URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Octombrie 2020, 18:31

Viitorul stadion din Oradea ar putea costa 45,69 milioane de euro (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local Oradea a aprobat luni, în ultima ședință din mandat, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de construire a viitorului stadion de 16.291 de locuri, din strada Făgărașului.

Termen: anul 2024

Potrivit Studiului de Fezabilitate, investiția se ridică la 45,68 milioane euro, fără TVA. Din această sumă, stadionul și incinta de joc vor costa 34,26 milioane euro, hotelul aferent arenei sportive este estimat la 7,88 milioane euro, iar parcajul subteran cu 150 de locuri și piațeta de deasupra vor costa încă 3,54 milioane euro.

În medie, stadionul va costa 2.103 euro pentru fiecare dintre cele 16.291 locuri. „Acest proiect va fi finanțat din fonduri guvernamentale, dar avem și noi cota noastră, care se referă la exproprieri în zonă”, a declarat primarul ales Florin Birta.

Costul exproprierilor este estimat la circa 5,35 milioane euro. „Se va expropria amprenta blocurilor firmei Selina pentru a putea fi dată Hotărârea de Guvern, iar apoi, în paralel cu lucrările, celelalte proprietăți”, a declarat pentru BIHOREANUL Florin Birta.

Primăria estimează că lucrările ar putea începe încă de anul viitor. „Eu sper că dacă totul merge în regulă în anul 2024 stadionul va fi funcțional”, a spus edilul.

Stadion pentru Oradea

După cum BIHOREANUL a mai scris, stadionul va avea instalație de iluminat nocturnă. Tribuna zero a acestuia putea fi organizată în aşa fel încât să aibă mai puţine locuri în cazul unor evenimente sportive mai mici.

O parte dintre locuri (80) vor fi rezervate persoanelor cu dizabilităţi şi însoţitorilor acestora.

În subsolul acestuia a fost gândită o parcare (cu 150 de locuri pentru maşini, plus 10 locuri pentru maşinile oficialilor şi două pentru autocarele sportivilor), dar şi accesele pentru sportivi, presă şi spectatorii VIP. Accesele pentru public vor fi amplasate la nivelul solului.

În partea de nord, într-o aripă a stadionului, va fi amenajat un hotel cu 46 de camere şi două apartamente, săli de conferinţă, dar şi un centru SPA. Hotelul va avea parcări pentru 74 de autoturisme şi 3 autocare.

În jurul stadionului, municipalitatea plănuieşte să amenajeze alte terenuri pentru sportul de masă, inclusiv de fotbal şi de tenis.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
?!
Cum dreaqu au unii asa noroc?! Cand s-a amenajat parcul de pe malul stang al Petei (impropriu numit ,,Salca"! da' ce stiu viniturile despre toponimia Oradiei?! Nimic!) a fost nevoie sa fie expropriat teszari. Acum, benny hill.... Pe Onestilor, la fel, alti norocosi au fost despagubiti cu 80 euro/mp...
Postat 14 Octombrie 2020, 06:08 de ili3
Stadion
La ce bun un stadion intr-un oras care, din fericire, NU are o echipa de forbal mai reprezentativa??
Postat 13 Octombrie 2020, 10:35 de AnaConda
Robert...
..ai dreptate!In Oradea cl +demolatorul a desfiintat FCBIHOR,dar si tenisul de camp de la Vointa..Cine va construi turnuri pe stadionul Bodola?Aloooooooo?Sala cea noua e nasita si aprobata de Claudiu POP ,PONTA si OVIDIU MURESAN!SE UITA?Dar ca birtinezul nu aproba terenul necesar?Giratii,bretele,tarcuri de gunoi....Case demolate,caldura scumpa ,taxe si impozite mari,f mari...!Da,stiu,viata la oras e frumoasa!!!
Postat 13 Octombrie 2020, 07:22 de grigore
::::::::::::::::
Și stadionul Ion Oblemenco din Craiova de 31 mii locuri finalizata mai recent a costat 52 mil euro și e de 31 de mii și arata ca o bijuterie nu o sapuniera defecta ca asta.
Postat 13 Octombrie 2020, 01:57 de Robert
De tot rasul!
:)))) Cluj Arena a costat 36,3 milioane de euro și e de doua ori mai mare ca asta. Chiar și dc băgăm creșterea preturilor de când s-a construit stadionul din Cluj și pana azi tot super scumpa iese uratenia asta ca e doar o macheta fata de aia.Unde mai pui ca e o afacere foarte proasta. Pt echipa locala e prea mare ca nici nu exista și dc va fi la ce public atrag meciurile chiar în orașele cu tradiție în fotbal nu cred ca se va umple vreodată iar pt organizarea vreunui eveniment de răsunet e prea mica.Te apuca și rasul cum primăria face prostie peste prostie și oamenii aplaudă neconditionat cel puțin entuziasmul de la urne asta a arătat.Polivalenta e la fel, prea mare pt Csm mica pt orice altceva. La Cluj au făcut o polivalenta de 10 mii babana și a venit Banca Transilvania și-a pus sigla pe ea și întreținerea pe 5 ani e ca și rezolvata din suma plătită de banca pt a numi sala BT Arena.Pe a noastră de 5 mii nici naiba nu-și va pune sigla ca e si mica și urata deci într-un mod paradoxal Bolojan în mania lui de a face economie în toate ii lasă lui Birta o sala al cărei întreținere va costa orașul Oradea mai mult decât BT Arena pt Cluj.
Postat 13 Octombrie 2020, 01:49 de Robert
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON