URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 14 AUGUST 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am tot ezitat să vorbesc despre proiectul cu ţepi de deasupra parcării din Centru pentru că, sincer, la fel ca şi colegul meu Lulu Cremeneanu, nu prea pricep proiectul. Nu că nu ştiu citi nişte planşe, dar nu mă dumiresc nicicum cum va să funcţioneze instalaţia aceea. Din start văd o hibă uriaşă din punct de vedere al punerii în operă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
I-am zis-o, încă din faza în care încă oscila (sau nu voia să confirme ce plănuiește), că e condamnat să candideze la Consiliul Județean. Bolojan era condamnat să preia Județul fiindcă doar el poate să repare, într-un timp record și cu barda, ceea ce au stricat acolo o serie de nepricepuți, corupți și ticăloși, dintre care nu cei din urmă sunt chiar înaintașii săi liberali (liberali după carnetul de partid, căci nu aveau decât anvergura unor popi de țară).
Zic şi eu
Adrian Cris
Am ajuns de unde am plecat, dar cu un preţ mare: resurse materiale şi umane irosite, doar pentru că nu vrem să purtăm o mască, să nu ne îmbulzim unii în alţii şi să ne spălăm pe mâini.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Cu cariera politică limitată de la centru, Ilie Bolojan pare să-şi fi atins poziţia maximă în partid. Popularitatea sa la nivel naţional ca primar harnic acţionează parcă împotriva sa în PNL. Sondajele spun că nu ar fi avut probleme să câştige un nou mandat la primărie şi să tragă după el o majoritate confortabilă în Consiliul Local, dar nu cred că-şi doreşte să ajungă cel mai longeviv primar din România...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre candidatura surpriză a lui Ilie Bolojan la președinția Consiliului Județean Bihor?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Legea nr. 136/2020, cunoscută popular ca legea carantinei şi izolării la domiciliu, adoptată în urma unei decizii din 25 iunie a.c. a Curţii Constituţionale, prevede că se poate institui carantina zonală în cazul în care există anumiţi indici care arată că există o răspândire comunitară a epidemiei în anumite zone.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului străbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
04 Octombrie 2018, 12:00

A venit Toamna! Mâncare delicioasă, concerte Carla’s Dreams, Holograf, Şuie Paparude și teatru stradal, la Toamna Orădeană

A venit Toamna! Mâncare delicioasă, concerte Carla’s Dreams, Holograf, Şuie Paparude și teatru stradal, la Toamna Orădeană CAPETE (PICTATE) DE AFIŞ. În 2016, Carla’s Dreams a umplut Piaţa Unirii, unde 15.000 de orădeni s-au adunat să asculte hiturile moldovenilor pictaţi pe faţă. De data aceasta, cum Piaţa Unirii a fost pusă "sub lacăt" de administraţia Bolojan, invitaţii vor cânta în Cetate
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patru zile pline de distracţie şi relaxare, cu nouă concerte în aer liber, în două spaţii urbane uimitoare, încărcate de istorie, alături de artişti consacraţi şi maeştri ai artei stradale, "condimentate" cu o mulţime de bunătăţi...

O nouă ediţie a Toamnei Orădene se va desfăşura la finalul acestei săptămâni, de joi până duminică, în Cetate şi, în premieră, pe strada Vasile Alecsandri.

Anul acesta, în Piaţa Unirii se va ţine doar un spectacol de teatru, "Leonce şi Lena", căci, după cum se ştie, Primăria a decis să protejeze investiţia de posibilele distrugeri.

Damian şi fraţii

Cele mai importante concerte ale Toamnei Orădene - organizate de Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (Visit Oradea) în colaborare cu Agenţia Why Not - sunt programate în Cetate.

Joi seară, de la ora 20, pe scenă va urca Macanache, un MC din Bucureşti, care a ajuns cunoscut publicului larg mai ales datorită colabării cu Delia pentru hitul "Rămâi cu bine". Solistul de hip-hop a ales să îşi lanseze la Oradea, în cadrul Toamnei Orădene, cel mai nou album, intitulat "Moft". În aceeaşi seară, de la ora 21, orădenilor le va cânta cunoscuta formaţie de muzică electronică Şuie Paparude, autoarea unor hituri precum "Pentru inimi", "A fost odată" şi "Soundcheck".

În a doua seară de festival, adică vineri, de la ora 20, pe scenă va urca Damian Drăghici & Brothers, trupă care interpretează muzică de petrecere şi al cărei lider s-a afirmat în Statele Unite înainte să se întoarcă acasă şi la rădăcinile ţigăneşti. În urmă cu doi ani, Damian & Brothers a lansat un album de mare succes, "Gypsy rock", cu piese cunoscute reochestrate şi cântate în colaborare cu artişti în vogă. Între acestea se numără "În staţie la Lizeanu", alături de Smiley, "Mama mea e florăreasă", alături de Loredana, şi "Dă mamă cu biciu-n mine", alături de Ştefan Bănică jr.

Tot vineri, de la ora 21, pe scenă va urca solista Elena Gheorghe.

Preferaţii orădenilor

Ziua a treia a Toamnei Orădene programează concertele susţinute de Irina Rimes (ora 20), cea care a dat lovitura pe piaţa muzicală autohtonă cu piesele "Bolnavi amândoi" şi "Ce s-a întâmplat cu noi", şi de una dintre cele mai longevive şi apreciate formaţii din România, Holograf, al cărei concert e programat de la ora 21.

Ultima seară a festivalului va aduce, tot în Cetate, trei concerte. Primul dintre ele va fi susţinut, începând cu ora 20, de Vanotek & Quartet, iar apoi, de la ora 21, de Antonia. O oră mai târziu, pe scenă vor urca băieţii de la Carla’s Dreams, pictaţii pe faţă întorcându-se la Oradea după ce în 2016 au dat, în Piaţa Unirii, un show pe cinste, la care au adunat 15.000 de spectatori. De la cel mai recent show al lor în oraşul de pe Crişul Repede, moldovenii au adăugat pe lista hiturilor "Beretta", "Până la sânge" şi "Lacrimi şi pumni în pereţi".

Festivalul se va încheia cu un foc de artificii pe care organizatorii îl anunţă spectaculos şi colorat.

Delicii de stradă

Aşa cum s-au obişnuit în ultimii ani, orădenii vor putea degusta şi bunătăţi proaspete la Toamna Orădeană. O zonă de street food va fi amenajată în curtea Palatului Princiar al Cetăţii, unde îşi vor instala food truck-urile restaurante din Oradea şi din România, de unde vor putea fi cumpăraţi burgeri, preparate din raţă, fructe de mare, clătite, cannoli şi waffles.

Vor fi în total peste 20 de standuri de la Famous Waffles, Hotdog secuiesc, Noodle Pack şi Eat It, până la Raclette, Ograda, Meatic şi Burger Family.

În premieră, la Oradea va veni şi Taverna Racilor, cu raci, scoici, creveti, caracatiţă, rapane, midii, paella. Între food truck-urile care vor ajunge la Toamna Orădeană se mai numără Mr. Cannoli, Mr. Bean, The Best Sausage, La Nu Ştiu Cine, Eat On, Meatic, Freshbit, Ciocolata Copilăriei, Outlaw Burgers, Picnic Bistro KingsLand, Savor, Cozonac secuiesc, Rewine, Mimi’s Delices, Castelul Brutarilor şi Queens.

Caruseluri şi jocuri

În această zonă, atmosfera va fi asigurată în fiecare zi de cei de la VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine), prezentaţi de organizatori drept "o comunitate de artişti, iubitori ai muzicii bune, care promovează descoperirea muzicală şi încearcă să schimbe ideea conform căreia muzica se bazează numai pe hituri".

În cadrul Toamnei Orădene, Cetatea va găzdui şi Muzeul Bucatelor Ascunse Lidl, în care vizitatorii se vor bucura de un tur prin bucătăria românească de odinioară. Participarea se va face pe bază de înscrieri, pe site-ul Lidl.

Tot în Cetate, copiii vor găsi un mic parc de distracţii cu două caruseluri şi un trenuleţ electric, precum şi un spaţiu colorat unde se vor ţine ateliere, jocuri şi activităţi care vor provoca îndemânarea şi imaginaţia micuţilor. Pasionaţii de obiecte unicat vor găsi la festival un stand deosebit, numit Butic de Toamnă, unde vor fi expuse articole handmade confecţionate inclusiv de artizani orădeni.

Cântări pe Alecsandri

Cea mai nouă pietonală din oraş, strada Alecsandri, va găzdui şi ea evenimente în cadrul Toamnei. Aici se vor ţine spectacole de stradă, cu personaje interesante şi picioroange, şi mai multe concerte unplugged, date de Koszika & The Hot Shots (România), Canarro (Ungaria), Doru Trascău (solistul trupei The Mono Jacks) şi Andrei Zamfir (România) şi Oigan (România).

Carismaticul Mr. Piano (Ungaria) va deschide festivalul pe Pietonala Vasile Alecsandri în 4 octombrie, la ora 15, dar va mai avea reprezentaţii şi vineri.

De asemenea, pe parcursul festivalului pe Alecsandri vor ajunge personaje fabuloase ale trupei Moonlight Invasion (foto) din Italia, precum şi artiştii SprayarT (România) şi Pukima (România).

Potrivit directorului APTOR, Mihai Jurca, Toamna Orădeană va costa anul acesta circa 1 milion de lei, cu puţin mai mult decât anul trecut.


PROGRAM CETATEA ORADEA

JOI – VINERI

4, 5 octombrie

12:00-23:00 Food Zone

12:00-23:00 Fun Zone

12:00-23:00 Butic de Toamnă

SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ

6, 7 octombrie

10:00-23:00 Food Zone

10:00-23:00 Fun Zone

10:00-23:00 Butic de Toamnă

JOI, 4 octombrie

20:00 - Concert Macanache I Lansare Album ”Moft”

21:00 - Concert Șuie Paparude

VINERI, 5 octombrie

20:00 - Concert Damian Drăghici & Brothers

21:00 - Concert Elena Gheorghe

SÂMBĂTĂ, 6 octombrie

20:00 - Concert Irina Rimes

21:00 - Concert Holograf

DUMINICĂ, 7 octombrie

20:00 - Concert Vanotek & Quartet

21:00 - Concert Antonia

22:00 - Concert Carla's Dreams

23:00 - Foc de artificii

PROGRAM PIETONALA VASILE ALECSANDRI

DATA

ACTIVITATE

INTERVAL ORAR

TRASEU

JOI

4 OCTOMBRIE

Mr. Piano

15.00-16.00

Vasile Alecsandri - Piața Unirii

 

Pukima

15.30-16.15

Vasile Alecsandri - Piața Unirii

 

Pukima

17.00-17.45

Vasile Alecsandri - Cetatea Oradea

 

Mr. Piano

17.00-18.00

Vasile Alecsandri - Cetatea Oradea

 

Moonlight Invasion

18.00-18.45

Vasile Alecsandri - Cetatea Oradea

 

Koszika & The HotShots

18.00-19.00

Vasile Alecsandri

 

Mr. Piano

19.00-20.00

Vasile Alecsandri - Piața Unirii

 

Moonlight Invasion

20.00-20.45

Vasile Alecsandri - Piața Unirii

VINERI

5 OCTOMBRIE

Pukima

15.30-16.15

Vasile Alecsandri - Piața Unirii

 

Mr. Piano

15.00-16.00

Vasile Alecsandri - Piața Unirii

 

Pukima

17.00-17.45

Vasile Alecsandri - Cetatea Oradea

 

Mr. Piano

17.00-18.00

Vasile Alecsandri - Cetatea Oradea

 

Moonlight Invasion

18.00-18.45

Vasile Alecsandri - Cetatea Oradea

 

Mr. Piano

19.00-20.00

Vasile Alecsandri - Piața Unirii

 

Moonlight Invasion

20.00-20.45

Vasile Alecsandri - Piața Unirii

SÂMBĂTĂ

6 OCTOMBRIE

SprayarT

15.30-16.30

Vasile Alecsandri

 

SprayarT

17.30-18.30

Vasile Alecsandri

 

Canarro

18.00-18.45

Piața Unirii

 

Moonlight Invasion

18.00-18.45

Vasile Alecsandri - Cetatea Oradea

 

SprayarT

19.00-20.00

Vasile Alecsandri

 

Doru Trascau + Andrei Zamfir

19.00-20.00

Vasile Alecsandri

 

Canarro

20.15-21.00

Vasile Alecsandri

 

Moonlight Invasion

20.00-20.45

Vasile Alecsandri - Piața Unirii

DUMINICĂ

7 OCTOMBRIE

SprayarT

15.30-16.30

Vasile Alecsandri

 

SprayarT

18.00-18.45

Vasile Alecsandri

 

Moonlight Invasion

18.00-18.45

Vasile Alecsandri - Cetatea Oradea

 

Canarro

19.00-20.00

Piața Unirii

 

SprayarT

19.00-20.00

Vasile Alecsandri

 

Oigan

19.00-20.00

Vasile Alecsandri

 

Moonlight Invasion

20.00-20.45

Vasile Alecsandri - Piața Unirii

 

Canarro

20.15-21.00

Vasile Alecsandri

 

Spectacol de Teatru Leonce și Lena

18:00-19:30

Piața Unirii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0836 RON
  • 1 EUR = 4.8344 RON
  • 1 HUF = 0.014 RON