URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Martie 2021, 15:55

Vaccinul Johnson&Johnson, aprobat în Europa! Se administrează într-o singură doză

Vaccinul Johnson&Johnson, aprobat în Europa! Se administrează într-o singură doză foto: Hepta / Spotmedia.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat, joi, autorizarea utilizării vaccinului Johnson & Johnson împotriva Covid-19, în Uniunea Europeană. Spre deosebire de celelalte trei vaccinuri care se administrează în prezent în UE, serul Johnson & Johnson necesită administrarea unei singure doze.

"Cu această ultimă opinie pozitivă, autorităţile din întreaga Uniune Europeană vor avea încă o opţiune pentru a combate pandemia şi proteja vieţile şi sănătatea cetăţenilor lor", a declarat directorul executiv al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), Emer Cooke, conform Hotnews.ro.

Agenţia a subliniat la rândul ei într-o postare pe Twitter că vaccinul Johnson & Johnson este "sigur şi eficace".

Ce efecte adverse înregistrează noul vaccin

Digi24.ro scrie că, pe baza aprobării EMA, Comisia Europeană va emite autorizarea de punere condiționată pe piață a vaccinului, urmând să înceapă campaniile de vaccinare și cu serul Johnson&Johnson

Efectele adverse sunt în general slabe sau medii, similare cu cele ale celorlalte seruri care se administrează în prezent, și dispar de obicei în două zile: durere la locul injecției, dureri de cap, oboseală, dureri musculare, amețeală. 

Comisia Europeană a precontractat 400 de milioane de doze de vaccin Johnson&Johnson, mai scrie Digi24.

Recomandat pentru toate categoriile de vârstă

Noul vaccin anti coronavirus aprobat este recomandat administrării persoanelor de peste 18 ani.

SpotMedia.ro notează că acesta este şi mai uşor de transportat, pentru că nu trebuie ţinut la temperaturi extrem de scăzute precum celelalte.

"Cum producătorul nu a pus încă la dispoziţie toate datele privind eficacitatea şi reacţiile secundare, EMA a decis că poate fi comercializat pe piaţa europeană pentru un an, urmând apoi ca decizia să fie revizuită", mai arată sursa citată.

Cât este de eficient noul vaccin

Agerpres.ro notează că J & J a efectuat studii clinice internaţionale pe 44.000 de pacienţi, iar eficienţa constatată este de 67%, la două săptămâni după injectare.

Rezultatele studiilor diferitelor companii producătoare de vaccinuri nu pot fi comparate direct, deoarece obiectivele studiilor sunt diferite, iar în timpul testării vaccinului J & J circulau deja versiuni noi ale coronavirusului, mai contagioase, arată sursa citată.

HotNews.ro mai precizează că vaccinul a fost autorizat în SUA la începutul acestei luni. Administrația pentru Medicamente și Alimente (FDA) a recomandat aprobarea sa după studierea independentă a rezultatelor testelor clinice desfășurate pe aproximativ 40.000 de persoane în mai multe țări. Potrivit FDA, eficacitatea vaccinului Johnson & Johnson a fost de 85,9% împotriva formelor grave ale bolii în SUA, de 81,7% împotriva acestor forme grave în Africa de Sud și de 87,6% în Brazilia, unde tulpini locale ale coronavirusului sunt larg răspândite.

Denumirea comercială a noului vaccin este Janssen, după unitatea J & J care îl produce.

Este al patrulea vaccin autorizat în Europa, după Pfizer BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Vaccinarea anti-Covid este "afacerea secolului".
Doar faptul că OMS menționează peste 5.000.000.000 de vaccinuri contractate până acum la nivel global cu 12 mari companii din rețeaua Big Pharma, arată că profitul unora ca Rothchild (cca. 38% din acțiunile acestor firme la care se adaugă încă 14 din alte rețele mai mici) va surclasa până și creșterea agresivă a criptomonedelor.
Postat 12 Martie 2021, 10:27 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON