URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Septembrie 2016, 10:35

UPDATE: Șeful Poliției Bihor, chestorul Liviu Popa, și-a dat demisia. Dar parcă s-ar mai gândi...

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chestorul Liviu Popa, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, suspect în dosarul de corupţie deschis de procurorii DNA Oradea, şi-a înaintat demisia din funcţie.

"Persoana şi-a depus miercuri seară raportul de încetare a raporturilor de serviciu la Inspectoratul General al Poliţiei Române, de unde a fost înaintat la Ministerul Afacerilor Interne pentru a fi trimis la Preşedinţie, procedură obligatorie în cazul chestorilor de Poliţie", a declarat, joi, pentru BIHOREANUL, ofiţerul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Într-o declaraţie dată, miercuri, pentru Ziare.com, noul ministru al Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a afirmat că faptul că şeful Poliţiei Bihor se plimba cu maşina lui Vasile Blaga "este un lucru care nu se potriveşte cu funcţia acestuia" şi că joi va lua o decizie în privinţa chestorului orădean. "Veţi vedea mâine dimineaţă ce se va întâmpla", a spus, miercuri, ministrul.

După cum se ştie, în data de 5 septembrie, la volanul unei maşini aparţinând liderului PNL Vasile Blaga, fost ministru de Interne, Popa a provocat un accident uşor pe centura Braşovului. Blaga l-a pus într-o lumină nefavorabilă pe ofiţer, stârnind şi comentarii critice din partea presei, declarând, luni, în faţa sediului DNA central, unde a fost convocat ca martor, că l-a rugat pe Popa să-i "mişte" din când în când maşina, fiind vorba de un BMW cu motor Diesel.

Renunţarea lui Liviu Popa vine în aceeaşi zi în care chestorul a fost audiat, în calitate de suspect, timp de aproximativ 3 ore, la sediul DNA Oradea, în dosarul în care mai mulţi şefi de poliţii din Bihor - între care şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, Remus Indrei, şeful Poliţiei Rurale Beiuş, Dorin Vesa, şeful Postului de Poliţie Pietroasa, Gheorghe Bat, şi şeful postului de poliţie Cărpinet, Raul Rotar - sunt suspectaţi de fapte de corupţie.

Săptămâna trecută, procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii atât la domiciliul lui Liviu Popa, cât şi la biroul acestuia din sediul Inspectoratului de Poliţie Bihor. Faptele imputate chestorului nu au fost încă făcute publice, şi nici acesta nu a dorit să aducă nicio lămurire de la declanşarea anchetei împotriva sa. De altfel, Popa se află în aceste zile în concediu.

Chestorul Liviu Popa a fost numit la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor în anul 2005, funcţie la care a renunţat în 2009 pentru a prelua conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie, iar apoi, în 2010, conducerea Poliţiei Române. Din 15 mai 2012 ofiţerul a revenit la cârma Poliţiei Bihor, pe care a condus-o până acum.

UPDATE: Şi demisionar, şi nu prea...

Contactat telefonic, Liviu Popa a confirmat pentru Bihon.ro că miercuri seară şi-a dat demisia din funcţia de inspector şef al IPJ Bihor "pentru că nu doreşte să amestece Poliţia în ceea ce i se întâmplă".

Portalul scrie, însă, că joi dimineaţă însă "un număr mai mare de colegi din Poliţia Bihor" l-ar fi convins să revină asupra deciziei. În consecinţă, la Bucureşti ar fi fost trimise două rapoarte, unul de demisie, şi un altul de revenire asupra demisiei.

E de aşteptat ca situaţia ambiguă să fie tranşată de Ministerul de Interne sau IGP în cursul zilei de joi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
banii
interesant ca de banii gasiti in masina nu vorbeste nimeni
Postat 24 Septembrie 2016, 21:56 de KGB
mda...
Ce frumos e sa ai colegi, prietenul la nevoie se cunoaste. Sa-mi sterg o lacrima...
Postat 22 Septembrie 2016, 16:10 de seth
che STORY!
Numărul mare de "colegi" este dat (şi) de grupul de miliţieni instituţionalizaţi la conducerea companiilor din subordinea PMO care au tatuaţi epoleţii pe sub cămaşă, disperaţi de perspectiva externalizării serviciilor de conducere a IPJ Bihor, externalizare pe care susţinătorii o practică în interes de familie cu notabile rezultate financiare personale. Noroc că Şoric iese din calcul. Pentru stabilirea noilor ierarhii, episodul următor din X-file sau Black Cube se va ţine în bazinul continental cu apă caldă. Semn că "turnarea" filmului se va face fără "tehnică" dar cu epoleţii tatuaţi la vedere. Cu aceeaşi ocazie se va stabili şi dacă este oportună trecerea de la Continental la Mondial (Bercea). Cert este că se va schimba Consiliul de Administraţie al fabricii. Mai umblă vorba că se va ţine seama şi de incompatibilitatea bisericii cu poliţia şi, ca urmare, tuturor popilor acoperiţi li se vor tatua nişte prelungiri la steluţe sau trese aşa încât să devină cruci.
Postat 22 Septembrie 2016, 14:43 de eutanasiu
numai unul si unul
Daca e adevarat ce spune, ne dam seama ce colegi de calitate lucreaza la IJP Bihor...
Postat 22 Septembrie 2016, 14:26 de poli
oare?
pe celalat site scrie ca "isi mentine functia". care este valabil pana la urma?
Postat 22 Septembrie 2016, 13:32 de magic
!!!
E bine ...mai bine mai tarziu decat niciodata...inceputul sfarsitului pt. multi...
Postat 22 Septembrie 2016, 12:35 de Tinas
Nici urmă de decenţă! Decenţa presupune moralitate.
Situaţia este perfect similară cu aceea a domnului Biriş de la Finanţe. Respectivul a demisionat DUPĂ ce prim-ministrul Cioloş a anunţat că dacă nu demisionează îl va demite. În limbajul miliţianului, ministrul Tudorache a comunicat acelaşi lucru ca şi Cioloş. Dacă Oprea era Ministru de Interne, funcţiona, la fel ca şi în cazul altor penali/corupţi,"prezumţia" şi c.v.-ul în virtutea cărora "este imperios necesar să îşi continue activitatea (lucrativă - după cum probabil vom afla) până când instanţa se va pronunţa". Cred că nu sunt puţini cei care aşteaptă de 10 ani acest moment.
Postat 22 Septembrie 2016, 11:31 de eutanasiu
decenta?
Cel putin, atat ăsta cât și cel de la Direcția Silvică au avut bunul simț, atunci cand au fost prinși, să-și dea demisia! Sefii de la Sorbonica, în schimb, pozeaza cu contracte de management semnate și continuă potlogăriile fără rușine! După ce au terminat de „managerizat” concursurile trecute au trecut la managerizarea celor care urmeaza prin „aranjarea” statelor de functii.
Postat 22 Septembrie 2016, 10:57 de radu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON