URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Mai 2015, 10:26

Vinerea neagră la CET: Centrala împrăştie fum dens peste Oradea (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii care au trecut vineri prin zona de vest a oraşului s-au îngrozit, ba chiar s-au alarmat: încă de dimineaţă, CET-ul a fost învăluit într-un fum negru dens, de nici măcar furnalul centralei nu se mai vede.

Unii orădeni au sunat chiar şi la pompieri, anunţând că ar putea fi un incendiu în zonă. "Nu a fost semnalată nicio situaţie de urgenţă. În plus, dispecerul nostru a verificat, sunând la dispeceratul centralei şi am fost informaţi că nu este necesară intervenţia echipajelor noastre", a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL, Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Şi comisarii Gărzii de Mediu Bihor s-au sesizat. "O echipă este la faţa locului, pentru a afla ce se întâmplă. Deocamdată pot doar să vă spun ce ne-au transmis cei de la Electrocentrale: că s-a petrecut o avarie în timp ce dezafectau unul dintre cazane, dar că este o acţiune controlată", a precizat comisarul-şef Viorel Ţepele.

Fără apă caldă în Nufărul

Avaria a intervenit în jurul orei şapte la cazanul patru care producea agent termic pentru oraş şi a fost remediată trei ore mai târziu. „O conductă din interiorul cazanelor s-a spart. Aburul a pătruns în zona de fum, iar acesta în loc să fie evacuat gravitaţional prin coş a început să iasă prin cazan. Fumul s-a întins apoi rapid în stradă...”, a povestit Stănel Necula, administratorul special al Electrocentrale.

Potrivit administratorului, personalul centralei nu a fost nicio clipă în pericol. „Nu s-a pus problema de riscuri. Cazanul patru a fost oprit şi în locul său am pornit cazanul pe gaz pe care oricum urma să îl punem în funcţiune luni dimineaţă”, a spus Necula.

Oprirea cazanului pe cărbune a dus la scăderea temperaturii agentului termic folosit la prepararea apei calde. „În jurul orei 11 situaţia a intrat deja în normal în cartierul Rogerius unde apa caldă este în parametri dar, din cauza inerţiei, în cartierele mai îndepărtate precum Velenţa sau Nufărul temperaturi ceva mai reduse ale apei calde se vor înregistra până în cursul serii”, a declarat Mihai Cabai, directorul Termoficare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
corect
Garda de Mediu Bihor ar trebui dizolvata fiindca nu are controlul la situatie. totul e praf in ochii cetatenilor.
Postat 09 Mai 2015, 18:47 de Ovidiu
"... este o acţiune controlată", a precizat comisarul-şef Viorel Ţepele!
Cretinul acesta de la mediu trebuie dat afara in mod necontrolat, doar pe baza propriei declaratii ... auzi bai Mang-usto ce cere oradeanul?
Postat 09 Mai 2015, 10:08 de WinDos
Fumul care ne uneste ...
Conform directiei vantului dominant si timpului alocat, in duminica referendumului va trece cu mult de Sanmartin!
Postat 09 Mai 2015, 10:05 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON