URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2022, 08:45

Ce trebuie să ştii despre autorecenzare şi autorecenzarea asistată

Recensământul din acest an vine cu o noutate, în sensul în care te poţi autorecenza, completând online un formular personal cu datele solicitate. Astfel, în perioada 14 martie - 15 mai, ai posibilitatea să te înregistrezi accesând link-ul https://autorecenzare.insse.ro, completat deja parţial cu anumite date obţinute prin colectarea indirectă, pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole.

De ce să te autorecenzezi?

- Pentru că poţi da răspunsuri exacte, fiind completate direct de către tine, eliminând astfel riscul de alterare din partea unui intermediar;

- Ai flexibilitate deplină, întrucât sistemul funcţionează non-stop şi poate fi accesat din diferite locaţii, de pe tabletă, laptop, computer sau telefon mobil de tip smartphone;

- Dispui de un grad sporit de confort şi intimitate şi te protejezi faţă de riscul de contaminare cu SARS-Cov-2; Totodată, elimini consumul de hârtie, important din perspectiva economiei de timp şi bani şi contribui la reducerea cheltuielilor logistice. În plus, eficientizezi şi accelerezi activitatea de recenzare.

Mărimea chestionarului diferă în funcţie de numărul câmpurilor (întrebărilor) pre-completate ca urmare a extragerii prealabile a acestora din sursele administrative, precum şi de situaţia demo-socio-economică a fiecărei persoane.

Aşadar, timpul mediu de completare poate să varieze între 4 şi 14 minute. Important de menţionat este faptul că, dacă eşti salariat, fie la stat sau la privat, şi te autorecenzezi, primeşti o zi liberă de la angajator.

Dovada autorecenzării online se poate descărca prin accesarea Certificatului de confirmare/dovezii de autorecenzare (sau de infirmare pentru cele care nu trec de validare). Verificarea se va face pe baza CNP-ului, inclusiv de către angajator în cazul în care va dori acest lucru.

De asemenea, dacă nu ai acces la internet şi/sau dispozitive pentru a completa online chestionarul sau crezi că nu te descurci singur, ai la dispoziţie varianta autorecenzării asistate care se realizează de către un recenzor, pe tabletă, activitatea desfăşurându-se în cele 14 spaţii special amenajate de către Primăria Oradea.

Există însă şi posibilitatea ca autorecenzarea asistată să se facă de pe echipamentul tău propriu, sub îndrumarea recenzorului ARA.

Programul de funcţionare al centrelor ARA este cuprins între orele 12.00 - 18.00, de luni până duminică, cu excepţia centrelor de autorecenzare de la sediul Primăriei Oradea si Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, care sunt deschise, zilnic, între orele 08.00 -16.00.

Vezi mai jos lista centrelor de autorecenzare asistată și adresa acestora!

(advertorial)

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Ilegal
Voi ati auzit dw confidentialitate???
Postat 21 Martie 2022, 16:12 de User anonimizat
CrisDumi aka KP
Ai uitat sa menționezi datele de la fisa dentară :::))) in rest ești frumoasă ca pădurea adormită
Postat 21 Martie 2022, 13:27 de Sandu2100
Sandu, rar am văzut măscărici mai grețos ca tine.
Trebuie să fi tare lovit la creieraș, ca să închizi și să deschizi site-ul Bihoreanului și selectiv unele articole, doar ca să-ți dai "like" singur și "dislike" altora care știu bine că liberalii din țara asta sunt cei mai tâmpiți bipezi de pe planetă. Dar dacă te crezi deștept, ia spune tu ce date personale, din ce vei scrie în formularul de recenzare, nu există deja la una dintre instituțiile publice pe care le-am menționat ?!?
Postat 21 Martie 2022, 12:26 de KP
CrisDumi aka KP
Ca de obicei vorbești doar pt propagandă, nimic din ce spui nu e adevărat.
Postat 21 Martie 2022, 10:31 de Sandu2100
Dacă "digitalizarea" nu ar fi mai inteligentă decât creierul tip lisă al guvernanților ...
... recenzarea putea fi gata deja. Boloș, dă-ți demisia așa cum ai promis. Toate datele cetățenilor români, dar nu numai, există deja la ... Evidența Populației și la Pașapoarte, la ANAF și la Impozite și Taxe Locale, ITM și Casa de Pensii, Asiguratori și Casa de Sănătate, Primării și Poliție, SRI și Cimitire, etc, etc, etc. Bașca cele de la Google, Facebook, Twitter, operatori de telefoniei, internet și televiziune. Doar că, neterminații care conduc țara asta nu sunt în stare să adune toate datele oamenilor într-un singur loc digital. Ei vor acum să-și facă treaba tot pe seama contribuabililor care le plătesc salariile și pensiile. Tâlhari și nesimțiți, ăștia nu au nici măcar obrazul să se care dreacului acasă, dacă tot nu sunt în stare să facă lucruri elementare și fac degeaba umbră pământului.
Postat 21 Martie 2022, 09:26 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON