URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 14 AUGUST 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am tot ezitat să vorbesc despre proiectul cu ţepi de deasupra parcării din Centru pentru că, sincer, la fel ca şi colegul meu Lulu Cremeneanu, nu prea pricep proiectul. Nu că nu ştiu citi nişte planşe, dar nu mă dumiresc nicicum cum va să funcţioneze instalaţia aceea. Din start văd o hibă uriaşă din punct de vedere al punerii în operă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
I-am zis-o, încă din faza în care încă oscila (sau nu voia să confirme ce plănuiește), că e condamnat să candideze la Consiliul Județean. Bolojan era condamnat să preia Județul fiindcă doar el poate să repare, într-un timp record și cu barda, ceea ce au stricat acolo o serie de nepricepuți, corupți și ticăloși, dintre care nu cei din urmă sunt chiar înaintașii săi liberali (liberali după carnetul de partid, căci nu aveau decât anvergura unor popi de țară).
Zic şi eu
Adrian Cris
Am ajuns de unde am plecat, dar cu un preţ mare: resurse materiale şi umane irosite, doar pentru că nu vrem să purtăm o mască, să nu ne îmbulzim unii în alţii şi să ne spălăm pe mâini.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Cu cariera politică limitată de la centru, Ilie Bolojan pare să-şi fi atins poziţia maximă în partid. Popularitatea sa la nivel naţional ca primar harnic acţionează parcă împotriva sa în PNL. Sondajele spun că nu ar fi avut probleme să câştige un nou mandat la primărie şi să tragă după el o majoritate confortabilă în Consiliul Local, dar nu cred că-şi doreşte să ajungă cel mai longeviv primar din România...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre candidatura surpriză a lui Ilie Bolojan la președinția Consiliului Județean Bihor?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Legea nr. 136/2020, cunoscută popular ca legea carantinei şi izolării la domiciliu, adoptată în urma unei decizii din 25 iunie a.c. a Curţii Constituţionale, prevede că se poate institui carantina zonală în cazul în care există anumiţi indici care arată că există o răspândire comunitară a epidemiei în anumite zone.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului străbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.

Știri Oradea

Primăria Oradea împrumută spitalele cu 16 milioane lei pentru achiziția de echipamente medicale anti-COVID
Știri Oradea
Consiliul Local a aprobat vineri, în ședință telefonică, cu unanimitate de voturi, acordarea unui împrumut de câte 8 milioane lei, pentru Spitalul Municipal și Spitalul Județean din subordine. Cei 16 milioane lei vor fi folosiți pentru achiziția de echipamente medicale necesare combaterii epidemiei de COVID-19. Împrumutul urmează să fie rambursat de spitale din orădene din fondurile europene care vor fi acordate pentru combaterea pandemiei.
Sensul de ieşire din Oradea prin Calea Aradului se închide pentru lucrări de asfaltare. Traficul pe Moșoiu, suspendat până în iunie
Știri Oradea
Sensul de ieşire din Oradea prin Calea Aradului se închide de sâmbătă dimineaţă până duminică la ora 8, pe tronsonul dintre Calea Aradului şi podul peste Peţa, pentru lucrări de asfaltare. Traficul auto va fi deviat pe una dintre cele două benzi de intrare în oraş. La fel, începând de luni dimineaţă, circulaţia rutieră pe strada Traian Moşoiu va fi închisă până pe 2 iunie pentru lucrări de reabilitare a reţelei de apă.
08 Mai 2020, 13:00
Oradea a fost declarată staţiune turistică de interes naţional
Știri Oradea
Oradea a fost declarată joi, prin Hotărâre de Guvern, staţiune turistică de interes național la propunerea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, care a dat curs unei solicitări a municipalităţii. Noul statut îi va permite să atragă mai uşor investiţii şi fonduri europene pentru dezvoltarea zonei turistice Centrul Istoric – Coridorul Crişul Repede.
08 Mai 2020, 10:17
Se poate! Distrigaz repară drumul de Podgoria, spart pentru racordarea la gaz a localnicilor (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Distrigaz a început săptămâna aceasta reparațiile drumului de Podgoria spart la sfârșitul anului trecut pentru racordarea la gaz a gospodăriilor localnicilor. În urma lucrărilor, terenul a fost compactat de mântuială înainte de asfaltare, fapt pentru care s-a surpat pe alături. Lucrările sunt executate de firma Drumuri Orășenești pe cheltuiala operatorului de gaz.
Va fi cu sens unic. Modernizarea străzii Octavian Goga urmează să fie finalizată la jumătatea lunii mai (FOTO)
Știri Oradea
Lucrările de modernizare a străzii Octavian Goga urmează să fie finalizate până la jumătatea lunii mai. După montarea bordurilor, constructorii mai au de ridicat căminele la cotă şi de turnat stratul de binder peste care va fi întins stratul final de asfalt.
07 Mai 2020, 18:01
Lucrările de construire a noii săli polivalente au fost realizate în proporţie de 40% (FOTO)
Știri Oradea
Lucrările de construire a noii săli polivalente cu 5.000 de locuri din zona străzii Traian Blajovici au fost realizate în proporţie de 40%. Constructorii au turnat plăcile de beton peste parter şi cele două etaje, au montat ferestrele şi uşile de la parter şi lucrează la amenajarea gradenelor prefabricate de la tribună, respectiv a compartimentărilor interioare.
07 Mai 2020, 17:21
Finalizat 95%. Ambulatoriul spitalului militar va fi predat înainte de termenul limită din august (FOTO)
Știri Oradea
Clădirea noului ambulatoriu pentru Spitalul Clinic de Urgenţă Avram Iancu, construită de municipalitatea orădeană pe strada Braşovului, este în fază de finalizare şi urmează să fie predată înainte de termenul limită din luna august. Constructorii lucrează la realizarea pardoselii din tarket şi amenajarea modului termic pentru încălzirea clădirii.
07 Mai 2020, 09:48
Au ridicat clădirea. Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean a fost realizată în proporţie de 65% (FOTO)
Știri Oradea
Lucrările de extindere şi modernizare ale Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt realizate în proporţie de 65%. Până în prezent, constructorii au finalizat infrastructura imobilului, au ridicat clădirea, au amenajat structura amfiteatrului pentru studenţi şi lucrează la compartimentările interioare.
06 Mai 2020, 18:31
Digi donează 10 paturi cu aparate de ventilare mecanică şi monitoare pentru spitalul Covid din Oradea
Știri Oradea
Grupul Digi deţinut de orădeanul Zoltan Teszári a anunţat că donează 60 de kituri pentru ventilare mecanică pentru a ajuta pacienţii în stare critică din cauza virusului Covid-19 în România. Dintre acestea, 10 vor ajunge la Oradea, potrivit unei comunicări oficiale a companiei. Seturile includ ventilatoare, infuzomate, injectoare, monitoare, ecografe şi paturi. 
06 Mai 2020, 17:14
Lucrările la malul stâng al Crişului Repede în zona centrală, realizate în proporţie de 70% 
Știri Oradea
Lucrările de restaurare şi amenajare a malului stâng al Crişului Repede în zona dintre podul Sfântul Ladislau şi podul Centenarului au fost realizate în proporţie de 70%, astfel că nu peste mult timp proiectul finanţat din bani europeni va fi finalizat, a transmis, marţi, printr-un comunicat Primăria Oradea. 
Cum ar putea arăta viitoarea Piaţă a Concordiei din Oradea (FOTO)
Știri Oradea
Piaţa Rahovei din Oradea se va transforma într-o piaţetă pietonală, urmând să revină astfel la forma de odinioară, printr-un proiect de regenerare urbană. Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Primăria Oradea investiţia va demara anul acesta, iar la final zona va fi rebotezată în Piaţa Concordiei.
Săpați, dar reparați! Orădenii reclamă constructorii care uită să readucă spațiile verzi și carosabilul la starea inițială
Bihoreanul tipărit
Șantieriștii sapă, lucrează și pleacă. În urma lor rămân grădini distruse, mizerii și șanțuri acoperite de mântuială. Deseori, riveranii ajung chiar să regrete investițiile făcute în zonă! Presată de orădeni, municipalitatea a aplicat în ultimele șase luni 12 amenzi în valoare de câte 10.000 lei operatorilor de utilități CAO, Distrigaz, Electrica și Termoficare pentru mizeria lăsată în urma lucrărilor la rețele.
05 Mai 2020, 14:19
Primul tramvai nou produs de Astra Arad a ajuns marţi dimineaţă la Oradea (FOTO)
Știri Oradea
Primul tramvai nou produs de Astra Arad a ajuns marţi dimineaţă la Oradea cu un transport special. Tramvaiul a fost descărcat în depoul OTL, unde va fi supus unor teste înainte de a fi scos pe traseu. Următoarea garnitură va fi livrată în cursul săptămânii viitoare.
Primăria Oradea cumpără 15 autobuze hibrid. Suma pusă la bătaie: 22,9 milioane lei
Știri Oradea
Municipalitatea orădeană a scos la licitaţie achiziţia a 15 autobuze hibrid pentru suma de 22,9 milioane lei. Autobuzele cu acţionare electrică şi cu motor diesel Euro VI vor trebui să aibă o capacitate minimă de 90 de pasageri şi 26 locuri pe scaune, sistem EBS/ABS - ASR, podea joasă şi rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.
05 Mai 2020, 09:39
Bolojan: Angajații firmelor vor putea fi testați pentru coronavirus contra cost. Oradea are un al treilea aparat PCR, dintr-o donație RCS&RDS (FOTO)
Știri Oradea
Primarul Ilie Bolojan a anunţat, luni seară, că în Oradea a fost instalată cea de-a treia linie PCR, de testare pentru coronavirus, în urma unei donaţii în valoare de 70.000 de euro, făcute de compania RCS-RDS. Astfel, cu toate cele trei linii de operare, în laboratoarele spitalelor orădene pot fi prelucrate până la 660 de probe pe zi. În premieră, edilul a anunţat şi că, dată fiind creşterea capacităţii de testare, angajaţii companiilor vor putea fi testaţi contra cost, cu 200 de lei.
Încep lucrările de transformare a străzii Libertăţii din Oradea în arteră pietonală (FOTO)
Știri Oradea
Primăria Oradea a dat luni ordinul de începere a lucrărilor de transformare a străzii Libertăţii în arteră pietonală, primele săpături urmând să fie demarate în cursul lunii mai. Proiectul prevede, printre altele, desfiinţarea tuturor locurilor de parcare de pe străzile Libertăţii, Iosif Vulcan şi Nicolae Grigorescu şi extinderea suprafeţei pietonale pe aceasta din urmă.
Breteaua de legătură dintre parcul industrial II și cartierul Grigorescu a fost deschisă circulației (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Breteaua de legătură dintre Parcul industrial II din strada Ogorului și cartierul Grigorescu, paralelă șoselei de centură, a fost asfaltată și deschisă circulației. În următoarele două săptămâni, constructorii vor finaliza lucrarea cu amenajarea trotuarelor și a unei piste pentru biciclete.
Construcţia pasajului de la Piaţa 100 a intrat în faza ridicării viitorului zid de sprijin (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Lucrările de amenajare a pasajului suprateran de la Piaţa 100 au intrat în faza construcţiei viitorului zid de sprijin care va susţine rampa acestuia. În paralel, constructorii amenajează banda de ocolire a şantierului pentru perioada când circulaţia pe şoseaua de centură va fi blocată.
Şi tu poţi să-l ajuţi pe micuţul Noel, cu un simplu SMS. 'Vă implor, ajutaţi-ne să adunăm cât mai repede banii pentru tratament', transmite mama sa
Știri Oradea
Micuţul Noel, un bebeluş în vârstă de doar 9 luni din Oradea, diagnosticat anul trecut cu amitrofie spinală de tip 1 (SMA1) ,are în continuare nevoie de ajutor. Familia sa luptă din răsputeri să strângă cei 2 milioane de euro pentru a-i oferi copilaşului tratamentul salvator, iar până acum s-au adunat doar puţin peste jumătate. Cei care doresc să ajute pot să o facă şi printr-un simplu SMS, prin care vor dona 2 euro. "Vă implor, ajutaţi-ne să adunăm cât mai repede banii pentru tratament", transmite mama sa.
03 Mai 2020, 13:13
Restricţiile pandemiei. Statuia arhitectului Rimanóczy Kálmán jr. a fost dezvelită în Oradea fără public
Știri Oradea
Statuia arhitectului Rimanóczy Kálmán jr. a fost dezvelită fără public, în acest sfârșit de săptămână, cu ocazia împlinirii a 150 de la naşterea acestuia. Ceremonia s-a ţinut în cadru restrâns din cauza restricţiilor impuse de autorităţi pe fondul pandemiei de COVID-19. Primarul Ilie Bolojan a anunţat că va propune Consiliului Local ca zona să poarte pe viitor denumirea de Piaţa Rimanóczy.
03 Mai 2020, 09:03
Reamenajarea trotuarului de la intrarea pe pietonalul străzii Republicii a fost finalizată (FOTO)
Știri Oradea
Reamenajarea trotuarului de la intrarea pe pietonalul străzii Republicii, pe tronsonul delimitat de strada Snagovului şi Bulevardul Magheru, a fost finalizată. Lucrările s-au oprit în faţa fostei Policlinici Mari, urmând să fie reluate după reabilitarea imobilului. Trotuarul a fost pavat cu piatră de porfir şi are rigole din granit.
Lucrările la primul tronson de drum colector al şoselei de centură au început din Nufărul
Știri Oradea
Lucrările la primul tronson de drum colector al şoselei de centură a Oradiei au început din Nufărul. Pe porțiunea delimitată de străzile Liviu Borcea şi Ciheiului, constructorii au executat lucrări de terasare şi aşternere a stratului de balast, urmând să treacă la amenajarea canalizării pluviale. În paralel, în aceeaşi zonă, au început lucrările de modernizare a străzii Ion Irimescu.
01 Mai 2020, 12:11
Lucrările de reabilitare a casei Darvas La Roche se apropie de sfârşit (FOTO)
Știri Oradea
Lucrările de reabilitare a casei Darvas la Roche din Oradea sunt realizate în proporţie de 98% şi urmează să fie finalizate la sfârşitul lunii mai. Până la închiderea proiectului european prin care este finanţată investiţia, programată pentru luna august, specialişti atestaţi de Ministerul Culturii urmează să finalizeze restaurarea mobilierului, a tablourilor şi picturilor interioare şi exterioare din imobil.
Începe amenajarea parcului Grigorescu din Oradea, cu teren de sport şi pontoane pe pârâul Adona (FOTO)
Știri Oradea
Lucrările de amenajare a parcului Grigorescu din Oradea, cu zone de sport, spaţii de joacă pentru copii, pontoane pentru relaxare şi un ochi de apă, vor începe luni. Investiţia, în valoare de 6,9 milioane lei, va avea un termen de predare de zece luni.
Incendiul din curtea Carrefour risca să se propage la un rezervor cu 200 de litri de GPL. Cum a izbucnit focul (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a transmis, joi dimineaţa, o informare referitoare la puternicul incendiu izbucnit miercuri seara în curtea supermarketului Carrefour din Rogerius, de lângă Orăşelul Copiilor şi Spitalul Municipal. Pompierii spun că incendiul risca să se propage la un rezervor cu GPL şi, astfel, să se producă o explozie. 
30 Aprilie 2020, 10:15
Banii vorbesc! Primăria Oradea le-a cerut reprezentanților asociațiilor de proprietari să redeschidă casieriile
Știri Oradea
Primăria Oradea le-a cerut reprezentanților asociațiilor de proprietari să ia toate măsurile pentru a evita intrarea acestora în incapacitate de plată față de furnizorii de utilități. Municipalitatea a recomandat redeschiderea casieriilor, cu păstrarea distanței sociale, și afișarea contului asociației, astfel încât orădenii să își poată plăti întreținerea.
30 Aprilie 2020, 09:32
Lucrările de amenajare a Pieţei Ferdinand şi a străzii Aurel Lazăr din Oradea au ieşit din subteran (FOTO)
Știri Oradea
Lucrările de amenajare a Pieţei Ferdinand şi a străzii Aurel Lazăr au ieşit din subteran prin finalizarea infrastructurii de reţele electrice, termice ori de canalizare. În perioada următoare, constructorii vor executa lucrări de pavare, asfaltare, amenajare a spaţiilor verzi şi a instalaţiilor de iluminat.
Drumul rapid a fost asfaltat pe toată lungimea sa, până la viaductul peste Valea Frumoasă (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Prelungirea drumului expres, care va lega strada Suișului de ieșirea din Oradea spre Biharia, a fost asfaltată pe toată lungimea sa de 2,6 kilometri. În prezent, constructorii lucrează la finalizarea viaductului peste Valea Frumoasă și a podului peste Crișul Mic, dinspre ieșirea de la Real II. Lucrările se vor încheia cu turnarea stratului de uzură pe toată lungimea drumului, programată pentru sfârșitul lunii mai, când municipalitatea intenționează să dea în folosință noua cale de acces.
Statuia arhitectului Rimanóczy Kálmán jr. va fi dezvelită vineri, la Oradea, fără public (FOTO)
Știri Oradea
Statuia arhitectului Rimanóczy Kálmán jr. va fi dezvelită vineri, la Oradea, în prezenţa sculptorului Alexandru Păsat, autorul lucrării. Dezvelirea va avea loc cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la naşterea arhitectului într-un cadru restrâns, având în vedere măsurile de izolare socială impuse prin ordonanţe militare în contextul epidemiei de COVID-19.
Reabilitarea zidurilor Cetăţii Oradea a fost realizată în proporţie de 57% (FOTO)
Știri Oradea
Lucrările de reabilitare a zidurilor Cetăţii Oradea au fost realizate în proporţie de 57%. Constructorii au lucrat la curtina nordică dintre bastioanele Ciunt şi Aurit, curtina vestică dintre bastioanele Ciunt şi Bethlen, la cele trei bastioane, precum şi la corpul F.
29 Aprilie 2020, 13:31
  5 6 7  9  11 12 13  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0836 RON
  • 1 EUR = 4.8344 RON
  • 1 HUF = 0.014 RON