URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2012, 19:24

Un orădean a fost arestat în Seattle după ce a comis mai multe jafuri bancare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un român, pe numele său Cristian Cornel Babalai, 29 de ani, a fost arestat zilele trecute de autorităţile americane, acuzat că în perioada 30 ianuarie-12 septembrie 2012 ar fi jefuit opt bănci în zona oraşului american Seattle. Se pare că tânărul este orădean şi face parte din comunitarea penticostală, fiind chiar fiu de pastor.

Potrivit presei americane, jafurile din Seattle au pus pe jar autorităţile de mai multe luni. Românul fugea de la locul faptei cu o bicicletă (foto), fiind chiar şi poreclit "Tour de Banks" (tur de bănci) ca urmare a modului său de acţiune.

Acesta a fost găsit după ce o cameră video l-a surprins în timp ce îşi lua bicicleta din maşina sa, un Mercedes din 1995, iar de aici până la identificarea sa nu a fost decât un pas.

Babalai a fost arestat la mijlocul lunii octombrie, în apropierea casei sale. Anchetatorii au ajuns la concluzia că tânărul ar fi "lovit" cel puţin opt bănci anul acesta, ca urmare a faptului că ar fi pierdut circa 60.000 de dolari la pariuri.

babalai2.jpgPoliţiştii au descoperit la percheziţii un pistol asemănător cu cel folosit în jafuri şi susţin că există relaţii între furturi, sumele obţinute de suspect şi cele pierdute ulterior la jocuri de noroc.

Presa americană mai notează că Babalai este proprietarul unui azil de bătrâni, iar familia sa dezvoltă alte două afaceri în domeniu. Deocamdată, autorităţile au oprit activitatea azilului patronat de el şi i-a îndrumat pe locatari să se îndrepte spre alte centre.

Anchetatorii au stabilit că Babalai poate fi eliberat din arestul poliţiei doar în schimbul unei cauţiuni de 2 milioane de dolari. El este suspectat de furtul a aproximativ 147.000 de dolari.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
rusine presei
ce legatura are asta ca e fiu de pastor ?, in primul rand el era acolo in sua si taicasau in romania?, nu stiam ca parintii i-si invata copii lucrurii rele, numai voi stitii asta , cred ca nu arenicii o legatura una cu alta , dar asa stitii voi sa scrietii , sa va batetii joc de cine putetii, lucrurile bune le stitii arata , sau asta nu va intereseaza ?
Postat 04 Noiembrie 2012, 19:38 de nely
Discriminare
Ce relevanta are apartenenta religioasa? Daca tata e mecanic auto, e musai ca eu sa ma pricep la masini? Daca ati arata doar lucrurile bune care se fac si se fac o gramada, altfel ar fi generatiile care vin dupa noi? Dar ce sa vada bun, cand presa arata doar lucrurile negative. De aici apar descurajari, tineri care-si pierd increderea ca se pot realiza fiind cinstiti.
Postat 01 Noiembrie 2012, 23:29 de Drept
dreptate
As dori ca presa sa aduca in prim plan si afacerile penticostalilor si baptistilor nu numai ale ortodocsilor!!!!Nu cum preot ortodoca face o ''pocitanie'' cum este pe toate ziarele si televiziunile.Atit in Oradea cit si in Arad sunt o gramada de asa zisi ''pastori'' care se plimba prin America si s-au imbogatit din ce oare din indemnizatia pe care o primesc???Plimba toata ziua o Biblie in mana,si vezi Doamne sunt mai ''sfinti''ca ceilalti.Au venit in judetul Bihor,respectiv Arad cu o plasa de plastic goala si acum au de toate!Daca tot sunt asa grozavi si rad de restul c a nu citesc Biblia,ei care o cunosc asa bine ,de ce nu o respecta!Ma rog la D-zeu de cite ori pun mana pe Biblie sa le arda degetele poate asa s-or ''pocai''!!!!!!
Postat 01 Noiembrie 2012, 11:49 de Teodorescu Flavia
666@,,,Tirlea
........halouuuu,,,, dar penticostala de la vama , (vezi discutiile lui Blejnar ) Hmm tot presa ???? , dar averi de pocati , de unde (ex, case masini ...) ??? sau la astia le pica din cer ,,, ajutoare de caldura , (ia verifica citi pocaiti primesc ca fratele x ia pus o pila ) ,,,,,siiiit si ciocul mic ,si la dus cu voi, ca parfumul nu mai acopera !!! pocaiti...lupi inbracati in blana de miel ...sau interesul poarta fesul...
Postat 01 Noiembrie 2012, 09:06 de 999@,,,Tir
Nici o treaba
Nu au ei nici o treaba cu alea. Lucrurile bune nu se vand niciodata, numai prostiile (stirile bomba). Daca Romania este intoxicata din punct de vedere moral se datoreaza 80% presei.
Postat 01 Noiembrie 2012, 07:20 de Cineva
Promovati si faptele bune
Cum face o tinpenie un schizofren la o parorhie cum si scrie presa ca un preot ortodox s-au catolic a comis o fapta de toata jena, cum face un penticostal s- au baptist o nenorocire imediat scrieti si promovati negativ religia si cultul la care apartine, cind vom vedea presa ca promoveaza o fapta buna si va scrie si ca un Ortodox, Catolic, Greco Catolic, Penticostal, Baptist, a facut o fapta de cinste, , voi cei de la presa ca de la an la an tot m- ai putini oameni merg la biserica, de ce loviti in increderea oamenilor in religii.
Postat 31 Octombrie 2012, 22:40 de Crestin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON