Consiliul Local a oficializat joi amânarea până în februarie a zborurilor internaționale ale firmei Ryanair din Oradea, anunțată în urmă cu două săptămâni de municipalitate.
Amânate pe februarie
Potrivit hotărârii adoptate joi, primele zboruri spre destinaţii precum Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bologna şi Dusseldorf (Weeze) ar urma să înceapă cel târziu până la 28 februarie 2021 şi nu în cursul lunii decembrie, aşa cum se era prevăzut în contractul încheiat de municipalitate cu operatorul aerian.
Măsura a fost luată ca urmare a restricţiilor de circulaţie impuse în ţările cu care municipalitatea intenţionează să lege o punte aeriană, cum ar fi Anglia, Germania şi Italia, pe fondul pandemiei de Covid-19 şi a prelungirii stării de alertă din România până la 14 decembrie, care ar reduce numărul românilor dornici să călătorească.
"Nu este o anulare a zborurilor, aşa cum ziceau anumite pseudo-site-uri, este doar o amânare, pentru că în această perioadă condiţiile de călătorie în Marea Britanie, Germania sau Irlanda impun o carantinare de 15 zile", a explicat primarul Florin Birta.
Edilul a spus că perioada cu care se amână aceste curse va fi adăugată contractului încheiat cu Ryanair.
"Trebuia amânată plata avansului..."
Având în vedere amânarea curselor, consilierul local Adrian Madar (PSD) a spus că municipalitatea ar fi putut amâna, la rândul său, plata avansului de 400.000 euro virat operatorului aerian pentru susţinerea acestor curse. "Prudent ar fi fost să încercăm să negociem amânarea plăţii acestui avans", a spus Madar.
În replică, primarul Birta a afirmat că operatorul aerian a prezentat municipalităţii o scrisoare de garanţie bancară, fapt pentru care nu se pune problema ca oraşul să piardă aceşti bani. "Cred că ştiţi mai bine ca mine ce înseamnă o scrisoare de garanţie bancară. Dacă Ryanair se va afla în imposibilitatea de a efectua acele curse, vom lua acei bani direct din bancă", a spus Birta.
După cum BIHOREANUL a mai scris, Ryanair şi Primăria Oradea au anunţat pe 29 septembrie că, începând din decembrie, aeroportul local va fi reconectat la destinaţii europene, graţie unui sprijin financiar de 800.000 de euro pe care Oradea îl oferă operatorului irlandez, cu aprobarea Comisiei Europene.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.