URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 09 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În mod cert, primarul Florin Birta începe să aibă apucături sinucigașe. Evident, din punct de vedere electoral. Ori s-a săturat de postul care-i mănâncă tinerețile, ori mizează pe capacitatea infinită a orădenilor de a uita, altfel nu se explică de ce, în preajma campaniei electorale, traficul în oraș este practic blocat...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Greva profesorilor a ajuns la a doua săptămână și s-a radicalizat, nu dă semne că se va încheia degrabă. În sectorul privat nu cred că există cineva care să viseze la o creștere a salariului, dintr-o dată, cu 25%, iar dacă n-o primește să lase lucrul când îi e mai drag patronului. Cu toate că o astfel de majorare nu e deloc simbolică, greviștii din învățământ o resping totuși cu vehemență, forțând după deviza „acum ori niciodată”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
05 Octombrie 2022, 15:16

FOTO: Ziua părinților adoptivi la Zoo Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grădina Zoologică Oradea a găzduit sâmbătă, 1 octombrie 2022, cea de-a XIV-a ediție a Zilei Părinților Adoptivi. Zeci de copii, însoțiți de părinți, au venit să-și vadă animalele adoptate, participând la pregătirea alimentației, dar și la hrănirea unora dintre animale.

În prezent, la Grădina Zoologică Oradea sunt înregistrați aproximativ 70 de părinți adoptivi din Oradea, dar și din alte localități din țară, cum ar fi: Satu Mare, Cluj-Napoca, București, Constanța, Sibiu, Arad, Slatina, Lugoj, Brebu Megieșesc (jud. Prahova) etc.

Puii de tigru siberian au cei mai mulți părinți adoptivi, nu mai puțin de 14, urmați fiind de suricate și capibara, noul animal vedetă de la Zoo Oradea, care atrage vizitatori din întreaga țară.

Părinții adoptivi au putut afla cu ce se hrănesc animalele, de câte ori pe zi mănâncă sau cum sunt îngrijite. De asemenea, ei au avut ocazia să interacționeze cu animalele adoptate, putând intra chiar în țarcuri la unele dintre ele, să le admire de-aproape sau chiar să le ofere hrană.

Cel mai mare lipici în rândul copiilor l-a avut țarcul care găzduia iepuri și o capibara foarte sociabilă, care s-a lăsat mângâiată în voie.

„Muțumim pentru o experiență de neuitat. A fost o zi superbă”, a fost mesajul transmis de un părinte adoptiv pe pagina de socializare a Zoo Oradea.

Cei care vor să adopte un animal au de plătit, pentru un an, suma de 200 de lei, în cazul persoanelor fizice, și 500 lei, în cazul persoanelor juridice.

Părinții adoptivi primesc în schimb un certificat de adopție, un magnet cadou, un magnet expus pe panoul de la intrare, precum și intrare gratuită timp de un an.

„Le muțumim pentru numărul mare de adopții și pentru aportul adus astfel la întreținerea animalelor. Sumele încasate sunt folosite pentru alimente, vitamine şi medicamente”, a spus Florin Ienciu, administratorul Zoo Oradea.

Ziua păriniților adoptivi se organizează de două ori pe an, în ultima sâmbătă din luna aprilie și în prima sâmbătă din luna octombrie.

Loredana Buz
Consilier relații publice ADP Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6181 RON
  • 1 EUR = 4.9543 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON