URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iunie 2021, 12:35

Veţi candida la prezidenţiale în 2024? Ce a răspuns Ilie Bolojan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Invitat în emisiunea "Insider Politic" difuzată duminică de Prima TV, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor şi al filialei judeţene a PNL a fost întrebat de jurnalistul Sebastian Zachmann dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024. Răspunsul lui Bolojan a fost ferm. 

"Nu se pune această problemă", a răspuns fostul primar al Oradiei la întrebarea "Aveţi de gând să candidaţi la alegerile prezidenţiale din 2024?".

Gazda emisiunii a insistat, întrebându-l de ce nu candidează, dat fiind că "mulţi colegi vă cer" fie pentru funcţia de premier, fie pentru cea de preşedinte. 

Bolojan a răspuns spunând că nu are "expertiza" necesară şi că se pricepe la administraţie, nu la politică externă.

"Fiecare om trebuie să-şi facă o evaluare a expertizei pe care o are şi în ceea ce mă priveşte am căpătat expertiză pe partea de administraţie. În zona de preşedenţie sau de guvernamental trebuie să ai nişte abilităţi date de fişa postului respectiv. Este bine, deci, ca cei care candidează să spunem la poziţia de preşedinte al României să aibă nişte contacte bune pe partea de politică externă, pentru că aceasta este competenţa de bază a preşedintelui. Nu înseamnă că oamenii care nu au competenţă într-un anumit domeniu nu pot performa, dar nu e bine să invalidezi teoria probabilităţilor de prea multe ori şi mai ales pe spatele unui oraş sau a unei ţări", a spus preşedintele CJ Bihor. 

În aceeaşi emisiune, şeful PNL Bihor a declinat din nou să răspundă dacă îl susţine pe Ludovic Orban sau pe Florin Cîţu la alegerile interne pentru preşedinţia partidului, adăugând încă o dată că acest lucru va fi decis la conferinţa judeţeană a PNL, deci nu e o hotărâre pe care o ia pe cont propriu. 

Totodată, Bolojan a vorbit şi despre reformele pe care le-a pus în practică la Oradea, iar mai nou la Consiliul Judeţean, subliniind că, deşi a concediat 80 de persoane din această instituţie, activitatea continuă să se desfăşoare în condiţii bune. El a adăugat că angajaţii care au rămas fără joburi nu aveau de faptul obiectul muncii şi reprezentau o cheltuială nejustificată din bugetul judeţului. 

În finalul emisiunii, el a fost provocat să aleagă rapid între două variante de răspuns. Astfel, întrebat dacă îi convine mai mult funcţia de primar sau cea de preşedinte de Consiliu Judeţean, Bolojan a răspuns că "funcţia de primar este cea mai frumoasă din administraţie". 

Între fonduri europene şi granturi norvegiene, şeful CJ n-a ales, ci a spus că "important este să câştigi cât mai mulţi bani". 

Şeful PNL Bihor n-a dat un răspuns clar întrebat pe cine preferă dintre Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, precizând că cei doi lideri sunt foarte diferiţi. 

Trecând la întrebări mai personale, Sebastian Zachmann i-a cerut lui Bolojan să aleagă între barbă şi mustaţă, iar acesta din urmă a ales barba. Între bere şi pălincă, şeful CJ a ales pălinca, iar între Mircea Lucescu şi Emeric Ienei, politicianul a spus că-l preferă pe cel din urmă "din considerente regionale". 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Alta emisiune penibila de PR
Raspunsul corect la intrebarea cum de a luat doua treimi la alegeri in ciuda masurilor nepopulerae, era: nu am nici opozitie, nici presa libera!
Postat 21 Iunie 2021, 15:17 de 1x1
Va candida!
Ascensiunea sa politica va avea aceasta finalitate, normala...! Insa, daca nu e aservit acelor servicii, atunci, nu! Pentru jud. BH insa, are toate sansele sa ramana pe pozitii inalte in administratia locala si judeteana! Nu are contracandidat!S-ar putea insa sa deranjeze la un moment-dat si prin eroziunea partidului sau multicolor, sa piarda!
Postat 21 Iunie 2021, 08:37 de vineri
KP
Esti chiar penibil de ordinar si idiot sa nu vezi ca si Bihorul se indreapta pe calea cea buna, in capul tau nu exista nici virus pt ca ai nimic in el. Esti un manipulator ordinar, muritor de foame sau asistat social
Postat 20 Iunie 2021, 17:53 de Sandu2100
Moderatorul acestei televiziuni nu a pus o asemenea întrebare.
Este chiar penibil să vezi cum Bihoreanul aruncă pe piață manipulări ce nuhi servesc lui Bolojan sub nicio formă. Ilie "de la primărie" a mai avut o tentativă de a se băga în seamă la nivelul vârfului partidului. Și a luat-o fix în freză, fiind îndepărtat de la conducerea decizională. Atât i-ar mai trebui, să emită o opinie în acest sens și să vrea ceva mai mult decât ce este. Ar lua-o la vale dosarele cu acuzații penale de nici mama lui nu ar mai înțelege cu ce a greșit când l-a născut.
Postat 20 Iunie 2021, 17:43 de KP
Toți pentru unul, unul pentru toți
În gândul lui, Bolojan:"...Oradea am salvat-o, Bihorul tocmai îl aduc la ce-ar trebui să fie, acuma tot eu să fac și din România o țară normală?! Voi când puneți umărul, voi când scuturați lichelele, paraziții, trântorii, trădătorii care și-au dat singuri pensii speciale? Că la revoluție nu i-ați prins că s-au ascuns, dar acuma-s toți la vedere cu pensiile lor speciale. Șo' pe ei și atunci vă vin președinte!"
Postat 20 Iunie 2021, 13:34 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON