URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 14 AUGUST 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am tot ezitat să vorbesc despre proiectul cu ţepi de deasupra parcării din Centru pentru că, sincer, la fel ca şi colegul meu Lulu Cremeneanu, nu prea pricep proiectul. Nu că nu ştiu citi nişte planşe, dar nu mă dumiresc nicicum cum va să funcţioneze instalaţia aceea. Din start văd o hibă uriaşă din punct de vedere al punerii în operă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
I-am zis-o, încă din faza în care încă oscila (sau nu voia să confirme ce plănuiește), că e condamnat să candideze la Consiliul Județean. Bolojan era condamnat să preia Județul fiindcă doar el poate să repare, într-un timp record și cu barda, ceea ce au stricat acolo o serie de nepricepuți, corupți și ticăloși, dintre care nu cei din urmă sunt chiar înaintașii săi liberali (liberali după carnetul de partid, căci nu aveau decât anvergura unor popi de țară).
Zic şi eu
Adrian Cris
Am ajuns de unde am plecat, dar cu un preţ mare: resurse materiale şi umane irosite, doar pentru că nu vrem să purtăm o mască, să nu ne îmbulzim unii în alţii şi să ne spălăm pe mâini.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Cu cariera politică limitată de la centru, Ilie Bolojan pare să-şi fi atins poziţia maximă în partid. Popularitatea sa la nivel naţional ca primar harnic acţionează parcă împotriva sa în PNL. Sondajele spun că nu ar fi avut probleme să câştige un nou mandat la primărie şi să tragă după el o majoritate confortabilă în Consiliul Local, dar nu cred că-şi doreşte să ajungă cel mai longeviv primar din România...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre candidatura surpriză a lui Ilie Bolojan la președinția Consiliului Județean Bihor?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Legea nr. 136/2020, cunoscută popular ca legea carantinei şi izolării la domiciliu, adoptată în urma unei decizii din 25 iunie a.c. a Curţii Constituţionale, prevede că se poate institui carantina zonală în cazul în care există anumiţi indici care arată că există o răspândire comunitară a epidemiei în anumite zone.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului străbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.

Știri Oradea

Digitalizarea e aici: Primăria Oradea eliberează Certificatele de Urbanism în regim online
Știri Oradea
Municipalitatea orădeană eliberează începând de această săptămână Certificatele de Urbanism în regim online. Toate formalităţile sunt făcute în premieră naţională în sistem digital. Solicitantul depune documentaţiile în format PDF pe internet şi primeşte, în termenul legal, răspunsul în căsuţa de email. Instituţia Arhitectului Şef intenţionează să extindă acest mod de lucru şi la Autorizaţiile de Construire.
Calea Aradului a fost asfaltată în urma şantierului de la prelungirea liniei de tramvai (FOTO)
Știri Oradea
Strada Calea Aradului a fost asfaltă în urma săpăturilor şi şantierului de la prelungirea liniei de tramvai din strada Aviatorilor în cartierul Nufărul de-a lungul pârâului Peţa. Lucrările vor continua cu amenajarea de trotuare şi piste pentru biciclete pe ambele laturi ale arterei.
19 Mai 2020, 16:01
Înscrierile la creşele din Oradea se fac doar online. Care sunt documentele de care au nevoie părinţii şi unde trebuie să le trimită
Știri Oradea
Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a anunţat că înscrierile pentru copiii care vor merge din toamnă la creşe se vor face în luna iunie, exclusiv online. Părinţii trebuie să trimită mai multe documente fotocopiate, la o adresă de e-mail creată anume pentru această procedură.
19 Mai 2020, 15:44
Tineri orădeni, mărturii despre viaţa lor în izolare: Au învăţat să gătească şi să picteze şi şi-au găsit mai mult timp pentru citit (VIDEO)
Educatie
Obligaţi să stea acasă, pentru a preveni răspândirea coronavirusului, liceeni din Oradea mărturisesc că ultimele două luni au însemnat o perioadă grea pentru ei. Izolaţi de colegi şi prieteni, adolescenţii spun că, deşi n-ar fi crezut că va fi aşa, le este dor de şcoală. Blocaţi în case, ei au învăţat să gătească şi să picteze, s-au apropiat mai mult de famiile lor şi au citit cărţile pe care le-au tot amânat.
19 Mai 2020, 14:09
Majoritatea instituţiilor şi a furnizorilor de servicii şi-au reluat programul cu publicul (FOTO)
Știri Oradea
Majoritatea instituţiilor şi a furnizorilor de servicii sau utilităţi din Bihor şi-au reluat începând din 18 mai programul de lucru cu publicul. Astfel, începând de luni şi-au redeschis ghişeele Primăria şi Direcţia de Asistenţă Socială, dar şi Casa Judeţeană de Pensii Bihor şi serviciile subordonate Instituţiei Prefectului Bihor, precum cel de înmatriculări auto sau de paşapoarte.
18 Mai 2020, 17:00
Revin ambuteiajele. Traficul auto s-a aglomerat în Oradea, odată cu ridicarea restricțiilor de circulație (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Traficul auto pe toate arterele orădene afectate de șantiere s-a aglomerat ca urmare a încetării restricțiilor de circulație valabile pe timpul stării de urgență. Luni dimineață, traficul rutier pe Bulevardul Magheru a revenit la „normalitatea” de dinaintea închiderii populației în case. Cozile de mașini s-au întins de la turbo-girația din fostul centru civic până la sensul giratoriu improvizat la intersecția cu strada George Enescu.
18 Mai 2020, 15:00
A venit relaxarea! Sute de orădeni s-au înghesuit să intre la Primărie încă de la primele ore ale dimineții (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Sute de orădeni s-au înghesuit, luni, încă de la primele orele ale dimineții să intre în Primărie ca să își plătească impozitele, amenzile sau să obțină documente. Cozi similare s-au întins în fața birourilor prestatorilor de servicii precum CEC, Digi, Direcția de Asistență Socială Oradea sau Compania de Apă Oradea.
Restricţionaţi de... ploaie: Credincioşi puţini la bisericile din Oradea, în prima duminică după starea de urgenţă (FOTO)
Știri Oradea
După două luni în care nu au avut voie să ţină slujbe religioase în prezenţa credincioşilor, preoţii orădeni s-au rugat, duminică, în aer liber şi înconjuraţi de enoriaşi. Nu mulţi, însă, pentru că ploaia rece şi deasă i-a forţat pe orădeni să stea acasă, chiar dacă puteau merge la rugăciune.
17 Mai 2020, 13:05
Spitalul Judeţean şi cel Municipal vor fi reabilitate, printr-un proiect european de 13 milioane euro. Vezi cum vor arăta! (FOTO)
Știri Oradea
Spitalul Judeţean şi cel Municipal din Oradea vor fi reabilitate printr-un proiect european de peste 13 milioane euro. Lucrările, cu o durată de 18 luni, vor cuprinde, printre altele, reabilitarea anvelopei clădirilor, a instalaţiilor de încălzire şi ventilaţie ;i a sistemelor de alimentare cu energie electrică şi iluminat.
Pe strada Mihail Kogălniceanu din Oradea se circulă de acum în sens invers, către Parcul 1 Decembrie
Știri Oradea
Pe strada Mihail Kogălniceanu din Oradea se circulă începând de vineri după-amiază în sens invers, dinspre centru către Parcul 1 Decembrie. Hotărârea a fost luată pentru fluidizarea circulației din centrul orașului pe durata lucrărilor de înlocuire a rețelelor de apă și canalizare menajeră derulate pe strada Traian Moșoiu, care este închisă traficului rutier.
15 Mai 2020, 20:02
Accident grav în Oradea. Un motociclist a avut nevoie de resuscitare, în urma impactului cu o Dacie (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Prima zi de relaxare a restricțiilor s-a soldat cu un accident grav pe Bulevardul Ștefan cel Mare din Oradea. Un motociclist a fost grav rănit, având nevoie de resuscitare, după ce s-a lovit de o veche Dacie.
15 Mai 2020, 18:16
A început relaxarea! Orădenii au ieşit în stradă într-un număr mare, profitând de îmblânzirea restricţiilor (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
După două luni de stat în casă, orădenii au ieşit vineri în oraş într-un număr mare, profitând de relaxarea restricţiilor de circulaţie impuse pentru combaterea epidemiei de COVID-19. Localnicii şi-au reluat alergarea în parcuri, au ieşit să ia pulsul pieţei, s-au plimbat pe Corso savurând o îngheţată ori au mers să se tundă.
15 Mai 2020, 17:45
Primarul Oradiei, Ilie Bolojan: Punem la dispoziţia orădenilor măşti de protecţie cu 1,5 lei. Vor fi cantităţi suficiente
Știri Oradea
Orădenii îşi vor pot cumpăra măşti la preţul de 1,5 lei de la chioşcurile OTL, din pieţele Oradiei şi de la Primărie. Este vorba despre măşti achiziţionate exact la acelaşi preţ de Primăria Oradea, prin ADLO, de la un producător local. Vor fi stocuri suficiente, anunţă primarul Oradiei, Ilie Bolojan. Vânzarea a început deja, vineri, prin chioşcurile OTL. 
15 Mai 2020, 17:24
Se poate circula liber, fără declaraţie, în Zona Metropolitană Oradea. Vezi lista localităţilor!
Știri Oradea
Bihorenii care locuiesc într-una dintre localităţile din Zona Metropolitană Oradea nu trebuie să completeze vreo declaraţie pe proprie răspundere atunci când circulă pe teritoriul ZMO, au transmis, vineri, reprezentanţii asociaţiei de UAT-uri. 
15 Mai 2020, 15:00
Metoda Bolojan: Primăria Oradea vinde măşti cu 2 lei bucata, prin chioşcurile OTL
Știri Oradea
Primăria vinde, de vineri dimineaţă, măşti chirurgicale pentru protecţia orădenilor, prin cele 12 chioşcuri deschise de OTL, la preţul de 2 lei bucata. La același preț, vor fi găsite măşti la intrarea în pieţele orădene, precum şi în clădirea Primăriei. Măsura a fost luată ca efect al eşecului municipalităţii de a pune la dispoziţia populaţiei astfel de mijloace de protecţie, la preţuri mici, prin intermediul farmaciilor.
15 Mai 2020, 10:55
Calea Aradului se închide vineri, pe sensul de intrare în Oradea, pentru lucrări de asfaltare
Știri Oradea
Calea Aradului se închide traficului auto începând de vineri dimineaţă până sâmbătă la ora 16, pe sensul de intrare în Oradea. Sistarea circulaţiei este impusă de lucrările de asfaltare care vor fi derulate pe tronsonul delimitat de podul peste Peţa şi sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Aviatorilor.
14 Mai 2020, 17:30
Circa 300 de bătrâni orădeni au fost ajutaţi săptămânal de DASO pe durata stării de urgenţă
Știri Oradea
Circa 300 de bătrâni orădeni au fost ajutaţi săptămânal de angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea în aprovizionarea de alimente ori medicamente pe durata stării de urgenţă instalată pe 18 martie. În total, DASO a consiliat telefonic în ultimele două luni circa 2.000 de vârstnici, pentru a cunoaşte problemele cu care se confruntă.
14 Mai 2020, 14:00
Bolojan: Nu avem cazuri de coronavirus în căminele de bătrâni din Oradea
Știri Oradea
Primarul Ilie Bolojan a anunțat miercuri pe propria pagină de Facebook că săptămâna aceasta are loc testarea personalului care lucrează în centrele rezidențiale pentru vârstnici din județul Bihor din punct de vedere al infectării cu COVID-19. Testarea în Oradea s-a încheiat miercuri fără să fie depistat pozitiv niciun angajat, ceea ce înseamnă că vârstnicii pe care îi îngrijesc sunt, la rândul lor, sănătoși.
13 Mai 2020, 21:25
Lucrările de amenajare a piaţetei din jurul Catedralei Sfântul Nicolae din Oradea au fost finalizate (FOTO)
Știri Oradea
Lucrările de amenajare a piaţetei din jurul Catedralei Sfântul Nicolae din Oradea au fost finalizate miercuri cu îndepărtarea ultimelor materiale din fostul şantier. Lucrările, în valoare de 3,5 milioane lei, au cuprins printre altele reabilitarea conductelor de apă pluvială, refacerea instalaţiei de iluminat şi placarea pavajului cu porfir.
Primăria Oradea: Încă 241 de locuri de parcare au fost date în folosinţă în zona Bulevardului Dacia (FOTO)
Știri Oradea
Primăria Oradea a anunțat că a finalizat amenajarea a 241 de locuri de parcare în curtea blocurilor delimitată de Bulevardul Dacia, Piaţa Creangă şi strada Alexandru Odobescu. În perioada următoare urmează să fie asfaltate şi aleile dintre blocuri.
12 Mai 2020, 20:55
Consiliere psihologică gratuită, oferită prin telefon de DASO pentru părinţii şi copiii din Oradea 
Știri Oradea
Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a anunţat, marţi, că înfiinţează un serviciu de consiliere psihologică, prin telefon, pentru părinţi şi copii, în special pentru cei care întâmpină dificultăţi emoţionale şi comportamentale din cauza distanţării sociale din această perioadă. 
12 Mai 2020, 18:25
S-a terminat! Primăria Oradea a reziliat contractul cu firma lui Marius florarul pentru chioşcul din Parcul Libertăţii
Știri Oradea
Primăria a reziliat contractul cu firma florarului Marius Sabău pentru chioşcul şi grădina din Parcul Libertăţii care a făcut în anii anteriori deliciul orădenilor. Măsura a fost luată pe 24 aprilie, în aceeaşi zi în care Florius Art, firma acestuia, şi-a achitat către buget datoriile în valoare totală de 9.000 lei. Peste 2.300 de orădeni au cerut pe pagina de Facebook a firmei păstrarea grădinii.
12 Mai 2020, 15:04
Drumul de Fughiu prin Podgoria a fost asfaltat. Vezi cum arată! (FOTO)
Știri Oradea
Drumul de Fughiu prin Podgoria a fost asfaltat la sfârşitul săptămânii trecute şi pus la dispoziţia şoferilor. Potrivit unui anunţ făcut de primarul Ilie Bolojan, cele mai dificile intervenţii au fost făcute pe raza administrativă a municipiului Oradea din cauza lucrărilor la reţelele subterane şi a tramei stradale înguste. Municipalitatea caută soluţii pentru amenajarea unei noi ieşiri din oraş către Cluj care să înconjoare comuna Oşorhei şi să reducă traficul rutier extrem de aglomerat prin centrul localităţii.
Primăria Oradea îşi reia activitatea treptat. Program normal - de lunea viitoare
Știri Oradea
Începând din această săptămână, Primăria Oradea îşi reia treptat activitatea cu publicul. Centrul de informaţii cu publicul şi birourile operatorilor de servicii de la RER Vest şi Poştă la Termoficare şi Digi de la parterul clădirii vor funcţiona cu program între orele 8 - 16, începând de lunea viitoare. Accesul publicului va fi permis doar cu mască sau vizieră.
11 Mai 2020, 21:02
USR Bihor susține că a oprit afacerile cu certificate verzi ale Termoficare Oradea. Societatea Primăriei pretinde altceva
Știri Oradea
Termoficare Oradea nu a mai împrumutat anul acesta certificate de carbon CET-urilor din Timişoara şi Motru, la fel ca în ultimii doi ani. USR Bihor susține că ea este cea cate a oprit afacerile societăţii orădene cu certificate verzi, prin intermediul cărora administraţia Bolojan a salvat de la faliment operatorii celor două primării liberale. Reprezentanţii Termoficare au, însă, o altă variantă...
11 Mai 2020, 18:38
Incendiu la o gheretă din Piaţa Cetate, din cauza unui scurtcircuit
Știri Oradea
Pompierii orădeni au intervenit, duminică seară, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un spaţiu comercial din Piaţa Cetate. Din cauza unui scurtcircuit la o hotă lăsată sub tensiune, mai multe bunuri dintr-o gheretă s-au făcut scrum, la fel ca acoperişul construcţiei.
11 Mai 2020, 14:43
'Urgenţă maximă', în Oradea: Un tânăr de 34 de ani are nevoie de sânge A pozitiv pentru a trăi
Știri Oradea
Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea a publicat, duminică, un apel către orădeni şi bihoreni, cerându-le să ajute la salvarea vieţii unui tânăr de 34 de ani, cu disecţie de aortă, o afecţiune gravă. Potrivit reprezentanţilor Centrului, stocul de sânge din grupa A pozitiv este epuizat, iar Serviciul de Ambulanţă Bihor s-a dus la Timişoara pentru a aduce de acolo anumite cantităţi. 
10 Mai 2020, 14:10
Vor fi reluate 'treptat, treptat' activităţile cu publicul la Primăria Oradea şi serviciile din subordine
Știri Oradea
Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a anunţat, vineri, că de la mijlocul săptămânii viitoare, "treptat, treptat" se va redeschide activitatea cu publicul în clădirea Primăriei, precum şi în toate serviciile subordonate municipalităţii. Edilul a spus că vor trebui respectate, totuşi, măsuri de siguranţă. 
09 Mai 2020, 16:01
Consiliul Local Oradea a aprobat un proiect european de 3,6 milioane lei privind construirea unei clădiri noi pentru Grădiniţa 51 (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Consiliul Local Oradea a aprobat vineri, în cea de a doua şedinţă desfăşurată telefonic, un proiect european în valoare de 3,6 milioane lei privind construirea unei clădiri noi pentru Grădiniţa 51. Aleşii orădenilor au avizat, de la distanţă, protocolul de colaborare cu asociaţia Clustherm Transilvania, scutirea Administraţiei Domeniului Public de plata redevenţei datorate pentru unităţile a căror activitate a fost suspendată pe fondul epidemiei declanşate de noul coronavirus şi chiria datorată de Crişul Supermarket pentru pasarela care va lega centrul comercial de viitoarea parcare supraetajată din strada Braşovului.
08 Mai 2020, 20:41
Ilie Bolojan şi Gheorghe Carp, anunţuri despre Covid-19 în Bihor: Cazurile noi au apărut la bihorenii 'liberi', cei din afara centrelor de carantină (VIDEO)
Știri Oradea
Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, şi dr. Gheorghe Carp, coordonatorul spitalelor din Bihor, au făcut, vineri, declaraţii pe pagina de Facebook a edilului, explicând că în judeţ există "o situaţie stabilă" în ceea ce priveşte infectarea cu noul coronavirus, însă cazurile recent confirmate provin de la bihoreni din anumite zone ale judeţului şi nu din centrele de carantină, ceea ce înseamnă că autorităţile sunt vigilente pentru stoparea unor posibile focare. 
08 Mai 2020, 17:10
  4 5 6  8  10 11 12  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0836 RON
  • 1 EUR = 4.8344 RON
  • 1 HUF = 0.014 RON