URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2020, 08:50

Victor Micula a fost trimis în judecată, alături de 4 poliţişti care i-au făcut favoruri ilegale. Află ce acuzaţii li se aduc! (VIDEO)

Victor Micula a fost trimis în judecată, alături de 4 poliţişti care i-au făcut favoruri ilegale. Află ce acuzaţii li se aduc! (VIDEO) (foto: Facebook / arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Milionarul Victor Micula a fost trimis în judecată în dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor îl acuză că a accesat ilegal baze de date ale Ministerului de Interne și a participat la o percheziţie cu cagulă și geacă de poliţist, în acelaşi dosar fiind trimişi în faţa instanţei şi patru subofiţeri de la Poliţia municipiului Oradea, între care unul e pensionar. 

Acuzaţii grave

Concret, Victor Micula este acuzat de instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, două fapte de acces ilegal la un sistem informatic şi uzurpare de calităţi oficiale. 

Cei patru poliţişti trimişi în judecată alături de Micula sunt:

Ovidiu Iovian Vaida - acuzat de complicitate la uzurpare de calităţi oficiale;

Claudiu Rengle - în prezent pensionar, acuzat de abuz în serviciu;

Camelia Erdei - căreia i se impută acces ilegal la un sistem informatic, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu, dar şi complicitate la două fapte de acces ilegal la un sistem informatic;

Alin Claudiu Zanca - acuzat de complicitate la instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi abuz în serviciu;

Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Bihor şi a ajuns în Camera preliminară a instanţei, unde a fost repartizată iniţial judecătoarei Crina Muntean. Magistratul a depus, însă, o declaraţie de abţinere, potrivit surselor BIHOREANULUI ea invocând că a fost unul dintre judecătorii de drepturi şi libertăţi care a dispus anumite măsuri de supraveghere în faza de urmărire penală.

Declarația de abținere a magistratului va fi discutată pe 21 decembrie. 

"Miliţia" lui Victoraş

Dosarul trimis în judecată, vineri, a fost deschis în 2018, printr-o sesizare din oficiu, de poliţiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor, ancheta fiind coordonată iniţial de actualul procuror DNA Gheorghe Berce şi finalizată, acum, de procurorul Cristian Ardelean.

În cauză sunt incluse mai multe incidente care îl au ca protagonist pe Micula jr. şi care, adunate, dezvăluie modul în care cei patru poliţişti au devenit părtaşi la fărădelegile tânărului milionar.

În cazul agentului Ovidiu Vaida, de pildă, procurorul îi impută că în noaptea de 16/17 noiembrie 2018 i-a făcut lui Victor Micula hatârul de a-l lua într-o acţiune de prindere în flagrant a unui interlop, Alin Mărginean, bănuit că a urcat drogat la volan. 

Camelia Erdei este acuzată că i-a dat informaţii, dar şi că l-a lăsat să acceseze persona baza de date a MAI, în timp ce Alin Zanca şi Claudiu Rengle, ultimul pensionat între timp, sunt acuzaţi că au abuzat de funcţii şi l-au "iertat" de o amendă atunci când a intrat cu bolidul pe pietonala Vasiel Alecsandri din Oradea, punându-i în pericol pe trecători. 

"Abate atenţia"

Procesul se arată de pe acum unul extrem de disputat, în condiţiile în care milionarul şi cei patru poliţişti sunt apăraţi de două cunoscute firme de avocatură din Oradea, Doseanu & Asociaţii, coordonată de avocatul Răzvan Doseanu, respectiv Cabinetul de avocat al universitarului Bogdan Bodea.

"Procurorul Ardelean încearcă să se folosească de dosarul Victor Micula ca să abată atenţia de la propriul dosar în care e suspect la Secţia pentru investigarea infracțiunilor din justiție, cel în care e acuzat de comiterea unor infracţiuni grave alături de judecătoarea Crina Muntean şi procurorul Ciprian Man. Ce încredere să ai într-un rechizitoriu semnat de un procuror care a fost înregistrat punând la cale un plan de intimidare a judecătorilor care nu "ascultau" de DNA Oradea prin fabricarea de dosare penale "ca să intre frica in ei"?", a comentat avocatul Doseanu.

Avocatul a refuzat să vorbească, însă, despre acuzaţiile aduse clienţilor săi, dacă vreunul a recunoscut faptele ori dacă milionarul a fost audiat vreodată în timpul anchetei, ştiut fiind că acesta s-a "refugiat" de mai bine de o jumătate de an în Elveţia, unde, după cum a aflat BIHOREANUL, e cazat într-un hotel de 5 stele, The Dolder Grand, folosind, pentru o perioadă, cel mai scump apartament, Maestro suite, închiriat la un tarif ce porneşte de la circa 13.000 euro pe zi. 

Distracție în Elveția

În luxosul hotel, Micula a devenit din nou vedetă în online, şocând cu filmuleţe care mai de care mai excentrice. Într-unul dintre ele, bihoreanul apare în timp ce spăla roata mașinii sale Lamborghini Urus, de aproximativ 250.000 euro, cu două tipuri de șampanii, dintre cele mai scumpe.

Altele arată petreceri pe ritm de manele plăsmuite de "trubadurul său de curte", Dani, zis şi Prinţul Banatului, sau așa-zise lecții online de antreprenoriat date de Micula pe Youtube, unde şi-a momit ascultătorii cu concursuri cu premii în bani, ba chiar a amenințat cu crearea unui nou partid, evident, unul de români patrioți, care să revoluționeze politica autohtonă.

În ultimele săptămâni, Victor Micula şi prietenii lui au publicat pe conturile de socializare mai multe videoclipuri care arată cum chefuiesc în Elveţia, cu manele şi băuturi.

Vezi mai jos câteva dintre ele!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Oriunde...
... va fi judecat, rezultatul va fi același!! Un simplu divertisment pentru un derbedeu, beizadea de milionar!!
Postat 21 Decembrie 2020, 09:02 de AnaConda
Trebuie sa se faca dreptate ca sa avem incredere in sistem. Altfel sa nu ajungem si mai rau, la Becalisme unde fiecare isi face dreptate singur
si Victoras sa faca puscarie, impreuna cu complicii din politie. Altfel, cum sa avem incredere in statul de drept, in justitie si in organele de control ale statului? Cum sa acceptam dosarul de sanatate pe buletin cu cip cand afli ca politistii spioneaza din camere video si in bazele de date dupa cum le cer prietenasii, fara mandat de la judecatorie? Libertati civile, drept la intimitate/viata privata, prezumptie de nevinovatie, zero. Big brother maxim. In rest, ce face el cu banii lui, e problema lui, poate sa se stearga la fund pe WC cu bancnote de 500e, si apoi sa le faca rolluri de tigari si sa le fumeze, banii lui, treaba lui.
Postat 20 Decembrie 2020, 19:11 de unu
Frecție
Ăștia au pus sechestru statului român și voi credeți că un amărât de judecător poate sa faca ceva?Atata se va plimba dosarul până se vor prescrie faptele:)) .Vedeți cazul Beni Rus si ala e pistol cu apă pe lângă frați...
Postat 20 Decembrie 2020, 13:12 de Adrian_Preda
justitie aplicata acum
acest infractor tupeist cu repetitie trebuie sa ajunga la puscarie. la fel cei 4 "politisti"care l-au ajutat si i-au inlesnit apucaturile, ca sa le piara curajul si altora ca ei pe viitor. daca exista justitie, acest lucru trebuie aplicat acum, in regim de urgenta. fara prescrieri, fara mutari disciplinare la alte sectii/institutii.
Postat 20 Decembrie 2020, 12:45 de roger
Procurorii știu foarte bine că mulți magistrați sunt complici și/sau tăinuitori ai clanul Micula !?!
Dacă acest caz se judecă la Tribunalul Bihor ... Victoraș se va alege la final cu o simplă amendă și un control judiciar care se va șterge practic până se finalizează procesul. Milițienii lui Haniș nu vor mai fi polițiști, ce mare scofală, așa că vor achita și ei un așa zis "prejudiciu de moralitate" ... după care vor fi angajați pe post de bodyguarzi pentru securizarea viitoarelor potlogării ale Victorașului !?! Acest proces ar trebui "transferat" efectiv la o altă instanță din țară, iar structura centrală DNA - cu direcția sa pentru judecători și procurori - ar trebui să fie cu ochii pe tot acest caz, dacă noua guvernare tot vrea să desființeze secția pentru investigarea infracțiunilor magistraților și să dea o parte din puterea "anchetelor penale" către SRI !?! Alți "infractori" și "penali" din categoria membrilor clanului Micula ar face, pentru aceste fapte care se invocă acum, ani mulți de pușcărie ... iar unii ar ieși de acolo cu picioarele înainte chiar !?!
Postat 20 Decembrie 2020, 11:09 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON