URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 13 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2023, 12:14

Ce străzi vor fi închise circulației rutiere pentru Oradea FestiFall și în ce intervale orare 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Festivalul orașului, Oradea FestiFall, aduce și restricții de circulație în mai multe piețe și pe mai multe străzi din centrul urbei, în anumite intervale orare, pe perioada evenimentului care include concerte Richard Clayderman, Nouvelle Vague, Loredana, spectacol de balet aerian, show de drone și focuri de artificii. 

În această ediție, care se va desfășura de vineri până duminică (13-15 octombrie), APTOR programează evenimente în cinci zone din centrul orașului: Piața Unirii, str. Vasile Alecsandri, Piața Regele Ferdinand, Calea Republicii și str. Libertății. 

Primăria Oradea a transmis marți, printr-un comunicat, că, pentru o bună organizare și pentru siguranța publicului pe perioada evenimentului, Comisia tehnică pe probleme de circulație și trafic rutier a decis instituirea mai multor restricții temporare.

Iată ce zone vor fi închise și în ce intervale orare:

Piața Unirii: traficul auto va fi interzis vineri, 13 octombrie, între orele 19:00 și 00:00, respectiv sâmbătă – 14 octombrie și duminică – 15 octombrie, în intervalul orar 10:00 – 00:00.

Str. Independenței: traficul auto va fi interzis vineri, 13 octombrie, între orele 19:00 și 00:00, respectiv sâmbătă – 14 octombrie și duminică – 15 octombrie, în intervalul orar 10:00 – 00:00, cu mențiunea că se va permite accesul în parcarea supraetajată din zonă, cu posibilitate de întoarcere pe aceeași stradă până la intersecția cu str. Piața 1 Decembrie.

Str. Tudor Vladimirescu: se aplică aceleași restricții ca pe celelalte două străzi de mai sus, accesul fiind restricționat către Piața Unirii sau str. Primăriei, fiind obligatoriu dreapta către str. Principatelor Unite.

Piața Regele Ferdinand I: traficul auto va fi interzis vineri, 13 octombrie, între orele 19:00 și 00:00, respectiv sâmbătă – 14 octombrie și duminică – 15 octombrie, în intervalul orar 10:00 – 00:00, pe Podul Sfântul Ladislau, str. Iosif Vulcan și str. Libertății, cu precizarea că se va permite accesul în noua parcare situată pe str. Iosif Vulcan.

Str. Moscovei: traficul auto va fi interzis vineri, 13 octombrie, între orele 19:00 și 00:00, respectiv sâmbătă – 14 octombrie și duminică – 15 octombrie, în intervalul orar 10:00 – 00:00, de la intersecția cu str. George Barițiu, accesul nemaiputând fi realizat către Piața Regele Fedinand I.

Podul Sfântul Ladislau: închis circulației auto, vineri, 13 octombrie, între orele 19:00 și 00:00, respectiv sâmbătă – 14 octombrie și duminică – 15 octombrie, în intervalul orar 10:00 – 00:00.

Reprezentanții municipalității transmit și că, „în mod excepțional, în perioada 11 – 15 octombrie, în Piața Unirii va fi amplasată o macara de mare tonaj (75 tone), care va fi utilizată pentru două spectacole de balet la înălțime. Macaraua va fi amplasată în imediata proximitate a stației de tramvai Unirii, perimetrul acesteia fiind securizat”. 

„În fiecare zi a festivalului sunt așteptați să participe circa 20.000 de oameni. Traseele de acces spre locurile de adunare, precum și cele de dispersare vor fi: - Piața Unirii - Pod Sf. Ladislau - Piața Unirii - Str. Independentei - Piața Unirii - str. Primăriei – str. Vasile Alecsandri – str. Mihai Pavel - Piața Emanuil Gojdu – str. Piața 1 Decembrie - Strada Teatrului - Strada Iosif Vulcan – str. Patrioților - Calea Republicii – str. Libertății”, se mai arată în comunicatul Primăriei Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
mcirsta
Ăștia sunt propagandisti, nu te lua dupa ei
Postat 11 Octombrie 2023, 20:06 de Sandu2100
Ce turism?
Oradea nu este o stațiune turistică, nu-i nici la munte nici la mare, n-are nici castele să te dea pe spate. Orădenii de abia așteaptă sfarsitul saptamanii să iasă în natură în AFARA orașului, la rudele de la țară, la munte, prin pădurile din apropiere. Turiștii care vin, vin și fără festival. Una dintre cele care face bani ca urmare a festivalului este botoxata Loredana. Pentru asta au plătit românii taxele și impozitele, să ajungă în buzunar la Loredana, sau la nu știu ce manelist care copia la școală? Show de drone și artificii? Nu-i destul zgomot și fum, mai facem suplimentar. Drone și artificii în oraș medieval? Ce mai urma: picturi rupestre pe routere wi-fi? De ce nu premiază 3 olimpici, ceva absolvenți cu peste 9,50 la bac, 2-3 angajați cu merite deosebite etc.? Ne este rușine cu oamenii serioși care fac treabă, vrem doar show-uri?
Postat 11 Octombrie 2023, 11:47 de georgemarian
intotdeauna se gaseste cineva
Am verificat de curiozitate la comentarii pentru ca stiam ca se vor gasi carcotasi. Cred ca unii sunt carcotasi de meserie. Daca se face, de ce se face, pe asta dam noi banii. Daca nu se face, de ce nu se face, ca nu face primaria nimic de banii pe care-i are. Oricum si daca trecem peste asta sigur nu se face cum trebuie deci tot nu-i bine. Este un eveniment facut de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune. Acuma daca este bun si daca merita asta este alta discutie dar ca idee are sens. Este pentru atragerea turistilor.
Postat 11 Octombrie 2023, 10:31 de mcirsta
Bani irositi
Așa se irosesc banii! Pe aberații de festivaluri. Cred că se poate trăi și fără așa ceva. Să nu se mai plângă românii că le merge rău atâta timp cât ei vor să o țină tot în chefuri și festivaluri. Liderii când nu a fost pâine au dat întotdeauna circ!
Postat 11 Octombrie 2023, 10:08 de georgemarian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6134 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON