URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iulie 2020, 08:59

Zoo la plimbare: Grădina Zoologică din Oradea se va muta, dar nu se știe unde

Zoo la plimbare: Grădina Zoologică din Oradea se va muta, dar nu se știe unde foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proiectul municipalităţii orădene privind amenajarea unui hub sportiv pe amplasamentul din strada Făgăraşului va implica strămutarea grădinii zoologice. Conducerea Primăriei îşi doreşte reamplasarea Zoo într-o pădure din jurul oraşului, după modelul celei de la Nyíregyháza, dar s-a cam încurcat în calcule.

În pădurea de la Săldăbagiu municipiul deţine o suprafaţă tocmai spre Ineu, adică destul de departe, iar pentru mutarea în Băile Felix va trebui să învingă reticenţa locuitorilor din Sânmartin, care în frunte cu primarul Cristian Laza se opun de teamă că mirosurile emanate ar otrăvi aerul, spre disconfortul lor şi al clienţilor pensiunilor şi hotelurilor din staţiune.

Proprietar al unui apartament în Aleea Călinului din Oradea, edilul Laza are deja experienţa traiului zilnic în duhoarea emanată până de curând de ferma Nutripork, aşa că nici vorbă să accepte mutarea grădinii zoologice în zonă. Că doar de aia s-a mutat din Oradea înapoi în Sânmartin...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Bine, Ilie! Ne-ai aruncat un milion de euro pe plua, acum vino si zi-ne ca n-ai bani si vrei biruri marite....
,,Grădina Zoologică se va deschide până la finele lunii mai" articol din ebihoreanul, 30 aprilie 2013. Citez:,,Proiectul de amenajare şi modernizare a Grădinii Zoologice Oradea a fost aprobat pentru finanţare în 2008, iar în 2010 au început efectiv lucrările.În cadrul lucrărilor a avut loc modernizarea tuturor corpurilor de construcţie (52 de clădiri), dar şi amenajarea a 22.455 metri pătraţi de suprafeţe exterioare.În total, pentru modernizarea, extinderea şi amenajarea Grădinii Zoologice s-au investit 4,5 milioane euro (inclusiv TVA), sumă din care 75% a fost asigurată de Ministerul Mediului, iar 25% a fost suportată de Primăria Oradea."
Postat 26 Iulie 2020, 09:16 de ili3
De ce sa o mute?
Mai bine o lasa pe loc si o extind spre centura. Pot de asemenea desfiinta (muta) Liceul Sportiv si Stadionul Tineretului. Asa zoo devine de aproape 4 ori mai mare pot face tarcuri mai aerisite ca sa nu puta etc.
Postat 25 Iulie 2020, 20:10 de DaNu
....
Buna aia cu Felix, ca nu vrea. Dar oare ce se poate face in Felix in afara de o balaceala scurta? De vizitat nu ai ce vizita, copii mor de plictis, adolescentii tot asa, iar statiunea e buna pentru pensionari si......tantari.....si tarabe de chinezisme......si langos. Exemplul Nyregyhaza este de urmat. Vorba aia nu vrem nimic, dar nici nu facem nimic, dar nu avem bani, dar nu mai vin turisti. O fi bine?
Postat 24 Iulie 2020, 13:02 de Christa
::::::::::::::::
1 în pădurea Felix e chiar nepotrivit(o noua idee tâmpită total negandita) 2 ca ce fapt sa mai investești vreun ban pe teritoriul altei administrații? cu atat mai mult la acest Laza membru într-un PSD Bihor condus de un Mang.
Postat 24 Iulie 2020, 12:20 de Robert
Zoo M
Orice primar s-ar bucura sa primeasca o gradina zoo la el in curte. Vizitatori inseamna bani. Cine nu vrea bani? Sigur nu Laza! PS - Faza cu mirosul e fortata rau.
Postat 24 Iulie 2020, 09:23 de alexcuce
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON