URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2014, 14:22

Şeful Inspectoratului Şcolar, Daniel Negrean, acuzat de Mang că bagă elevii în campanie electorală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Război electoral între foştii alianţi USL din Bihor. Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, l-a acuzat public, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, pe şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, liberalul Daniel Negrean, că a implicat şcolile orădene în campanie electorală.

"Cred că a fost campanie"

"Am primit ieri (n.r. vineri) un mail că un anumit şef de instituţie solicita instituţiilor din subordine să trimită câte o clasă de elevi la o manifestarea organizată de instituţia respectivă împreună cu o doamnă deputat. Asta nu cred că nu intră la acţiunea activităţi politice", a spus Mang, recunoscând apoi, întrebat de jurnalişti, că se referă la şeful IŞJ Bihor şi la deputatul Florica Cherecheş. Vineri, pe Corso-ul orădean, în organizarea lui Cherecheş, a avut loc a doua ediţie a unui festival dedicat Zilei Europei, în care 33 de şcoli orădene s-au implicat prin prezentarea ţărilor europene, cu simboluri şi caracteristici.

Şeful PSD susţine că n-ar fi avut nimic împotriva festivalului dacă ar fi fost organizat fie doar de deputatul Cherecheş, fie de Inspectoratul Şcolar. "Când cele două se amestecă, doamna deputat fiind un om politic, eu cred că a fost campanie", a declarat Mang.

Liderul pesediştilor a mai spus că a discutat şi cu Negrean şi cu Cherecheş despre situaţie, ambii spunându-i că n-au dorit să facă o acţiune politică. "A fost un moment neinspirat, aş zice eu şi cred că se putea organiza acest eveniment la a doua ediţie fie fără implicarea instituţiilor de stat, mai ales că nu este voie ca IŞJ să facă politică, fie fără implicarea doamnei deputat", a mai spus Mang. Acesta a fost completat şi de viceprimarul Oradiei, Ovidiu Mureşan, care a spus că ce s-a întâmplat "este un lucru foarte grav" şi că Cherecheş ar fi trebuit să organizeze festivalul printr-un ONG, nu în nume propriu.

"O prostie!"

Contactat de BIHOREANUL, inspectorul şcolar general a respins acuzele că ar fi făcut campanie electorală printre elevi. "Este o prostie (n.r. această acuză). I-am explicat şi domnului Mang că este o iniţiativă de mai multă vreme şi că n-are nicio legătură cu politica. Niciun politician nu a purtat discuţii acolo, nici doamna Cherecheş nu a ţinut vreun discurs, nu a fost niciun element electoral", a declarat Negrean sâmbătă.

În plus, inspectorul şcolar susţine că mail-ul la care face referire Mang nici nu este semnat de el, ci de inspectorul responsabil de proiect, Florin Negruţiu, şi că IŞJ are mai multe proiecte şi cu alţi parlamentari. "Iar eu săptămâna viitoare voi merge la un eveniment al doamnei Andronescu (n.r. Ecaterina Andronescu, fost ministru PSD al Educaţiei). Şi acolo voi face campanie?", a mai spus Negrean.

Acelaşi punct de vedere îl are şi iniţiatoarea festivalului, deputatul Florica Cherecheş. "Este un eveniment educativ, pe care l-am organizat şi anul trecut, şi nu pot să neg că sunt deputat. Am împărţit doar pliante despre instituţiile Uniunii Europene, fără niciun însemn, nu a fost niciun discurs politic, nimic electoral", a declarat Cherecheş pentru BIHOREANUL.

Citeşte cum s-a desfăşurat festivalul în articolul "Ziua Europei, sărbătorită de elevii orădeni în stradă (FOTO/VIDEO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Schimbare?
S-a suparat si l-a schimbat de Negrean,facand asemenea mutari PSD-ul va suferi la toamna cand Ponta va trage cu dintii de postul de presedinte.Domnule Mang un lucru sa nu uitati : Nu sunteti vesnic ! Ce oameni are PSD pentru ISJ, Avram ? un fel de Luca varianta PSD,sa aduca banii ,voturi pt. partid ?
Postat 13 Mai 2014, 12:14 de FLorin
tacerea e de aur
Domnule Mang, nu stiu daca aveti cunostinte elementare in a demara o campanie electorala, dar pt. mine, ceea ce s-a facut de ziua Europei nu mi s-a parut a fi campanie electorala, nici anul trecut si nici anul acesta. Nu stiu daca stiti, ori atat stiti cat va este nivelul, ca o campanie electorala nu se tine fara sloganuri si culorile partidului promovat puse la mare vedere, nu se tine nici fara discursuri cu promisiuni electorale si bai de multime ale politicienilor dornici de un vot in plus, o campanie electorala nu se tine cu copii minori care nu au drept de vot, ati stiut asta domnule Mang? Ori ati primit vre-o directiva de la mai marii PSD sa denigrati tot ce se face bun in orasul acesta? mai bine ati fi tacut domnule Mang, asa chiar ca v-ati dezvaluit nivelul de plagiator fara sa vreti.
Postat 12 Mai 2014, 22:02 de oradeanul de bine
REPLICA
In politica ca si la razaboi NU exista prizonieri de razboi doar victime colaterale exista asta pe langa morti!:))=))Revenind si explicand ... asa fac toate partidele politice care sunt la putere sau in opozitie si sunt in teritoriu manipuleaza copii pentru ca parinti sa voteze acel partid , manipularea opiniei publice in campaniile electorale este notorie , cu 2 mici si o bere vezi intalnirea din parcul Balcescu a celor din PSD Bihor, astia cred ca au cumparat electoratul si votul lor Cred? pentru ca intr-un judet fieful PNL cu greu cu greu convingi electoratul sa voteze PSD ,binenteles ca aia din parcul Balcescu le-a mancat micii si le-a baut berea celor din PSD Bihor !:))=)) Iarasi vorbeste Ioan Mang PLAGIATORUL PSD presedintele filialei PSD Bihor reales prin forta si intimidare a membrilor PSD Bihor.? are dreptate si adevar in afirmatii atat cat are numai ca de ce NU si-a fidelizat inspectoru judetean cat timp a fost ministru Educatiei timp de 2 saptamani ca doar in perioada aceea afost numit si acesta inspector sef peste ISJ Bihor.?:))= )) Revenind nimeni nu este perfect este perfectibil adaptat situatiei create , asa ca `vAcesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 12 Mai 2014, 10:27 de Romanul Simplu
UDMR
La fel a facut si Rozalia Biro la Liceul Ady. Copii au fost adunati in sala mare si au fost "scoliti" despre drepturile lor cu cateva zile inainte de Majalis organizat de UDMR/RMDSZ. Toti politicienii se folosesc de copii nostri...deoarece la parinti ajung mai usor prin manipularea copiilor. Intrebati conducerea scolii despre invitatiile trimise la Majalis parintilor... Pe cand scoli fara POLITICIENI si POLITICA?
Postat 12 Mai 2014, 09:01 de RMDSZ
atentiune
Atentiune sa trezit plagiatorul...
Postat 11 Mai 2014, 21:50 de unul
idem psd
La fel a facut si PSD ieri in parcul din Nufarul.
Postat 10 Mai 2014, 20:12 de eu
Drum asfaltat, înapoi până la Aleşd !?!
Te-ai trezit Mang din lunga adormire !?!
Postat 10 Mai 2014, 18:33 de Carp III
ce mi-e..., ce mi-e...
ia vedeti ,tov. mang , ca psd face politica in TOATE SCOLILE SI LICEELE IN CARE SI-A PUS DIRECTORI. se zice ca chiar (sic!) prefectul pop a facut trafic de influenta politica pt numirea unor directori. asa ca psd=pnl.
Postat 10 Mai 2014, 18:31 de simina
gojdu
ia vedeti domnule Mang la Liceul Gojdu, unde marea liberala Liana Bako a mobilizat personal elevii de la Gojdu din clasa a VI-a, spunand ca e ordin expres de la Inspectorat, pentru ca generalul sa poata raporta la partid. E grav ce se intampla in scoli cu campania electorala! Ce-i drept, domnul Negrean s-a si pozat special cu elevii de la Gojdu, mandru ca a reusit sa il dea jos pe Mititeanu si s-o puna pe Bako
Postat 10 Mai 2014, 15:18 de profesor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON