URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2017, 10:55

Numire controversată: Ministrul Florian Bodog a pus-o pe iubita lui Sorin Oprescu la cârma celui mai mare spital din ţară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primul manager de spital numit de ministrul PSD-ist Florian Bodog este Adriana Nica, partenera de viaţă a lui Sorin Oprescu, un medic contestat de colegii ei, care a scris şase cărţi în ultimul an, pentru a-şi pregăti ascensiunea, scriu ziarele centrale. Adriana Nica va conduce cel mai mare spital din ţară, Spitalul Universitar din Bucureşti.

Potrivit Gazetei Sporturilor şi blogului tolo.ro, Adriana Nica a fost instalată fără concurs în funcţia de manager printr-o decizie semnată miercuri de ministrul orădean Florian Bodog. Aceleaşi surse scriu că numirea i-a surprins pe medicii spitalului, care îi contestă competenţele.

"Miercuri seara am plecat din spital şi nu se ştia nimic. La raportul de gardă de joi dimineaţa am fost anunţaţi că avem un manager nou în persoana medicului Adriana Nica. Un nume care nu a fost vehiculat niciodată pentru această funcţie!", a spus un doctor citat de Gazeta Sporturilor. Un alt medic, coleg cu Nica la ATI, spunea că Adriana Nica nu are nicio competenţă în management, ci "o uşoară activitate medicală şi un simulacru de activitate ştiinţifică".

Evz.ro a confirmat numirea, vorbind cu fostul interimar al spitalului, Dragoş Daviţoiu. "Nu este un zvon, dr. Adriana Nica este noul manager al Spitalului Universitar. Ministrul Sănătăţii a semnat-o miercuri dimineaţă. Eu îmi păstrez funcţia de director medical. Colegii din spital nu au fost anunţaţi încă oficial, dar asta se va întâmpla" a declarat dr. Dragoş Daviţoiu.

Jurnaliştii GSP relatează că în 2016, Adriana Nica a publicat 4 cărţi de specialitate în calitate de coordonator, dintre acestea, lucrarea "Particularităţi ale managementului perioperator la pacientul cu boală hematologică nononcologică" avându-l ca autor pe Sorin Oprescu. Adriana Nica a publicat în 2016 şi două cărţi în calitate de coautor, iar în 2015 şi 2016 a publicat o lucrare la trei săptămâni în revistele ştiinţifice.

"Nici dacă stătea şi scria non-stop zi şi noapte, nimeni nu ar fi reuşit să publice atâtea cărţi şi lucrări ştiinţifice într-un timp atât de scurt ca Adriana Nica", comentează pentru Gazeta Sporturilor un medic de la Secţia ATI a Spitalului Universitar a cărui şefă a fost Nica.

În ultima declaraţie de avere, iubita lui Sorin Oprescu a declarat că are împrumuturi de 660.000 de euro. Ea apare ca martor în dosarul de corupţie al lui Oprescu, iar unul din imobilele pe care procurorii au pus sechestru asigurator în acest dosar aparţine acesteia.

Conform aceleiaşi surse, în 2015, ea şi-a susţinut teza de doctorat în faţa lui Nicolae Bănicioiu şi a lui Dorel Săndesc, ministrul şi secretarul de stat al guvernului Ponta. În acelaşi an, Secţia de ATI de la Spitalul Universitar a fost împărţită în trei, iar Adriana Nica numită şeful secţiei ATI 2.

În 30 octombrie 2015, în ziua incendiului de la Colectiv, Adriana Nica şi-a dat demisia şi a fost înlocuită cu doctorul Letiţia Coriu. În februarie 2016, Nica a revenit la spital, în acelaşi timp în care se întoarce în spital şi Oprescu, care reprimeşte drept de practică, fiind numită din nou şef secţie ATI.

Jurnaliştii GSP au scris că au discutat de mai multe ori cu Adriana Nica, însă aceasta a refuzat să comenteze numirea ei în funcţia de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Statuie?
Dezvoltati dle. Iancu. Ce anume a facut dl.Maghiar/Maghear pentru orasul nostru? Asa cum l-ati "cunoscut" dumneavoastra. A lasat in urma o universitate cu o reputatie indoielnica, a impanzit organigrama acesteia cu rudele sale, a lasat mostenire facultate de medicina fiilor sai care au continuat practicile raposatului (adica au vandut diplome).... Va rog sa imi continuati enumerarea cu alte merite.
Postat 05 Februarie 2017, 20:28 de danny6
despre subiect
Nu îlcunosc pe d-l BODOG, nu am fost şi nu sunt membru PSD, dar l-am cunoscut pe rectorul TEODOR MAGHIAR un brav român (nu personal ci prin ce a făcut pt Oradea) pt care ar merita o statuie în oraş. Dar el a fost batjocorit de jurnaliştii voştri în ultimul hal. Lucru care i-a grăbit probabil şi sfârşitul. Eu însă consider că PSD este singurul partid care mai poate salva această ţară de cel cu geacă roşie de la BUCUREŞTI, care manipulează pe bieţii români cu slugile lui sorosiste. VREŢI SĂ FACEŢI ŞI CU BODOG CA ŞI CU MAGHEAR ,DE VĂ TOT LEGAŢI DE EL PT TOT FELUL DE PRETEXTE.
Postat 05 Februarie 2017, 19:41 de Iancu_Remus
@grigore: Mens sana in corpore sano
Cand ordonantele de urgenta radica hotia la rang de sport natinal nu cred ca mai trebuie sa ne miram de activitatea GSP-ului.
Postat 05 Februarie 2017, 18:32 de User anonimizat
Afiliatie
Unde esti tu iness doamne.....? (am vazut ca iti place sa te exprimi in versuri). Este vorba despre marele......bodog. O fi intr-o zona fara acces la internet.
Postat 05 Februarie 2017, 17:09 de danny6
la ce va asteptati ?
cine se aseamana se aduna !
Postat 05 Februarie 2017, 13:31 de oradea_mea_si_a_ta
Hahaha
Ce gluma de autobaza are autorul-no name....Trebuia intrebat daca iubita dr Oprescu are voie ....nu stiu de la cine sa fie numita!!!!!!!!!GSP a terminat cu sportul face politica!Piticul Tolontan va face poc curind...!Asta e...cind te bagi in cocina te maninca porcii!
Postat 05 Februarie 2017, 12:54 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON