URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2017, 17:38

Vladimir Putin vine luni la Budapesta, la Mondialele de judo organizate de Marius Vizer

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proaspăt reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo (IJF), Marius Vizer a confirmat prezenţa, luni, la Budapesta, a preşedintelui rus Vladimir Putin, la ceremonia de deschidere a Campionatelor Mondiale de Judo.

Preşedinţi judokani

"Vom fi onoraţi să avem mâine printre noi oaspeţi de seamă, pe preşedintele onorific al IJF, preşedintele Rusiei Vladimir Putin, pe preşedintele Mongoliei, Khaltmaa Battulga (ambii foşti judoka – n.r.), pe premierul Viktor Orban şi multe alte oficialităţi", a spus Vizer, duminică, în cadrul tragerii la sorţi, organizate în ajunul competiţiei.

Putin este considerat un apropiat de-al românului Marius Vizer şi a mai participat, la invitaţia acestuia, la competiţii sportive, inclusiv la Olimpiada de la Londra din 2012 sau la Campionatul Mondial din 2014 din Rusia. Prezenţa preşedintelui rus luni la Budapesta a devenit o certitudine şi prin anunţurile făcute de hoteluri turiştilor de a-şi lua măsuri de precauţie cu privire la program, deoarece sunt de aşteptat restricţii de circulaţie din cauza "sosirii unor delegaţii de nivel înalt".

În conferinţa de presă de duminică, Vizer a subliniat creşterea importantă a universalităţii şi vizibilităţii judoului în ultimii ani, reamintind de proaspăt încheiatul parteneriat cu reţeaua americană CNN, care va conferi numeroase ore de audienţă acestui sport, în cadrul unor emisiuni dedicate.

"Am dovedit că suntem o familie unită, să aducem judoul în topul sporturilor", a spus preşedintele IJF, aplaudat intens de participanţi, semn că realegerea prin ovaţii nu a fost o întâmplare.

"M-am născut în România"

Preşedintele Federaţiei Maghiare de Judo, dr. Toth Laszlo, a ţinut să-l felicite pe Vizer pentru realegerea în funcţie şi să-I mulţumească acestuia pentru aducerea Mondialelor la Budapesta, fapt ce a făcut ca "toată lumea să vorbească numai despre judo în oraş".

În acelaşi context, întrebat de un ziarist dacă nu se simte mândru că toate aceste evenimente au loc în "oraşul său", Marius Vizer a răspuns cu tâlc, cu trimitere la originile sale. "E puţin mai complicat: eu m-am născut în România şi trăiesc în Ungaria. Dar, sincer, mă simt foarte "internaţional", aşa că oriunde merg mă identific cu ţara în care mă aflu, cu tradiţiile şi spiritul fiecărei naţiuni", a spus şeful IJF.

Oraşul judoului

Campionatele Mondiale de Judo sunt organizate în premieră în capitala Ungariei, unde se află şi biroul preşedintelui IJF, şi au stârnit o emulaţie vizibilă, prin numărul de participanţi, 731 de sportivi din 126 de ţări, prin numărul de invitaţi, dar şi prin evenimentele care i-au fost dedicate. După cum se ştie, vineri a avut loc la Budapesta, în ritm alert, durând doar 3 ore, Congresul IJF în care a fost reales Marius Vizer la şefia forului mondial, iar sâmbătă s-au desfăşurat lucrările uniunilor continentale.

Sâmbătă, a fost vernisată, în prezenţa delegaţilor din toate ţările, o expoziţie specială dedicată împlinirii a 65 de ani de existenţă a Federaţiei Internaţionale de Judo. Piesa centrală a ei este o statuie reprezentând doi sportivi într-un procedeu de judo, amplasată în punctul zero al Budapestei, piaţa Szechenyi, de unde, după finalul Campionatelor Mondiale, va fi mutată la Centrul Olimpic budapestan.

Totodată, la Academia Maghiară de Ştiinţe au expus lucrări, în cadrul unei expoziţii intitulate "O celebrare a artei şi sportului", artiştii Raymond Poulet, Fodor-Lengyel Zoltan, Eugen Vasile, Andrey Sharov şi Neil Eckersley, dar şi Herend Porcelain, o celebră producătoare locală, care a realizat statuete speciale în memoria fondatorului judoului, japonezul Jigoro Kano. "Judoul este o artă a vieţii, o artă a mişcării şi o filozofie", a spus cu acest prilej Marius Vizer.

Duminică seara, la Opera maghiară, va fi Gala Aniversară a IJF la 65 de ani de la înfiinţare, cu prezenţa unor mari personalităţi din politică şi din sportul mondial, unde, alături de vedete internaţionale precum Al Bano, este invitat şi interpretul român Marcel Pavel.

România vrea o medalie

Campionatele Mondiale de judo se vor desfăşura în perioada 28 august - 3 septembrie. România este prezentă cu o delegaţie de 14 sportivi şi are ca obiectiv cel puţin o medalie.

"Obiectivul nostru la Mondiale este o medalie. O medalie care să confirme poziţia României în primele 10 ţări ale judo-ului mondial. Iar asta nu este puţin deloc, numai dacă ne gândim că România are 3.500 de sportivi, iar, de exemplu, Brazilia aproximativ 1 milion. Noi suntem pe un trend bun şi vrem să ne punem pe harta judo-ului cu pretenţii la medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă.

Cozmin Guşă se aşteaptă la o competiţie foarte dură la Budapesta. "Mondialele acestea se anunţă cele mai competitive din istorie, în primul rând pentru că Budapesta este trambulina de lansare pentru Tokyo 2020. Apoi se inaugurează sistemul nou pe echipe, cu 3 băieţi şi 3 fete, şi nu în ultimul rând premiile care se vor acorda. La Budapesta organizatorii vor da pentru prima oară în istorie premii în valoare totală de 1 milion de dolari. Iar acest lucru obligă şi federaţiile să dubleze premiile pentru medaliaţi. Aşa că miza va fi extrem de mare şi ne aşteptăm la o competiţie dură", a precizat Cozmin Guşă.

Lotul României pentru Campionatele Mondiale de judo de la Budapesta este format din: masculin — Marcel Cercea (73 kg), Alexandru Raicu (73), Vlad Vişan (81 kg), Cristian Bodîrlău (90 kg), Mark Stoica (90 kg), Luca Kunszabo (100 kg), Valentin Radu (100 kg), Daniel Natea (+100 kg), Mircea Croitoru (+100 kg); feminin — Alexandra Pop (48 kg), Monica Ungureanu (48 kg), Larisa Alexandra Florian (52 kg), Loredana Ohâi (57 kg), Ştefania Dobre (63 kg).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON