URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Noiembrie 2012, 16:37

Viral pe Facebook: Un câine cu intestinele scoase afară, fotografiat în adăpostul municipalităţii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea Administraţiei Domeniului Public, instituţia care gestionează adăpostul de câini fără stăpân preluat de la SOS Dogs, a precizat luni, printr-un comunicat de presă, că animalul fotografiat sâmbătă de un voluntar cu intestinele pe afară, în urma unei operaţii de sterilizare care s-a desfăcut, a fost cusut din nou de medicul adăpostului şi se află în afara oricărui pericol.

Fotografia în cauză a ajuns pe Facebook şi a stârnit revoltă generală la adresa municipalităţii orădene, fiind distribuită de sute de persoane. Reacţiile au fost cu atât mai vehemente cu cât din poză reieşea că animalul fusese lăsat aşa chiar de medicul veterinar care l-a sterilizat. "Aici, la noi în ţara asta se poate vorbi şi se pot întâmpla de toate. Doctorul ăla ar trebui chinuit aşa cum face cu bietele animale. Animalele simt la fel durerea cum o simţim noi şi sunt suflete. Nu pot să cred câtă cruzime poate exista pe pământ", spunea Brigitta G. "Groaznic!!! Strigător la cer! Un medic veterinar ar trebui să iubească şi să respecte animalele, deci dânsul nu se poate numi nici om nici medic. Să-i fie ruşine! Domnule Bolojan, suneţi mulţumit de imagine?", a întrebat la rândul ei Ildiko B.

De celaltă parte, directorul ADP, Liviu Andrica, a explicat că animalul a fost sterilizat în cursul săptămânii trecute şi, după două zile de recuperare, a fost depus în ţarc, unde i s-a desfăcut operaţia din motive necunoscute.

"Căţelul a fost sterilizat, cusut şi ţinut în izolator două zile, după care a fost depus în ţarc cu ceilalţi câini. În cursul zilei de sâmbâtă o doamnă a reclamat medicului veterinar că animalului i s-a desfăcut operaţia. Probabil s-a frecat de gard, s-a jucat cu alţi câini sau a tras singur de aţele cu care era cusut. Câinele a fost cusut din nou, dezinfectat, şi se află în afara oricărui pericol", a spus Liviu Andrica.

Şeful ADP a mai declarat că în prezent câinele este ţinut la izolator (recuperator) pentru a-şi reveni după trauma suferită, iar zilele următoare va reveni în ţarc. Andrica a promis că va lua măsuri pentru ca astfel de accidente să nu se mai repete.

Conducerea ADP a transmis presei şi fotografii cu câinele aflat la recuperare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
catre ,,nu ma las..prostit''
draga.... eu nu sunt nici pe partea ADP-ului nici pe partea SOS DOGS: 1.am vazut ce am vazut atuncea ,numa orb este toata lumea ... 2. daca dupa doua luni de zile deja sunt aici probleme in adapost... 10 ani de zile nu a MURIT nici un caine la SOS DOGS? 3. daca vreti sa stiti unde stiu lucrurile asta spun sincer ca am o cunostina care sta langa satul sisterea,si ea a povestit catre mine cateva lucruri.... DECI LASA MA TOATA LUMEA CU PORCARII !!! SI AMU CRED CA MORI CAINI IN ADAPOST DAR NICI ATUNCEA NU A FOST MAI BINE CA SI ATUNCEA A FOST CAZURI DIN ASTA ....NUMA NU A FOST PUBLICAT PE ZIAR..... ADP= auschwitz SOS DOGS= auschwitz LA REVEDERE
Postat 06 Noiembrie 2012, 19:37 de Blonda Decoltata
?!
Nimeni nu-si asuma intamplarea ? Nimeni nu-si da demisia ? Gibonul n-a demis pe nimeni ? I-ar fi si greu, toti sunt membri ,,cotizanti'', penali adevarati : au manifestat cand li s-a spus, au lipit afise.... acum sa-i demita ?!
Postat 06 Noiembrie 2012, 15:27 de .
Incompetenta medicului
Blonda decoltata sau blondule...ai cui cunostinta esti sau ce urmaresti?Nu esti cumva "doctorul" de la adapost sau nu esti cumva cineva de la primarie?!?Hai sa clarificam un lucru:un caine proaspat operat nu se pune intr-un tarc cu mai multi caini,trebuie tinut in recuperator.2. Daca se freaca de card,nu are cum sa i se rupe cusatura,daca e facuta bine. 3.Daca se joaca cu ceilati,nu are cum sa i se desfaca cusatura,daca e bine facuta.4 .Nu e primul caine care moare din cauza medicului de la adapost. Jalnic ce se petrece in adapostul Grivei,cainii au slabit vizibil,daca aveti posibilitatea mangaiati-le si vedti da seama:sub parul mare ei sunt oase si piele.
Postat 06 Noiembrie 2012, 15:07 de Nu ma las...prostit
Doamne, mare ti-e gradina !
Era de asteptat sa se intample asa ! Acesta este rezultatul faptului ca niste animale sunt puse sa ingrijeasca niste bieti caini. (...) daca a fost salvat cainele si e ok (???) cu atat mai mult maimutoiul scapa. Nu-i inteleg pe cei care zbiara ca ,,iubitorii de animale'' sa faca si sa dreaga. Pai fratilor, daca-i pe cinstite, de ce trebuie 40.000 de oradeni sa ,,cotizeze'' ca sa stea niste neica-nimeni la bloc si ce-i mai grav sa fie subventionati ? Au primit apartamentele pe bani de nimic si de 20/30/40 de ani se incalzesc (si) pe banii altora. De ce nu s-ar investi banii pe care-i aruncam pe niste tarani in infrastructura orasului ? Sau (si) pe un adapost pt. animale cum vezi doar la televizor ? N-as comenta daca as sti ca banii care mi se iau prin taxe si impozite si merg pe subventionarea Gca-ei sa fie folositi si pt. amenajarea unui adapost modern. De ce si cat trebuie sa ducem in carca niste putori care au fugit de la sapa si au venit sa colduiasca la oras ? Nu produc nimic, traiesc din ajutoare (citeste pomeni) si zbiara tot timpul ca ,,Statul sa le dea''. E timpul sa le dea Statul ce merita, o m*ie. Cred ca parchetul. politia se vor sesiza in cazul acesta de barbarie. Trebuie taiat in carne vie daca nu vrem sa ne trezim pe prima pagina in presa straina
Postat 06 Noiembrie 2012, 08:18 de pinonel
Voluntari
Dar cei care se tot ingrozesc de ce se intampla acolo s-au oferit vreodata sa ajute ca voluntari la adapost ? De gura suntem buni toti dar hai sa punem mana si sa ne ocupam. Hai sa vedem pana vineri cati voluntari se prezinta la ADP ! Eu pariez ca maxim 2. Deci lasati-o mai moale cu lacrimile si indignarea si hai sa faceti ceva daca va pasa. Nu ar trebui din bani publici sa se intretina sute de caini in adapost. Banii aceia mai bine ii directionam spre spitale sau spre orfani. am dreptate?
Postat 06 Noiembrie 2012, 07:43 de Vladimir
incredibil
asa le-as da mancare si apa cum primesc cainii aceea ba nu as mai sta inca 3 zile si dupa aceea i-as servi,vai sant atat de indignata ca nu face nimeni nimic
Postat 06 Noiembrie 2012, 06:42 de angela
incredibil
d-zeu sa le dea aceeasi soarta m-am ingrozit citind comentariile,incredibil cum se poate asa ceva eu nu inteleg chiar asa retardati santem si acuma nu concepem ca si animalele sant fiinte vii care simt si sufera .eu cred ca de aceea se comporta unii cu animalutele astea asa ca sant invidiosi pe ei ca sant mult mai loiali si iubitori decat multi asa zisii oameni.sa se trezeasca tzaranu de BOLOJAN si sa-l elimine pe asa zisul doctor.apropo si in piata rogerius cretinul ala de sef se piata ii un cretin spagar betiv care se leaga de toti comerciantii care au grija de cainii din piata.sa-l ia naiba.
Postat 06 Noiembrie 2012, 06:39 de angela
adapost
FRUMOASA RECLAMA ARE ORADEA IN LUME SI PRIMARUL NU STIE DE CE PLEACA INVESTITORII DIN NOUL PARC INDUSTRIAL
Postat 05 Noiembrie 2012, 23:37 de lia
NICI UN VREMEA LUI SOS DOGS NU A FOST MAI BUN !!!
Buna. groaznic ce sa intamplat !!! Dar voi sunteti orb si surd??????? Si in vremea lui ,,SOS DOGS '' a fost totul in regula ???? Macar cine a fost odata in adapost pt.adoptii ca si mine ...atuncea a vazut ca nu a fost totul in regula!!!!!! Si eu am vazut un caine mort in tarc cand am adoptat unu...!!!! Numai nu am vrut sa fac scandal cu dobitocul ala de sef care a fost atuncea ca stiu cati banimerita nemernicul. Si am vazut si caini in custi care nu aveau nici o picatura de apa... Deci ORICUM VAD CA AICI IN ROMANIA TREBUIE UN SECOL SA SCHIMBA MENALITATEA OAMENILOR !!!
Postat 05 Noiembrie 2012, 22:59 de Blonda Decoltata
........
Norocul lor (al celor de la adapost) ca latratul nu e inteles de oameni....
Postat 05 Noiembrie 2012, 21:05 de Firrezu
veterinar incompetent
Un adevarat medic veterinar iubeste animalele. Doar de aceea si-a ales aceasta meserie. Dar avand in vedere faptul ca la Primarie angajarile se fac pe criterii politice nu m-as mira ca si acest macelar incult si fudul sa fie vreun coleg de-al lui Bolojan sau Popa. Eu in locul lui mi-as rupe diploma, care este fara acoperire si n-as mai zice niciodata ca meseria mea este cea de medic veterinar. Si i-as face cadou acestui taran necioplit un exemplar din '' Codul bunelor maniere''. Deci tovarase felcer Cosmin Simonca, un sfat prietenesc: lasa-te de meserie!!!!
Postat 05 Noiembrie 2012, 20:17 de Doctor
ADAPOSTUL PRIMARIEI
Ceea ce parea o zi frumoasa de toamna tarzie, in care mi-am propus o plimbare la Azilul Grivei din Oradea, s-a tr ansformat intr-un adevarat cosmar. Cosmarul incepuse deja la poarta, unde hingherul adapostului, un anumit Feri bacsi intampina vizitatorii stand ferm in spatele grilajului portii si aruncandu-le o privire de calau care iti taie de la bun inceput orice elan. Am pasit inauntru si am fost luati in primire de un functionaras de la ghereta aflata la intrare, care ne-a cerut cartile de identitate. Scurt si concis, fara carte de identitate pt fiecare, nu se intra ! Suntem inregistrati f strict ( noi vizitatorii ), mai tarziu afland ca in adapost nu exista nicio evidenta clara a cainilor. Incepem vizita noastra, fiind urmati la mai putin de 0.50 metri, peste tot de acel Feri bacsi, exact ca si cum am fi niste puscariasi. Mai punem sfios cate-o intrebare referitoare la un caine sau altul, dar dansul ,, nu poseda informatii, trebuie sa luam legatura cu medicul veterinar ,,. Incerc sa fac fotografii, dar tot acel Feri bacsi se rasteste la mine ca acest lucru este interzis si daca nu ma conformez regulilor, va fi nevoit sa ma scoata pe poarta afara si voi primi restrictie de a mai pune piciorul in adapostul Grivei. Am scos aparatul de fotografiat doar in momentul cand am vazut caini fara hrana si FARA APA ! Farfuriile lor erau uscate, urme de apa varsata nu erau ! Dar omul sustinea sus si tare ca au primit apa dar ca cainii o varsa ! Nu am intrat in discutii contradictorii cu el pentru ca nu am vrut sa plec fara sa vad tot. Curtea din fata este despartita de curtea din spate printr-o poarta, unde mi s-a spus ca nu e voie de intrat. Am insistat pe motivul ca vreau sa adopt un caine pentru paza, dar ,, regulile sunt reguli si adoptiile sunt posibile doar in zilele de joi ,, Si azi este sambata .... Intamplarea a facut sa vina doi cetateni germani, asa ca am prins momentul si am intrat si eu dupa ei. Bine-nteles cu Feri bacsi in umbra mea ! Mai tarziu, cam peste o ora, venisera si alti vizitatori, tot in curtea din spate, deci accesul este totusi posibil. Apoi am cerut sa vad puii. Cu chiu cu vai, am fost insotita de Feri bacsi in baraca cu pui. O duhoare de nedescris ! Cainii mici se balaceau in propriile fecale unde este clar ca nu s-a facut curat de mult timp ! Am ochit un puiut mic si am spus ca vreau sa il adoptez, deci m-am dus direct la veterinar ca sa iau referinte despre caine : este mascul sau femela, cat timp are etc. Atunci am aflat ca veterinarul nu stie multe despre cainii din adapost, mi-a spus ca nu au evidenta ,,acolo,, dar ca Feri bacsi se va uita daca e femela sau mascul. Cat timp au ? ,, De unde sa stie el ! ,, - am citat veterinarul. In tot acest timp veterinarul nu si-a clintit curul de pe scaun ! Intre timp in curtea adapostului s-au adunat mai multi voluntari, iubitori de animale. Voluntari - vorba vine, ca in adapostul Grivei mai este o aberatie : voluntariatul este interzis !!!!! Unei voluntare care insista sa se joace cainii ca sa ii socializeze, domnul doctor veterinar i-a urlat sa ia o matura in mana daca are chef de voluntariat si sa mature strada in fata intrarii adapostului ! In toiul acestor discutii a sesizat o alta vizitatoare, ca in spatele curtii, in ultima imprejmuire, zace un caine in stare grava , plin de sange, cu organe atarnand afara. Domul veterinar i-a spus sa puna in scris pe hartie ce are de spus si sa predea sesizarea la organele competente !!!! Mai multe persoane au sarit in apararea cainelui care sangera si gemea de durere, dar veterinarul urla la noi ca el nu merge in spate, sa aducem noi cainele la el. Discutia a denaturat f urat, si-a dat arama pe fata si a inceput sa urle ca la gura cortului, amenintand ca cheama politia, ca ne scoate afara, ca are el grija sa nu mai punem piciorul in adapost, ca noi nu suntem medici deci nu avem dreptul sa afirmam ca un caine are sau nu are nevoie de ajutor etc etc etc Fiindca vazusem si 2 caini cu piciorul fracturat sau grav ranit, l-am intrebat cand vor fi consultati si tratati. Raspunsul lui a fost tot o intrebare : ,,Esti medic ca mine? Ai diploma de medic ? Nu ? Atunci ce te bagi ? Cum poti sa afirmi ca are fractura ? ,, Raspunsul meu a fost: ,, Nu, nu sunt medic, dar va intreb pe D-vs ca medic veterinar al dapostului, de ce sare cainele in 3 picioare, ce problema are ?,, La care a intrat in baraca si a trantit usa. Din cand in cand mai scotea capul sa ne mai jigneasca si sa urle la noi, printre altele ca ,, acolo este terenul privat al primariei si nu avem dreptul sa punem piciorul acolo fara acprdul lui,, Am incercat sa il ,,luminez,, ca primaria este o institutie publica a cetatenilor, finantata din banii publici si chiar salariile lor sunt din banii nostri ai cetatenilor, dar nu am avut cu cine. ,, Sa ne luam catrafusele si sa disparem de acolo,, Cam asa s-a incheiat vizita noastra, cu un gust amar, cu regretul ca nu am putut oferi acelor suflete nevinovate nicio alinare sau o mangaiere apropiata, doar cat poti cu un deget printre ochiurile gardului de sarma ..... ceea ce imi aminteste de Auschwitz - atat personalul de acol cat si bietele victime patrupede.... Trist, foarte trist ..... Imaginea adapastului Grivei ma urmareste si acum si ma simt atat de neputincioasa.....
Postat 05 Noiembrie 2012, 19:41 de MARTOR
Ingrijitorul
Ingrijitorul din imagine este singura persoana angajata la adapost care iubeste cainii si face ceva pentru ei. Fiind singurul care s-a deranjat si a intervenit, la apelul doamnelor care ii rugau pe functionari sa intervina sa ajute cainele macelarit, nu putea sa il duca pe targa. L-a dus cum a putut, nu el trebuie judecat pentru tratamentele inumate aplicate cainilor. Sper ca veterinarul Mengele nu mai e angajat la ADP. Sau e si el nevinovat ca si sefii si angajatii strandului Iosia cand a murit o fetita anul trecut?
Postat 05 Noiembrie 2012, 19:08 de Oradean
adapost
DIRECTORUL DE LA ADP AR TREBUI CARAT CU CAPUL IN JOS IN MIZERIA CARE ESTE IN ADAPOSTURI SI ACEST INGRIJITOR(CALAU )DIN PACATE ESTE PLATIT DIN BANII CONTRIBUALILOR DIN ORADEA,
Postat 05 Noiembrie 2012, 19:05 de doru
?!
O singura intrebare am la adresa celor care gestioneaza adapostul acum: O FIINTA CARE SUFERA, ASA CUM SIGUR SUFEREA CAINELE ALA PE CARE GUNOIUL DIN POZA IL CARA IN HALUL ALA, ASA SE TRANSPORTA?!?!?! Pai atunci cum sa nu i se desfaca operatia, DOMNULE DOCTOR?!?! Va doresc, atat dvs. d-le doctor, cat si "ingrijitorului" (si Dumnezeu sa ma ierte pentru asta) sa ajungeti pe mana unor medici, respectivi infirmiere, asa ca dumneavoastra., pentru ca o meritati din plin!
Postat 05 Noiembrie 2012, 18:36 de JOY
REVOLTĂ
Din câte văd treaba merge ca pe roate. Mă refer la rotiţele ruginite din mintea animalelor umane care, chipurile, sunt aleşii Oradiei. Halal oameni am ales dacă judecăm după rezultate. Oare dacă o punem de-o "revoltă" împotriva prostiei, incompetenţei, nepăsării, cruzimii mai poate ratangiul de primar să-şi finalizeze mandatul? Ce eficientă este ura faţă de animale dar şi ura faţă de aceia care urăsc animalele poate da satisfacţii. Ne putem chiar flagela deoarece i-am ales sau pentru faptul că-i lăsăm să procedeze în acest mod dictatorial de a impune soluţii împotriva logicii. Nu peste mult timp v-or încerca şi cu oamenii experienţe asemănătoare dacă nu chiar au început. Vezi foştii copii instituţionalizaţi care-şi fac veacul prin staţiile de tramvai sau prin parcuri sau persoane cu probleme psihice care se plimbă liber prin oraş. APROPO STIMABILILOR! CU CIANURĂ NU ÎNCERCAŢI?
Postat 05 Noiembrie 2012, 18:09 de ALEXANDRU
Intrebari
Daca astfel de lucruri se intampla sambata, cand sunt admisi vizitatori, si daca vizitatorii reclama ca animalele nu au hrana si apa, iar puii sunt tinuti in mizerie (si asta se vede si din fotografiile facute de vizitatori pe ascuns), oare ce se intampla in restul saptamanii? Oare ADP are curajul sa lase in orice zi a saptamanii pe cineva sa faca poze la adapost? Daca da, atunci e in regula. Daca nu, atunci sigur nu e in regula.
Postat 05 Noiembrie 2012, 17:20 de Om nu caine
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON