URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2017, 12:55

Accident lângă Nojorid, unde două TIR-uri s-au ciocnit, iar un autoturism a ajuns în şanţ. O pasageră dintr-un TIR a fost încarcerată (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un grav accident de circulaţie s-a petrecut, luni la prânz, pe DN 79, în apropiere de Nojorid. Două TIR-uri care circulau în aceeaşi direcţie s-au ciocnit, iar în urma impactului, o pasageră din cel de-al doilea autotren a fost încarcerată.

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana s-au dus la faţa locului. Pompierii au intervenit pentru descarcerarea victimei, o tânără de 18 ani din Cehal, județul Satu Mare. Ea a fost scoasă de echipajele ISU din autotren şi transportată la spital, cu un traumatism cranio-cerebral minor şi cu mai multe fracturi.

Totodată, în accident a fost implicat şi un autoturism, care a ajuns în şanţ, posibil pentru că încerca să evite impactul cu TIR-urile. 

Din primele informaţii obţinute de la martorii accidentului, se pare că primul TIR ar fi încercat să depăşească o maşină, a derapat şi a ajuns cu capul tractor în şanţ, iar cel de-al doilea TIR nu a mai putut evita impactul şi a intrat din plin în remorca primului autotren.

Traficul rutier în zonă este blocat pe ambele sensuri. La ieşirea din Oradea, în sensul giratoriu din dreptul centrelor comerciale ERA Park şi OSC, o dubă a Poliţiei a blocat şoseaua spre Nojorid, iar agenţii sfătuiesc şoferii să ocolească pe DJ de Cefa, de unde pot ieşi apoi la Inand pe drumul naţional.

Pe DN 79, sunt oprite zeci de TIR-uri şi de autoturisme, de mai bine de 45 de minute, iar în sensul dinspre Leş spre Oradea se circulă numai deviat, nu prin centrul comunei Nojorid, ci ocolind pe străduţele secundare ale satului.

UPDATE:

La ora 14, la locului accidentului sunt cinci echipaje ale Poliţiei, două ale ISU Crişana, o autospecială a Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, iar o automacara şi pompierii încearcă să degajeze carosabilul. Cele două TIR-uri au amândouă numere de înmatriculare de Satu Mare şi unul aparţine societăţii Ardealul, ce transporta seminţe de floarea soarelui, iar al doilea Trans Pink International Transport, fiind încărcat cu răcoritoare Coca Cola. 

O mare parte din marfă s-a risipit şosea. Cabina celui de-al doilea TIR este în totalitate distrusă, iar autoturismul Mercedes ML 270, care a ajuns în şanţ, este şi el serios avariat.

Ora 14.25: La momentul producerii evenimentului rutier, în zona staţiei de carburanţi de la ieşirea din Nojorid, toate cele 3 autovehicule se îndreptau dinspre Nojorid spre Oradea.

Potrivit conducătorului autoturismului Mercedes, în timp ce se deplasa încet pentru a opri pe marginea drumului să ia un cunoscut, ar fi fost depăşit de primul TIR, iar cel de-al doilea TIR a intrat puternic în cel din faţă şi s-a dezechilibrat, agăţând şi autoturismul de teren, şi împingându-l în şanţ, fără însă a-l răsturna.

Poliţiştii aflaţi la faţa locului spun că şoferul autoturismului a avut noroc că cel de-al doilea autotren nu s-a dezechilibrat complet şi nu s-a răsturnat peste maşina sa, deoarece l-ar fi strivit.

Cel de-al doilea TIR, a cărui cabină a intrat în bena sa, s-a desprins greu în momentul în care a fost tras de macara, iar acum ambele autotrenuri se află pe marginea şoselei, unde, din cauza mărfurilor revărsate pe şosea, va fi nevoie de curăţarea carosabilului.

Se pare că femeia aflată în cabina celui de-al doilea TIR, care între timp a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, se află într-o stare bună, stabilă. 

În acest moment circulaţia este în continuare suspendată pe DN 79 dinspre Oradea, fiind deviată pe la Livada, de unde se poate trece pe la Cefa şi ieşi din nou pe DN 79, pe la Inand. Dinspre Leş spre Oradea, toate autotrenurile, care formează o coloană de mulţi kilometri, sunt oprite pe şosea, iar autoturismele ocolesc prin spatele satului Nojorid.

Ora 14.45: Poliţiştii aflaţi la faţa locului se abţin să facă declaraţii cu privire la modul în care a avut loc accidentul, însă şoferul celui de-al doilea TIR a explicat reporterului că se afla în spatele colegului său având-o în cabină pe prietena sa şi, la un moment dat a observat că autotrenul din faţă ar fi derapat şi ar fi atins Mercedesul, scoţându-l în şanţ, moment în care el a frânat până la podea. Dar, dată fiind distanţa mică faţă de autotrenul din faţă, a intrat în coliziune cu acesta.

Şoferul a spus că prietena sa, care a fost prinsă în cabină, era lovită la picioare, dar "nu îi curgea sânge". 

Cei trei șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, care a indicat că aceștia nu consumaseră băuturi alcoolice înainte să urce la volan.

De altfel, polițiștii au început o anchetă pe această temă. 

Tânăra de 18 ani, pasageră în cel de-al doilea TIR, s-a ales cu o fractură la gleznă și traumatism cranio cerebral minor.

Potrivit agentului principal Ioana Lascău, de la Biroul de presă al Poliției, accidentul s-a produs pe fondul nepăstrării distanței regulamentare în trafic. 

„Luni, 6 februarie, la ora 12.25, pe DN 79, în afara localității bihorene Nojorid, un bărbat de 30 de ami, din comuna Cehal, judeţul Satu Mare, în timp ce conducea un autotren cu semiremorca pe direcția Salonta - Oradea, nu a păstrăt distanța regulamentară în timpul deplasării. Astfel, a acroşat din spate un alt autotren cu semiremorcă, care circula în faţa sa, condus de un bărbat de 36 de ani, din localitatea Carei, judeţul Satu Mare, care, datorită nepăstrării unei distanțe suficiente în momentul efectuarii unei depășiri, a acroșat un autoturism oprit voluntar, în mod neregulamentar, pe partea dreaptă a sensului de circulaţie, la volanul căruia se afla un bărbat de 41 de ani, din municipiul Oradea”, a explicat reprezentanta Poliției. Ancheta continuă în acest caz.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Saraca...
Bine ca n-a rămas cu dinții încleștați, ca era vai și amar de șoferul de TIR.
Postat 06 Februarie 2017, 21:36 de vasyion
Politisti '' sfatuiesc"
.... politistul din sensul giratoriu dintre ERA si OSC, chiar nu sfatuieste pe nimeni, el sta acolo vorbeste la telefon, gesticuleaza din maini, pentru ca nu poti spune, ca ar girija circulatia, iar daca te opresti langa el sa intrebi totusi pe unde sa o iei, iti raspunde "hai, hai" bravo MAI !
Postat 06 Februarie 2017, 15:09 de Lenny
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON