URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2019, 10:02

Vrem pasaje cu copaci!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Există o conjurație a neghiobilor care, de câte ori se face ceva prin oraș, vin cu plângeri și reclamații, folosind aceleași elemente recurente: beton, distrugere, clorofilă, oxigen, pedeapsă, nebunul, copacii, salariile cele mai mici din țară!

Vă mai amintiți de cei care plângeau de mila șobolanilor din Zona Sovata, cărora Podul Carol le-a distrus habitatul? Câtă jale că noxele vor afecta cetățenii din zonă...

Nici Drumul Expres nu a fost mai bine văzut. Că pleacă la vale odată cu dealul, că nu va circula nimeni pe el... Acum cârcotașii ar trebui să numere mașinile ce trec pe arteră.

Podul Macio a fost și el acuzat că are săgeata prea mare, prea mult beton și că strica haznaua care devenise Silvașul.

A venit rândul pasajului Magheru să încapă pe mâna activiștilor de partid ascunși în blană de ecologiști. Emisia de gaze va crește, drumul de fapt încurcă, umbra noastră unde e, cu banii ăia se puteau face lucruri mai bune...

Ca să-i mulțumească pe toți, Primăria ar trebui să facă un pasaj din chirpici, ranforsat cu bălegar extrudat, să monteze cișmele pentru mămicile ce-și plimbă odraslele prin subteran, să pună 10 bănci pentru pensionarii care vor să se odihnească la umbră și să planteze 130 de copaci pe carosabil.

Și nu în ultimul rând, ar trebui ca numele pasajului să fie schimbat din Magheru în Maghiaru...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Neutryno
Ce să faci tu la aeroport că și căruța îi mult pentru tine, poate vă face mult iubitul căruțodrom prin Ioșia expropriind niște case.
Postat 29 August 2019, 17:34 de User anonimizat
Da ai timp liber sa petreci
Poate ne conduci la aeroport.
Postat 29 August 2019, 10:05 de Neutryno
Neutryno
Nu mă mut tristule vă petrec pe toți la gară, trenuri speciale, aia da campanie.
Postat 29 August 2019, 09:44 de User anonimizat
neica rumeno
Chiar esti un neghiob, bine spui. Nu e relevant unde te-ai nascut, poti sa te muti unde nu bate nici vantul. Apareti ca ciupercile dupa ploaie inainte de diverse campanii electorale.
Postat 29 August 2019, 09:31 de Neutryno
Un neghiob.
Mă declar neghiob, născut și crescut aici. Sătul de vinituri care se cred acasă, care ne dau lecții. Sătul de șantiere. Sătul de betoane. Sătul de praf. Sătul de kitsch-ul care cuprinde orașul. Sătul de lucrări de mântuială. Sătul de țânțari peste tot în spațiile verzi din ce în ce mai îndepărtate. Sătul de propagandă ieftină. Mulțumesc.
Postat 29 August 2019, 08:19 de User anonimizat
Bolovan trimitsul zeilor
Cine il critica se face vinovat de inalta tradare.
Postat 28 August 2019, 19:35 de testtest
"plângeri și reclamații"
"Liberté, égalité, fraternité...Primul an al Revoluției a văzut membrii celei de-a treia stări preluând controlul, asaltul asupra Bastiliei în iulie, aprobarea Declarației Drepturilor Omului și ale Cetățeanului în luna august și un marș al femeilor către Versailles care a forțat curtea regală să plece la Paris, în octombrie. Un eveniment central al primei etape a fost desființarea feudalismului, taxelor, instanțelor și privilegiilor feudale la 4 august 1789. Următoarea etapă a fost dominată de lupte pentru aplicarea reformelor majore, între diverse grupări liberale și sprijinitori de dreapta ai monarhiei. Insurecția de la 10 august 1792 a fost decisivă pentru abolirea monarhiei, republica fiind proclamată la 21 septembrie 1792. Regele Ludovic al XVI-lea al Franței a fost executat la 21 ianuarie 1793. " Problema nu se rezolva cu petitii online,plingeri si reclamatii,lant uman in piata,facebook,alegeri libere.Problema e pe persoana fizica iar hidra are multe capete,sub forma acestor grupuri denumite partide.Francezii au gasit solutia acum 250 ani.
Postat 28 August 2019, 19:16 de excalibur
"..o conjurație a neghiobilor care, de câte ori se face ceva prin oraș, vin cu plângeri și reclamații....."
Deci,"pentru ca sa fie clar"(vorba birtinezului), sesizarile de care ati avut parte pana acum,reprezinta numai incalzirea...lucram pe materialul clientului.... si material avem...din pacate,din belsug...birtinez
Postat 28 August 2019, 18:46 de platona
2 metrii patrati
Faptul ca ai adaugat 2 mp. la bucataria de 4 mp. este ca si cum a majora cu 50% un spatiu foarte, poate cel mai utilizat in locuinta(caci in majoritatea cazurilor balcoanele sunt in fata bucatariei). Logiile sunt cam de 4 mp. si sunt in dretul unei camede de 8-10 mp. si duc la marirea camerei cu 15-20% a spatiului camerei. La apartementele si asa foarte mici orice sptiu inutil, nefolosit adaugat la spatial util, folosit este un plus bine venit!
Postat 28 August 2019, 09:31 de scortosul
@ scortosu
Faptul ca ai adaugat 2 metri patrati la o camera dar ai renuntat la balcon, iti imbunatateste "conditiile de locuire" sau te face mai "priceput" in a mânui unelte? Iti spun eu ce iti face: igrasie daca nu e izolat balcinul bine :)
Postat 28 August 2019, 07:08 de oradeanbihor
Parerea mea
Balcoanele sunt(cel putin in Oradea) niste prostii care aduna praful si asa deschise sunt neutilizate .... adica totusi pe unii ii arunca muierile pe el ca sa fumeze. Dorinta oamenilor de a inchide balcoanele este dorinta de a le da o utilizare concreta a unui spatiu neutilizat. Apartamentele sunt mici, inghesuite iar extinderea spatiului util in balcoane mareste aceste confortul locuirii! Daca ar fi utile locatarilor nu le-ar inchide. Acum eu nu am vazut pe nimeni stand in in balcon ca sa se recreeze, odihneasca, sa se bucure de ceea ce vede in jurul lui. Acum nu mai putin adevarat este faptul ca sunt o sumedenie de oameni care, la care nu le sta nici o unealta in mana si nu-I intele pe cei ce se straduiesc sa isi imbunatateasca conditiile de locuite, traire.
Postat 28 August 2019, 00:32 de scortosul
@ sandu
Bine ca esti tu orasan de cand ai ajuns in Oradea
Postat 27 August 2019, 20:43 de oradeanbihor
Oradeanbihor
Ești taranul talentat
Postat 27 August 2019, 20:30 de Sandu1206
țăranu' la oraș
Ce face omul limitat, venit de la țară cand ajunge sa aiba casa/apartament la oraș? Se apuca sa demoleze pereti, sa sparga, sa inchida baconul sa se improprietareasca pe spatiul de sub geamul lui.. doar si acasa in sat si-a betonat curtea, si-a pus termopane, s-a modernizat intr-un cuvant. Toate astea le face cu eforturi, credite la banca si multa munca, chiar daca unele nu isi au sensul - important ca el sa fie cel mai cel iar daca are si vecinu', cu atât mai mult va fi motivat sa nu se lase mai prejos. Cam asta face si țăranul birtinez ajuns sef de trib la oraș. Ce nu intelege el, este ca Oradea nu e tarlaua lui. O sa ajungem ca amarâtii din Certeze si Negresti Oas: dupa ce au tras pe coate in tari straine si si-au construit ditamai palatele la strada, ei tot intr-o cocioaba din fundul curtii locuiesc.
Postat 27 August 2019, 19:55 de oradeanbihor
Competare la articol:
Sa traiasa bitinezul si birtasul ca's chiparosii orazii, marii carmaci, barosanii si frumosii ca ca ei nu mai gasesti. Tata lucrarea mainilor lor e mandrie si speranta ca ca ei nu mai sunt altii si sa le creasca mare .... ca sa mai sponsorizeze una alta si pe la noi. Nu hezitati si votati cu ei, ca ei sunt marii ctitori ai urbei de pe Crisu Rapid si fara ei nu se mai poate! Traiasa si infloreasca conducerea noastra in frunce cu primasul si birtasul! Hai pa, ura si la gar.... aeroport... sau la ciumperca!?
Postat 27 August 2019, 16:58 de scortosul
Marele primar al capitalei
"Cu un Guvern PSD - ALDE, care a adus creştere economică de fiecare dată când s-a aflat la guvernare, pot să realizez mult mai multe lucruri şi mă refer în special la centura capitalei, pentru care anul acesta nu s-a făcut niciun progres. Nu se poate să fim o capitală europeană fără centură. Acesta este un obiectiv al Ministerului Transporturilor, aflat în subordinea Guvernului. Dacă ar fi fost la capitală, vă garantez că îmi făceam o baracă lângă centură şi stăteam acolo până se finaliza", a spus Firea, la Antena 3
Postat 27 August 2019, 13:05 de tepes
@tepes
In bucale sunt senzori ce masoara poluarea. Doar ca au plantat copaci in jurul lor sa fie datele atenuate la maxim. Sau i-au plasat intre copaci deja existenti. Deci daca ne luam dupa date, poluarea la bucale nu e chiar asa de mare. Da e usor pt unii sa arunce idei si indemnuri atata timp cat ei nu sunt in stare sa isi amenajeze un apartament de 50mp (design, idei realiste, nu munca in sine).
Postat 27 August 2019, 12:12 de poiu
Pt neghiobi
Ati primit o eugenie si in timp ce-ti rodeai biscuitul ai ramas fara casa.Cit despre copaci,duca-se...ati vazut ce se intimpla pe amazon daca nu si-au defrisat padurile (copyright kmkz)
Postat 27 August 2019, 12:02 de excalibur
Pt pupin..risti
După 3 ani cu Gabriela Firea la conducerea Primăriei Capitalei, bilanțul este unul dezmăgitor raportat la promisiunile făcute. În loc ca marile probleme ale orașului - traficul, poluarea, declinul sistemului centralizat de încălzire - să găsească rezolvare, acestea s-au acutizat fie din lipsa de acțiune, fie din cauza unor decizii ineficiente sau luate târziu. Concret, RADET a intrat în faliment, nu s-au făcut investițiile necesare în rețea, iar din cauza avariilor bucureștenii rămân tot mai des fără apă și căldură. Și în ceea ce privește traficul și poluarea, lucrurile s-au acutizat
Postat 27 August 2019, 11:50 de tepes
"Conjurația neghiobilor"
Neghiobia e o dizabilitate?Probabil da.Netratata provoaca prejudicii de imagine,tulbura linistea publica,fractureaza pacea sociala a urbei.Tratata, presupune costuri cu asistenta medicala,ceea ce ar submina insasi dezvoltarea.Ar fi totusi o solutie productiva si la indemina: se extrag neghiobii din habitatul lor si se planteaza sub paza pe santierele orasului.Metoda nu e noua,da rezultate si costa putin,doar niscaiva drepturi de autor.In plus,firmele constructoare ar putea licita si mai multe lucrari,pe principiul: "schneller,schneller das ist gut"
Postat 27 August 2019, 11:43 de excalibur
.
in sfarsit un articol care scote la lumina adevarul despre acele ciume care mai traiesc in Oradea (pentru putin timp sper), si care sunt mereu contra dezvoltarii, marca PeSeDe, in frunte cu mang si cativa mizerabili cu limba maronie
Postat 27 August 2019, 11:26 de David
Cine limbā lungā are....
...la Musteaţā(nu mai are!)...sā dea tare !
Postat 27 August 2019, 11:18 de shareware
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON