Bucătăria Hotelului Muncel din Băile Felix a fost închisă, iar unitatea hotelieră a fost amendată cu 30.000 de lei de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, după ce 44 de clienţi au avut simptome de toxiinfecţie alimentară, iar doi dintre ei au ajuns la spital.
După cum BIHOREANUL a mai scris, controlul CJPC Bihor a început marţi, după ce, în aceeaşi dimineaţă, 44 de clienţi ai Hotelului Muncel, aparţinând unei firme a sindicatelor, au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară.
Potrivit unui comunicat transmis de CJPC Bihor, abaterile descoperite de comisari la faţa locului au fost "utilizarea unor materii prime cu starea termică iniţială modificată, care nu respectă temperatura de păstrare indicată de producător, fiind depozitate la temperatura mediului ambiant", "folosirea unor spaţii frigorifice neigienizate, cu urme de 1praf, depuneri de grăsime, resturi alimentare" şi "folosirea unor echipamente cu grad avansat de uzură, neadecvate sectorului alimentar: cu rugină, depuneri, care nu se pot igieniza şi dezinfecta corespunzător".
Ca atare, comisarii au amendat hotelul cu 30.000 de lei, au dispus oprirea folosirii unor materii prime neconforme pentru mâncare în valoare totală de 4.200 de lei şi au închis întreaga bucătărie până la remedierea abaterilor şi a finalizării anchetei epidemiologice realizate de Direcţia de Sănătate Publică Bihor.
Pe perioada anchetei, operatorul economic va fi nevoit să găsească alte soluţii pentru a asigura masa clienţilor cazaţi în hotel.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.