URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La Colegiul Traian Vuia, o jună nervoasă că a fost mustrată pentru că a adus un băiat în cameră nu a mai putut suporta umilința și a pus mâna pe cuțit. Asta, ca de acum înainte pedagogul rănit să se învețe minte să lase copiii să-și facă de cap...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
11 Noiembrie 2022, 11:01

Va fi incubator de afaceri. Reabilitarea clădirii fostului spital de neurologie din Oradea este realizată în proporție de 60% (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de reabilitare a clădirii fostului spital de neurologie din strada Louis Pasteur din Oradea sunt realizate în proporţie de 60%.

La iarnă se va lucra în interior

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, constructorul a lucrat până acum la exteriorul clădirii, iar odată cu răcirea vremii s-a mutat în interiorul acesteia.

„Până în prezent, au fost executate lucrări pentru refacerea şarpantei şi refacerea tencuielilor interioare şi exterioare, schimbarea geamurilor precum şi extinderea clădirii în partea din spate. Totodată, se lucrează la instalaţiile sanitare şi electrice din întreaga clădire", se menţionează în comunicat.

Lucrările, executate de asocierea de firme reprezentată de Conpila SRL, au început în decembrie 2021, cu o durată de execuţie de 18 luni, ceea ce înseamnă că vor trebui finalizate la jumătatea anului viitor.

Finanţarea investiţiei în valoare de 11,9 milioane lei este asigurată din fonduri europene pe POR 2014-2020 în baza proiectului „Promovarea parteneriatului creativ prin dezvoltarea incubatorului de afaceri: Cresc Oradea Mare".

Birouri și ateliere pentru firmele creative

Conform proiectului, la finalul lucrărilor, imobilul cu o suprafaţă utilă de 2.200 metri pătraţi va găzdui 20 de birouri pentru start-up-uri, 30 de spaţii de lucru open-space, 6 ateliere şi spaţii suport pentru companiile găzduite, săli de evenimente şi de pregătire.

Administrat de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, viitorul incubator de afaceri va sprijini firmele nou înfiinţate sau cu cel mult doi ani de activitate, în efortul lor de a lansa pe piaţă produse sau servicii din domeniul creativ.

Acesta va găzdui firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie şi altele.

Aflate la început de drum, firmele vor beneficia inclusiv de servicii suport de consiliere în domeniul juridic şi financiar, precum şi de îndrumare către programele de finanţare existente, identificarea de parteneri ori promovarea produselor şi serviciilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.571 RON
  • 1 EUR = 4.9678 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON