URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Martie 2023, 16:20

VIDEO A fost publicată filmarea cu atacul avionului rusesc asupra dronei americane ridicate de pe teritoriul României

VIDEO A fost publicată filmarea cu atacul avionului rusesc asupra dronei americane ridicate de pe teritoriul României captură video / U.S. European Command
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Armata americană a făcut publică joi o înregistrare video cu avioanele rusești Su-27 care au interceptat drona americană deasupra Mării Negre, în condițiile în care oficialii din Rusia susțin că avioanele de luptă nu au atacat aparatul de zbor american.

Înregistrarea este realizată de camera dronei MQ-9 Reaper, îndreptată către partea din spate, către coadă şi elice, și a surprins momente critice ale întâlnirii, în zbor, care a durat 30-40 de minute, conform CNN.

Imaginile arată cum un avion Suhoi-27 se apropie de aeronava americanilor, adică de drona ultramodernă MQ-9 Reaper, și eliberează cantități mari de combustibil, apoi zboară foarte aproape de aceasta, destabilizând transmisiunea video. Ulterior, avionul se apropie din nou de dronă și intră în coliziune cu aceasta, moment în care transmisia video este întreruptă. Avionul rusesc îi lovise elicea. 

Înainte ca drona să se prăbușească, Statele Unite au şters de la distanţă software-ul de la bordul său, pentru ca Rusia să nu culeagă informaţii secrete, notează Spotmedia.ro.

Amintim că drona MQ-9 Reaper care efectua o misiune de recunoaștere deasupra Mării Negre, nu foarte departe de Crimeea, a ajuns în Marea Neagră după acest impact, un reprezentant al Pentagonului spunând că forțele americane au fost nevoite să „doboare drona MQ-9 în ape internaționale”. 

Drona a fost ridicată de pe teritoriul României, a precizat un înalt oficial militar pentru The New York Times. 

Incidentul petrecut deasupra Mării Negre este intens dezbătut zilele acestea. Americanii au spus că acțiunea rușilor a fost „periculoasă” și „neprofesionistă” și l-au convocat la discuții pe ambasadorul Rusiei în SUA.

Rusia a negat în repetate rânduri că a avut loc o coliziune. Moscova a avut o altă versiune a poveştii şi a spus că avioanele sale de luptă nici nu au atins drona americană, care a căzut singură în Marea Neagră, după ce anterior se îndrepta spre spaţiul aerian al Rusiei cu transponderele oprite, mai scrie Spotmedia.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
CT
Or avut noroc atunci. Atunci nu e acum.
Postat 17 Martie 2023, 12:46 de Sandu2100
Cea mai mare greseala e sa-i subestimezi pe rusi.
Toti au facut-o, de la francezi la nemti, rezultatele se cunosc. Sub imaginea alimentatata de propaganda occidentala, s-ar putea sa fie o surpriza. Inca e devreme...
Postat 17 Martie 2023, 01:53 de User anonimizat
Ala da CHILOT :::)))
Mai prost ca Rusul nu e nimeni pe pământ, bineînțeles in raport de război. Se laudă Putin cu armata a II-a din lume, dar e a II-a armata din Ucraina ::::))))) În capitalism problema cea mai mare e sa refuzi ca ești prost, in Comunism cu cat ești mai prost cu atât ești mai bine cotat, diferenta se vede clar. Aia Karinova sau Moronova cum o cheamă, aia de se așa cu Segal, declara ca de fapt drona Americana e nașpa si a cazut, no amu dupa imagini se vede clar cat de prosti sunt Rușii. Se lauda cu armamentul lor, dar sunt dornici sa recupereze o epava Americana din baltă :::::))))))
Postat 17 Martie 2023, 00:10 de Sandu2100
harta locatiei incidentului publicata de americani
arata ca zborul nu e nici pe aproape de granitele rusilor. Agresiunea lor in apele internationale denota mult tupeu. Oricum respect ptr pilotul ala profesionist, dar mama voastra de rusi, sper sa va pierdeti toti pilotii si infanteristii si ofiterii de armata daca continuati cu imperialismele astea de invazii.
Postat 16 Martie 2023, 21:30 de unu
trebuie sa recunosti ca au si rusii cel putin un pilot destul de priceput
nu e o manevra usoara, e riscant si periculoasa miscarea. Dar asa e cand esti agresiv si zbori pe la limite
Postat 16 Martie 2023, 17:13 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON