URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Martie 2017, 12:22

Despărţire cu şampanie. Directorul OTL, Csuzi Istvan, a demisionat pentru a prelua şefia transportului public din Abu Dhabi (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Csuzi Istvan părăseşte societatea de transport public din Oradea, pe care a condus-o mai bine de opt ani, după ce a primit postul de director al companiei de transport din Abu Dhabi, unde va manageria rutele a circa 600 de autobuze.

Anunţul a fost făcut, vineri dimineaţă, într-o conferinţă de presă ţinută, în mod neobişnuit la restaurantul Queens, alături de primarul Ilie Bolojan, care i-a mulţumit pentru îmbunătăţirea sistemului de transport din oraş şi a anunţat că OTL va fi condusă, ca interimar, de directorul tehnic Viorel Mircea Pop.

Ofertă de nerefuzat

Csuzi se va muta, în luna aprilie, în Emiratele Arabe Unite alături de soţie. "Câteodată munca dă şi roade. Dau o veste care pe unii o să-i şocheze, pe alţii o să-i bucure. Începând din 1 mai sunt director general în Abu Dhabi. Am primit o ofertă pe care nu ştiu dacă un om normal poate să o refuze…", a anunţat Csuzi Istvan.

El a explicat că a devenit cunoscut la nivel internaţional şi ca vicepreşedinte al Organizaţiei Mondiale a Transportatorilor Publici, funcţie pe care o deţine din 2013, dar şi-a şi publicat CV-ul încă de anul trecut, gândindu-se că primarul Ilie Bolojan îi va cere demisia după ce nu a mai făcut o alianţă în Consiliul Local cu UDMR. Csuzi a precizat, însă, că acest lucru nu s-a întâmplat şi nici nu i-a fost sugerat.

"Sincer, după alegerile de anul trecut am zis că ar fi momentul să schimb jobul. Am trimis în 2, 3 locuri unde mi s-a spus că sunt over-qualified, adică prea bun. La finalul lunii februarie am fost contactat de o companie dacă sunt interesat în continuare de un job. Le-am spus că nu sunt, dar am vrut să văd despre ce e vorba…", a povestit el.

Directorul OTL a spus că a luat propunerea ca pe o provocare. "Am fost emoţionat şi în şedinţa de operativ când am anunţat decizia, şi sunt şi astăzi. E greu să pleci de unde ţi-a plăcut, unde ai colegi excepţionali, unde te-ai simţit folositor. Asta e o decizie pe care, dacă nu o luam, poate toată viaţa mea mi-o reproşam…", a spus el.

Provocare de 1,5 miliarde

Concret, Csuzi va fi director general al companiei City Transport, care coordonează transportul public din Abu Dhabi (2,7 milioane locuitori), zona metropolitană a acestuia şi din oraşul Al-Ain. City Transport este parte a Emirates National Group, societatea responsabilă pentru transportul aerian, maritim şi terestru de marfă şi de persoane din Abu Dhabi.

Ex-directorul general al City Transport este Jose Costa, din Portugalia, care s-a retras însă. Între provocările care îi vor reveni lui Csuzi se numără introducerea unui sistem de tramvaie în Abu Dhabi şi optimizarea transportului public cu autobuze, compania având un parc de 600 de autobuze, dar întârzieri destul de mari şi din cauza infrastructurii.

"La ei banii nu sunt o problemă. Eu cu domnul primar ne certam pe cât poate fi investit în linia de tramvai, 10 sau 12 milioane de euro. Proiectul lor de introducere a tramvaiului are un buget de 1,5 miliarde de dolari", a spus Csuzi.

Despre activitatea lui la OTL, Csuzi spune că s-a bucurat să dezvolte sistemul public de transport din Oradea, despre care spune că este "la nivel internaţional". "Nu vreau să folosesc cuvinte grele, dar cred că las ceva în urma mea. Îi mulţumesc domnului primar pentru sprijinul acordat în aceşti ani. Împreună cred că am demonstrat că nu doar politic se poate conduce, ci şi pe tehnocraţie, pe profesionalism", a spus acesta.

Dispute cu primarul  

Prezent la conferinţa de presă, Ilie Bolojan i-a mulţumit şi el lui Csuzi pentru colaborare şi pentru munca lui la societatea de transport a oraşului.

"În aceşti opt ani am avut dispute în permanenţă. Acestea au fost pentru ca serviciile noastre să se îmbunătăţească. Vreau să-i mulţumesc pentru că am avut o colaborare corectă şi, orice s-ar spune, s-a văzut în mod cert un progres în serviciile publice de transport, de la dotări la extinderea liniilor de transport, o infrastructură suficient de bună şi management al personalului", spus edilul. Din 2008, cifra de afaceri a OTL a crescut de la 40 milioane lei la 55 milioane lei, numărul angajaţilor a scăzut, iar parcul auto, în special cel de autobuze, s-a modernizat.

Totodată, Bolojan l-a felicitat pentru jobul primit, zicând că asta dovedeşte că profesioniştii buni din sistemul public din România pot să facă "performanţă la nivel global".

În locul lui Csuzi, conducerea OTL va fi asigurată în perioada următoare de Viorel Mircea Pop, directorul tehnic al societăţii, care va fi interimar. În lunile următoare, va fi votat un nou consiliu de administraţie şi, apoi, selectat un nou manager al societăţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
...
... Stati linistiti ca daca nu e pacaleala atunci e chiar nasol pentru babuinii de acolo. Sa-l ia si pe cap mare inspancenat cu el ca numai bine ne-ar face tuturor.
Postat 02 Aprilie 2017, 00:03 de outernational
radiografie prin ochiul calatorului
analizez ultimele veri si ierni si uite ce apare: tramvaiele otl mergeau fara caldura iarna si fara aer conditionat vara ca sa faca economie csuzi; desi s-au cumparat tramvaie siemens, stateau in depou pt ca e mai prudent/ieftin sa tii rablele alea vechi, eventual le scotea la defilare duminica. vatmanii erau la fel de nesimtiti si obraznici la inainte de venirea lui, adica te vad ca fugi pe zebra sa prinzi tramvaiul, si ei iti inchideau usa in nas si porneau. traseul pe linia 1 sau 2 sau 3 era tot din 15 in 15 min, in orele de varf poate astepti chiar mai mult, pe motiv ca este trafic, nu ca le-ar fi trecut prin cap sa suplimenteze nr de tramvaie si autobuze.....cam asta e radiografia transportului din oras.
Postat 01 Aprilie 2017, 09:35 de roger
dati cezarului ce-i al cezarului
doamne fereste sa fi cetatean roman, cat esti in functie te judeca tot omul, daca parasesti organizatia, tot te judeca tot omul. dragi oradeni, mai bine ati merge intr-un oras din apropiere TImisoara sau Cluj, sa vedeti cat stati in statii, care sunt conditiile de transport, si pe urma judecati un om, care a facut ceva ce sa functioneze bine in orasul vostru, pe de alta parte ca este sau nu 1 aprilie, nu inteleg ce va pasa acum, daca nu v-a pasat atunci cat acest om, era pus la zid pentru diferite nemultumiri ale voastre, si nu ati fost alaturi ci inpotriva, probalib greseala lui, ca nu v-a pus la dispozitia voastra cate un autobuz, dar daca se poate gratis, pentru ca in urma cu cateva zile, cand controlori au prins un calator de aprox 38-40 ani, fara bilet tot Csuzi era de vina tot ce pot ura este: Felicitari dl Csuze, la mai mare!
Postat 31 Martie 2017, 16:27 de Lenny
nu e pacaleala
Initial am zis ca e stire de 1 aprilie,dar se pare ca nu e.Felicitari pentru asa job obtinut,ma gandesc ca la ce salar au oferit arabii care se scalda in petrol nu ar fi zis nu nimeni.Daca era de 1 aprilie stirea nu era articolul scris in amanunt,plus ca e si filmare video,deci felicitari pt jobul
Postat 31 Martie 2017, 15:10 de suporter_oradean
succes!
Felicitari Domnule Csuzi! Esti un om educat la timpul potrivit in politehnica, iar munca corecta pe care ai facut-o la OTL ne foloseste noua cetatenilor si de luna viitoare si familiei dumitale prin "promovarea" la noul loc de munca. Daca dupa 1990 Tara noastra ar fi "folosit" capacitatea acestui tip de cetateni educati ca si Csuzi, Romania ar fi aratat ca o adevarata tara europeana. Din pacate Tara a fost sufocata de buruieni-politruce-habarniste-corupte si de aia ne chinuim mai rau ca o tara din lumea a treia.
Postat 31 Martie 2017, 13:53 de decalog
Pacaleala !
Mie mi se pare o stire de 1 aprilie ... Nu pleaca cainele de la bacanie, nici macar la o bacanie mai mare ...
Postat 31 Martie 2017, 13:29 de oradea_mea_si_a_ta
pacat
din pacate cred ca se va simti aceasta despartire , sper totusi macar sa nu scada standardele daca nu va evolua.
Postat 31 Martie 2017, 12:53 de wolf
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON