anchetarea de plagiat, in care doar numele plagiatorului este adaugat cu prilejul fiecarei "anchete". De aceea toate solutiile date de Comisia de Eica sunt identice. Asta-i Comisia care nu prinde nici un plagiator! Antal poate ar fi prins daca ar recunoaste public fapta. Cum nu-i place sa spuna adevarul, nici Comisia de Etica nu risca sa fie pusa intr-o situatie jenanta.
Postat 11 Mai 2012, 21:34 de copi-peste-george
fudulia si prostia
Era momentul optim pentru aceasta informatie! Ce-ar fi sa o studieze, conform legii Comisia natioana de etica? Poate gasesc ei niste persoane ceva mai competente in domeniu decat Cioara, Badulescu sau Zainea.
Postat 11 Mai 2012, 19:23 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON