URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2012, 13:05

Adolescenta de 15 ani a cărei mamă acuză un posibil malpraxis a murit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Talida Maria Varga, adolescenta de 15 ani din comuna Popeşti, a murit sâmbătă dimineaţă la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea. Adolescenta intrase în comă în 29 octombrie şi era menţinută în viaţă de aparate.

"Pacienta a murit în jurul orei 9.30 la secţia de Terapie Intensivă. Nu a mai putut fi salvată. Era ţinută în viaţă de aparate, iar la un moment dat activitatea cerebrală a încetat", a declarat dr. Ovidiu Laurean Pop, managerul spitalului.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, tânăra a acuzat primele simptome de boală pe 11 octombrie, când s-a prezentat la medicul de familie din Popeşti cu o durere de cap. Medicul i-a prescris algocalmin, dar, pentru că starea fetei s-a înrăutăţit, pacienta a fost trimisă la spitalul din Marghita, unde i-a fost prescris un tratament pentru fiere. Şi de aici a fost însă trimisă acasă, dar după trei zile, starea de rău i s-a agravat şi a fost transferată la Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu, la secţia de Boli infecţioase, unde a fost diagnosticată cu meningo-encefalită acută. O săptămână mai târziu, adolescenta a fost transferată la secţia ATI a spitalului, unde a intrat în comă.

Mama tinerei o acuză pe doctoriţa Dobrescu, medic la ATI, de neglijenţă, susţinând că aceasta ar fi refuzat să-i asigure fiicei sale efectuarea unor investigaţii amănunţite cu aparatul RMN, după ce şi investigaţia CT ar fi decis-o cu întârziere. Femeia crede că atitudinea doctoriţei s-ar datora faptului că nu i-ar fi oferit bani, motiv pentru care Claudia Munteanu a depus joi o sesizare la DSP Bihor pentru un posibil caz de malpraxis.

Managerul Spitalului Municipal exclude însă vreo culpă medicală şi spune că evoluţia foarte rapidă a bolii a fost determinată de imunitatea foarte slabă a tinerei, iar drept urmare organismul acesteia nu a răspuns pozitiv la tratamentul aplicat. În plus, nu era nevoie de investigaţia cu RMN.

Comisia de malpraxis a DSP "va studia acest caz în următoarele zile şi, dacă este cazul, săptămâna viitoare vom sesiza Colegiul Medicilor, pentru a stabili o eventuală vinovăţie a personalului medico-sanitar", a declarat vineri doctoriţa Daniela Rahotă, şefa DSP Bihor.

Citiţi detalii despre cazul fetei, în articolul: "Mama unei adolescente aflată în comă la Spitalul Municipal Oradea acuză un posibil caz de malpraxis"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
@biserica slujeste
Si mai invata sa scrii ca din cate stiu eu adjectivul se acorda cu substantivul "bieti oamenii saraci"??????? traiasca limba romana si desteptaciunea ta!
Postat 14 Noiembrie 2012, 09:38 de Cineva
@biserica slujeste
se vede ca esti un c***t cu ochi. habar nu ai pe ce lume traiesti. Daca ai fi un bun crestin asa cum te lauzi, ai tacea din gura si nu l-ai mai pomeni pe Dumnezeu, dar se vede ca nu crezi in absolut nimic si scrii asa aiurea ca sa te afli in treaba, handicapatule!
Postat 14 Noiembrie 2012, 09:36 de Cineva
pe SATAN nu pe D-zeu
biserica nu e casa lui D-zeu ce prosti scrii e casa celor ce il slujec pe SATAN :))) ce cauta aurul si bieti oamenii saraci se duc cu bani la Biserica ?
Postat 11 Noiembrie 2012, 17:52 de biserica slujeste
Interesant
E foarte interesant sa vezi cum toata lumea pune accentul pe credinta si pe Biserica. Cei care nu sunt ortodocsi vin repede si dau vina pe ceilalti cum ca noi facem una alta,de parca voi astialalti sunteti mai buni,voi sfintii planetei. Toti sunteti o apa si-un pamant, numai sa dati vina pe altii stiti. Da o fi gresit doctorita dar o sa plateasca pentru greseala ei, toti suntem oameni si gresim si fiecare isi asuma raspunderea pentru ceea ce face Asa ca mai lasati toata treaba asta cu Biserica,nesimtitilor, veniti si spuneti ca il aveti pe Dumnezeu langa voi, in voi sau mai stiu eu pe unde,dar daca e asa de ce cand se intampla ceva rau dati vina pe Biserica, casa lui Dumnezeu? Tampitilor!!!!!!!!!!!
Postat 11 Noiembrie 2012, 14:50 de Cineva
de ce exista traditia data de biserica ca Romanul sa faca tam-tam cand moare
de ce exista traditia data de biserica ca Romanul sa faca tam-tam cand moare ca nu tine de sanatate altora ? pune o intrebare logica a murit natural sau de boala, boala este rusine cititi biblia, e rusinos sa mori macinat de boala , ti ai neglijat sanatatea pentru ban nu pentru VIATA ea cere sanatate . Animalele mananca ca orice OMUL nu :)))si atunci de ce credeti ca cei ce primesc pomana mortului pot trai doar cu pomana ? cu ce ajuta acesta traditie, uciderea altora ? Inainte de a face ganditi, nu dupa :)).
Postat 11 Noiembrie 2012, 09:31 de ininte de a face gan
voi nu aveti minte nici cat o gaina ?
folositi argintul nu ca bijuteri ci sa beti cu cupe din argint, intoarceti va inapoi pentru ca stramosi nostri au gresit undeva, vreti viata lunga si sanatoasa intoarceti va in timp .
Postat 11 Noiembrie 2012, 08:51 de voi nu aveti minte n
voi nu aveti minte nici cat o gaina ?
au ucis copii nevinovati ca sa platesca demonii lui SATAN ca vor salva vietii, au ucis oameni care au crezut in OM si tehnica in loc sa respecte ECHILIBRU, in final nu realizati ca va desprindeti de ele, ca obositi si vreti LINISTE si pace ? Nu sunt ale lui D-zeu sunt doar o distragere de la SPIRIT, o lacomie materiala, invistitie nula in IUBIRE de seaman.Nu poate o masina sa iubesca precum un OM:)))).Isi bate joc SATANA de voi , are ce manca secole intregi, gene de proasta calitate, viermii pamantului :))) pentru HRANA SANATOASA.
Postat 11 Noiembrie 2012, 08:48 de voi nu aveti minte n
voi nu aveti minte nici cat o gaina ?
ce RMN ,vai de voi !!! stiinta ue cide tocmai in scopul de a demonstra lui D-zeu ca cu jertfa lui il va invinge :)))) noi incurajam CRIMA ? ce porunca mai respectam ?
Postat 11 Noiembrie 2012, 08:44 de voi nu aveti minte n
voi nu aveti minte nici cat o gaina ?
nu mai bagati banul in prosty si nu mai munciti, lasati corpul sa se implinesca si spiritual nu doar material, si fara POSTul IDIOTILOR , hraniti va , iubiti va sanatos nu cu chimicale, nu sunteti singuri niciodata, D-zeu va ocroteste nu OMUL. Cei apropiati de D-zeu se vor intalni in momente grele nu raman singuri, amin ! Biserica nu l reprezinta pe D-zeu aici gresesc multi , explicatie mor cu sutele .
Postat 11 Noiembrie 2012, 08:37 de voi nu aveti minte n
voi nu aveti minte nici cat o gaina ?
care nu l are pe D-zeu alaturi pentru ce traieste VIATA cand urla dupa MOARTE ! voi nu aveti minte nici cat o gaina ? Nu e un Medic mai presus de D-zeu , rugativa, nu lacomiti la cele lumesti , hranaiti va cu hrana sanatoasa data de pamant ca sa va pastrati viata, nu cu medicamente si otravuri date de civilizatie , consumati laptisor de matca, polen si propolis in rest nimic, dacii nu aveau medici :))) IDIOOOTILOR ! aveau hrana sanatoasa nu minte de gaini ce se vad cocosi :))).
Postat 11 Noiembrie 2012, 08:33 de voi nu aveti minte n
se zbat dracii in iad, ha, ha
moartea sa ne scape de toti dracii de pe pamant, amin, jucativa mult de a D-zeu ! habar aveti ce va asteapta daca credeti ca statan va iubeste :)) va batjocoreste copii, neamul si mai mult va ucide cu ajutorul vostru:))) IDIOTI< popor de IDIOTI loviti cu crucea in cap! Nu va salveaza BISERICA ? nici SPITALUL, tulaiiiiiiiiii mooooooor , tulaiiii!
Postat 10 Noiembrie 2012, 21:59 de extraordinar !!
rusine
ar trebui nu investigat acest caz ci omorat cu pietre acel doctor care a gresit. sincere condeleante familiei. daca se afla care este doctorul care a gresit eu unul il voi urmari si voi trece cu masina peste el, sincer mi se rupe de o pedeapasa cu suspendare pentru a face dreptate!!!!!!!!!!!1 (...) M am saturat de afacerile pe bani publice care sa fac acolo la curteanu iar cand mor oameni se face lumea ca ploua
Postat 10 Noiembrie 2012, 21:24 de dani
Pacat :(
mare pacat la asa varsta.. a fost destul timp in care poate se putea face ceva pt a se face bine :( R.I.P
Postat 10 Noiembrie 2012, 17:53 de Omul
Vom pleca
Cel mai bine e sa pleci din aceasta tara. Eu plec. Clar.
Postat 10 Noiembrie 2012, 17:13 de Observer
romania trezestete
da asta ii adevaru doctorilor le trebuiesc foarte multi bani k sa te bage in seamna,daca nu ai bani mori la usi asa cum sa dus si acest inger dintre noi. nu stiu pana cand in tara noastra o sa fie asa nu se da nici o lege ptr ei raman la fel ca si cum nu sa intamplat nimic. daca ai bani si doctorii sunt luati la raspundere daca nu in trei zile se uita tot. CONDOLEANTE FAMILIEI SI MARE DE TOT+ROMANIA TREZESTETE O DATA+
Postat 10 Noiembrie 2012, 17:01 de olimpia
Să vă bântuie
Hai dom' le sa fim seriosi, sa se moara de o meningo-encefalită acută? Se vede clar ca nu ati ivestigat pacienta si normal ca atunci tratamentul a intarziat pana la decesul ei! Bine faci doamnă mamă, sa vază si medicul care are bani in loc de inima, pe pielea lui, ce inseamna pierderea unui copil pentru o mama... Sper sa va bantuie mama asta pana ve-ti vedea panzele albe, domule sef de spital si madamă Dobrescu! Avea imunitatea SCAZUTA, AUZI, ce drecu vreti sa ziceti mai mult...
Postat 10 Noiembrie 2012, 15:52 de Ioana Popa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON