URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2022, 09:38

Vreți ca Gabriela Firea să fie primarul Oradiei?

Vreți ca Gabriela Firea să fie primarul Oradiei? colaj foto stânga: Inquam Photos / George Călin; foto dreapta: BIHOREANUL / Szilagyi Lorand
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Păi chiar așa. Dacă Ilie Bolojan este băgat în sondaje pentru postul de primar general al Capitalei, de ce să nu o punem în sondaje și pe doamna Firea la Oradea Mare?

Fostul primar al orădenilor susține că habar nu avea că l-au trecut colegii pe lista Bucureștiului. Nu m-ar mira, că tactica liberalilor este deja previzibilă. Timp de 4 ani îl țin pe șeful liberalilor din Bihor pe la uși, pe la ferești, ca nu cumva să prindă vreun post de șef la vârful partidului, că se supără nenea Klaus, iar când se apropie campania electorală brusc își aduc aminte de el.

Încerc să-mi imaginez cum ar arăta un oraș ca Oradea condus de doamna Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei. În primul rând, s-ar termina din start cu tot felul de firme și firmulițe care se bat ca chioarele pe contractele din Oradea. Și asta din două motive. O dată pentru că lucrările, în mare parte, s-ar opri, ca să nu streseze electoratul. Apoi, pentru că singura firmă ce ar avea dreptul să muncească pe meleagurile noastre ar fi un SRL obscur din Voluntari, zona folclorică a soțului duamnei.

Cred că măsurile social democrate ar mai ușura povara financiară a locuitorilor urbei. Dacă doamna Firea ar vedea cu cât produce Termoficare Oradea gigacaloria și cât e subvenția dată de Primărie, în mod cert s-ar simți obligată nu să-i pună la plată pe orădeni, ci să le dea bani de la buget pentru că acceptă sistemul de încălzire centralizat.

Apoi, s-ar bloca brusc toate lucrările de investiții, pentru că s-ar considera că e indecent ca tu, oraș de provincie și populat de mulți unguri, să ai centură și pasaje, în vreme ce Capitala României să fie sufocată de traficul infernal.

Pensionarii ar primi gratuit ochelari de vedere - inclusiv cei care nu au nevoie de așa ceva, că nu-i după ei -, iar toamna ar fi duși cu toții, cu forța, la moaștele Sfintei Paraschiva, inclusiv cei de altă religie decât cea ortodoxă.

S-ar înființa noi companii municipale, una pentru cimitir, alta pentru Zoo, una diferită pentru Aquapark și vreo șase pentru piețele municipiului, toate cu aparat birocratic propriu. Iar Liviu Andrica ar fi dat afară pentru modul scandalos în care urmărește să facă profit în administrația locală.

Compania de termoficare nu va mai plăti furnizorii de combustibil pe întreg mandatul doamnei Firea, iar când se va pune problema falimentului, Gabi va cere Guvernului bani de la bugetul de stat, pentru ca orădenii să nu înghețe iarna. Atenție, nu se va mai schimba nicio conductă, urmând ca eventualele lucrări să înceapă doar dacă, Doamne ferește, doamna de la PSD pierde alegerile.

În fine, la Primărie se va dubla schema de personal, pentru ca și activul de partid să aibă un loc unde să facă vechime la pensie, iar tot efortul investițional se va concentra exclusiv pe plantat de panseluțe și paranghelii. Să fie totul zglobiu și colorat...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Mai bine
Decat proiecte gen str Nufarului , mai bine un primar care sa nu faca nimic. Decat sa facem mult si prost , sa distrugi ce e bun. Mai bine cine nu face nimic
Postat 05 Decembrie 2022, 05:32 de Petre93
Mai bine
Decat proiecte gen str Nufarului , mai bine un primar care sa nu faca nimic. Decat sa facem mult si prost , sa distrugi ce e bun. Mai bine cine nu face nimic
Postat 05 Decembrie 2022, 05:32 de Petre93
Cineva face mișto de noi!
Eu îl vreau pe Bolojan primar dar, nu-l vreau pe Birta … pentru ca este copia copiei imperfecte a ideii de primar, care este Bolojan. O copie ne este suficientă, imperfecta așa cum este ea! ( Platon )
Postat 04 Decembrie 2022, 20:18 de User anonimizat
...
Prea multe mandate îi transformă în dictatori, baroni, prăduitori...
Postat 03 Decembrie 2022, 21:55 de Maikeltroll
radem glumim
dar e si de plans, ca fix asa e pesedeul. Descrierea e la tinta!
Postat 03 Decembrie 2022, 21:35 de unu
Nu ar mai rima
Pentru Lalala. Ai dreptate, dar don Mircea a formulat intenționat asa cum a formulat, deoarece numai sub aceasta forma urmatorul vers dupa "Pe la uși, pe la ferești" rimează.
Postat 03 Decembrie 2022, 13:15 de marginan
O precizare!
Când afirmam ca avem și noi “blondele noastre”, ma gândeam la “prostii noștri”… unii dintre ei sunt chiar “creațiile” lui Bolojan. Mai greșesc și “demiurgi”, câte odată, chiar dacă nu le perimate “aura de infailibili” cu care sunt “pictati” și pe acest site. Eu nu am înclinații misogine. De ce nu o blonda inteligenta la primăria noastră? Dar, totuși, nu Firea!
Postat 03 Decembrie 2022, 12:29 de User anonimizat
Nu …!
… pentru ca avem și noi “blondele noastre” prin toate partidele!
Postat 03 Decembrie 2022, 11:27 de User anonimizat
Aberatie
Sa die întrebat Voiculescu. E rău să nu pricepi ca vine alta gașca mai flamanda. Totul pleacă de la bani adică salarii mici și taxe mari iar de pietre și borduri nu are nevoie nimeni. Eventual sa te lovești de ele. Poate ni se spune când se asfaltează străzile cu noroi din oraș Pe Ceaușescu îl mai dorea cineva când dădea bani în 21 dec 1989?Lumea dorea doar sa plece. L au omorât prietenii nu poporul
Postat 03 Decembrie 2022, 10:49 de Feliciana
dictionar
"îl țin pe șeful liberalilor din Bihor pe la uși, pe la ferești..." Domnule jurnalist, ar trebui sa te ... feresti de cuvinte care nu inlocuiesc varianta corecta. Ghici, care. FERESTRE ar fi, nu "feresti". Amu-i amu!
Postat 03 Decembrie 2022, 09:47 de Lalala
Mirceo, intinzi o capcana, dar n-am sa cad in ea!
Reala problema nu e firea, e birtinezul&co! Raspunsul meu e : NU BIRTINEZUL! NU CIUMA GALBENA! P.S. Desi ne comportam ca niste oi, nu vrem ,,pastor", vrem primar!
Postat 03 Decembrie 2022, 09:46 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON