URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 August 2023, 16:28

„Cancellati!”. Aeroportul din Oradea rămâne fără zborurile de Forlí

„Cancellati!”. Aeroportul din Oradea rămâne fără zborurile de Forlí (foto: generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aeroportul Oradea rămâne fără singura sa cursă de linie cu destinație externă. Firma italiană de turism GoToFly și-a anunțat clienții că zborurile de pe linia Forlí – Oradea vor fi anulate. Biletele nu mai pot fi cumpărate dincolo de luna august, deși inițial cursele fuseseră programate până la finalul lunii octombrie. 

Scandal între italieni

Amintim că zborurile care leagă Oradea de Forlí, un oraș din regiunea Emilia-Romagna, au fost lansate în luna aprilie a acestui an, ca urmare a unei colaborări a Aeroportului din Forlí, prin operatorul său de turism, GoToFLy, și compania aeriană AeroItalia. Cursele au fost programate de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri. 

Nu la multă vreme după lansarea zborurilor, la finalul lunii iunie, între reprezentanții GoToFLy și cei ai AeroItalia a izbucnit un scandal, primii acuzându-i pe cei din urmă de întârzieri, anulări sau amânări în privința mai multor zboruri operate spre destinații din Italia sau alte țări europene. La rândul său, AeroItalia a catalogat acuzațiile drept „false și tendențioase”. 

Atunci, GoToFly își asigura clienții că, în ciuda ruperii contractului cu AeroItalia, zborurile nu vor avea de suferit, ci vor fi operate cu ajutorul aeronavelor altor companii.

Din „motive operative”

Totuși, cursa Oradea – Forlí n-a avut viață lungă. Un cititor a semnalat BIHOREANULUI că, în calitate de client GoToFly, a primit vineri un email prin care era informat că, din 25 august, zborurile pe această rută „sono stati cancellati per tutta la stagione estiva”. În traducere, zborurile sunt anulate pentru tot restul programului de vară.

În același email al firmei GoToFly se precizează că decizia a fost luată „din motive operative”. 

Nu se cunosc detalii despre gradul de încărcare a aeronavelor pe această rută. 

De asemenea, pe platforma www.goto-fly.it se mai pot cumpăra bilete doar pentru zborurile din 14, 18 și 21 august. Inițial, acestea puteau fi achiziționate inclusiv pentru zborurile din luna octombrie. 

Fără destinații europene 

Aeroportul Oradea nu a anunțat nici pe site, nici pe Facebook anularea zborurilor pe această rută. Pe 9 august, pe pagina de Facebook a aerogării era promovată această cursă prin prezentarea de obiective turistice de văzut în Forlí. De asemenea, în orarul zborurilor pe luna august publicat pe site-ul oficial apare încă și cel de Forlí din 28 august. 

Până la momentul publicării acestei știri, directorul Aeroportului Internațional Oradea, Răzvan Horga, nu a putut fi contactat. 

După ce Oradea va rămâne și fără legătura cu orașul din Emilia-Romagna, aeroportul nu va mai avea zboruri internaționale de linie, ci doar curse charter spre destinații turistice de sezon, respectiv cursele de București operate de Tarom. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Maikeltroll
Da mă știu ca toți suntem înapoiați și needucați, dar vezi tu ca needucatul Bolojan face 11 centuri in Bihor, Mango și Emberul au frecat menta " n-au făcut, dar au mai si furat "
Postat 13 August 2023, 20:16 de Sandu2100
Niciodata nu vom avea curse
Si daca prin absurd cu subventii vor fi curse, in momentul cand se elimina subventia se pune lacatul pe aeroport. Problema e lipsa de calatori, saracia, nu e cine sa zboare, nu doua curse pe an, sa zboare reguulat la intervale scurte. Si cat timp ai 3-4 aeroporturi mari in jurul tau, nu ai cum sa ai curse rentabile. Prostii nu inteleg asta, asa cum nu inteleg ca sunt prosti
Postat 13 August 2023, 19:57 de Mihaita
SANDU 2100 POSTACUL
Auzi sandule, tu si cel careconduce judetul sunteti prea inapoiati si needucati ca sa intelegeti de ce nu merge si nu va merge niciodata aeroportul
Postat 13 August 2023, 19:54 de Mihaita
KP aka mama Omida
La tine totul e inutil ce se face în Oradea, dar te-ai gândit ca tu ești inutilă ????
Postat 13 August 2023, 16:39 de Sandu2100
Mai rămâne ca, după ce o să avem două terminale (intern/extern) pe bani de împrumut bancar ...
... să putem zbura cu prima companie din România care-i deținută de niște autorități publice - Oradea Air - direct din Piața Unirii (mai nou piață volantă unde comercianții pot juca volei pe nisip), la aeroport, ca să nu mai fie nevoie de exproprieri pentru linia de tramvai care să lege orașul de o pistă inutilă, dar prelungită până la primul giratoriu din Nojorid.
Postat 13 August 2023, 07:25 de KP
Maikeltroll
Te bagi tu singur în seamă, problema e ca nu vezi ca Oradea merge spre Lyon
Postat 12 August 2023, 22:26 de Sandu2100
,,Acri strugurii"
Poate sunt la sparanghel, poate nu.Hai să văd cât de tare dă prostia cu tine de pământ!!!
Postat 12 August 2023, 21:24 de Maikeltroll
Deci te simți păcălici
Hai că m-ai prins generos, adică să te bag în seamă.
Postat 12 August 2023, 21:20 de Maikeltroll
Maikeltroll
La Sparanghel ::::))))
Postat 12 August 2023, 20:29 de Sandu2100
Petre93
https://m.ebihoreanul.ro/stiri/ce-spune-ilie-bolojan-despre-reluarea-zborurilor-ryanair-cu-sprijin-de-800000-euro-de-la-primaria-oradea-sunt-convins-ca-puteau-fi-mentinute-in-2018-159096.html sa mu mori prost :::))))
Postat 12 August 2023, 20:27 de Sandu2100
Păcăliciule
Sunt la Lyon, să-ți trimit ceva zboruri de aici?măcar cargo, că tot "ne comparăm" cu oraşe euro-pene! Ha,ha,ha
Postat 12 August 2023, 20:05 de Maikeltroll
drop/sandu
Prostovan poti fi sandule, de ce nu ne spui cum promitea Bolojan zeci de zboruri in 6 luni de mandat, iar de nu vor fi zboruri el isi va da demisia. Noi nu am uitat asta prostovane. Acum suntem la egalitate cu Tulcea aeroportul fara nici un zbor. Ce noroc cu gasca voastra din PNL care are ca etalon in zevoltare orase gen Vaslui, Alexandria, Videle. Asa ca maoi lasa-ne cu propaganda , ca altceva nu stii , esti ca un ul care sta in fund si se leagana toata ziua si repeta acelasi lucru la nesfarsit. Intelegi prostovane?
Postat 12 August 2023, 19:42 de Petre93
Sa nu uite propaganda
Ca Bolojan e de vină:::::))))
Postat 12 August 2023, 17:00 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON