URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2019, 15:02

Ziua părinților adoptivi la Zoo Oradea a ajuns la cea de-a zecea ediție (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grădina Zoologică Oradea a găzduit sâmbătă, 5 octombrie 2019, cea de-a zecea ediţie a Zilei Părinţilor Adoptivi. În program au fost incluse activităţi cum ar fi: curăţenia, pregătirea hranei, adăpatul şi hrănirea unora dintre animale, printre care căpriorii, poneii, caii, suricatele, lemurii, cămila, totul sub atenta supraveghere a angajaţilor Grădinii Zoologice.

În prezent, la Grădina Zoologică Oradea sunt înregistraţi aproximativ 60 de părinţi adoptivi din Oradea şi mai multe localităţi din ţară: Baia Mare, Cluj-Napoca, Iaşi, Eforie Sud, Timişoara, Bucureşti, Sighetu Marmaţiei, Aiud, Jimbolia etc. Cele mai adoptate animale sunt suricatele, urmate de căpriori, lemuri, antilope, cai, ratoni sau zebu.

"Ziua de ieri petrecută la Zoo a fost un balsam sufletesc pentru mine. Am rămas impresionată de cât de bine îngrijite sunt animalele, cât de curat este peste tot, nu am cuvinte potrivite să vă spun cât de bucuroasă sunt să văd că mai există oameni de suflet în România, care îşi dăruiesc dragostea şi animalelor. Vă felicit, felicit ADP Oradea şi implicit Primăria Oradea pentru dăruirea şi implicarea în această minunată poveste. În mod sigur voi reveni la primăvară, să îmi văd fetiţa adoptată şi pe toţi de acolo", ne-a scris Rodica Ghizdăreanu, din Timişoara, care, începând de sâmbătă, este părintele adoptiv al leoaicei Zina. "O experienţă de neuitat, o evadare din cotidian, aşa a fost Ziua Părinţilor Adoptivi. Mulţumim Zoo Oradea pentru această zi", ne transmite şi Dana Lukacs, mama lui David, părintele adoptiv al căprioarei Bambi.

Perioada pentru care se încheie adopţia este de un an, iar suma achitată este de 200 lei pentru persoanele fizice, respectiv 500 lei în cazul persoanelor juridice.

Părinţii adoptivi persoane fizice primesc în schimb un certificat de adopţie, un magnet cadou, un magnet expus pe panoul de la intrare, precum şi intrare gratuită o dată pe lună, timp de un an. De asemenea, pot alege un nume pentru animalul adoptat.

Persoanele juridice beneficiază suplimentar de inscripţionarea numelui pe un panou lângă ţarcul animalului. În cazul acestora, accesul gratuit în Zoo Oradea este prevăzut de două ori pe an, cu ocazia Zilei părinţilor adoptivi, când doi reprezentanţi ai societăţii (desemnaţi de conducere) pot participa la eveniment.

Ziua păriniţilor adoptivi la Zoo Oradea se organizează de două ori pe an, în ultima sâmbătă din luna aprilie şi în prima sâmbătă din luna octombrie.

Loredana Buz
Consilier relaţii publice ADP Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON