URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2012, 08:06

Un pod prea îndepărtat: Firma Macio a intrat în insolvenţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şansele ca italienii de la Macio să termine podul care leagă străzile Dragoş Vodă şi Făcliei, pe care s-au angajat să-l facă în schimbul unui teren căpătat de la Primărie (pe care voiau să facă un hotel şi un centru de afaceri), sunt tot mai mici.

După încercarea nereuşită de a-l coopta în afacere pe constructorul Beniamin Rus, la sfârşitul lunii trecute italienii au băgat firma în insolvenţă, pentru a se proteja de creditori.

Macio datorează sute de mii de euro atât specialiştilor care le-au făcut proiectul finanţat cu fonduri europene, cât şi municipalităţii, de la care a concesionat terenul.

Decizia insolvenţei e însă cu două tăişuri. Pe de o parte, creditorii vor trebui să-şi pună pofta în cui, dar pe de cealaltă parte Macio are toate şansele să piardă investiţia de 8 milioane de euro, căci finanţatorul european are prostul obicei de a verifica bonitatea firmelor care îi cer bani, pentru a avea garanţia că proiectele vor fi duse la bun sfârşit.

Nu de alta, dar banii se împrumută doar celor bogaţi. Iar cum Macio a cam scăpătat, n-ar fi exclus ca în primăvară cel mai nou pod din oraş să fie finalizat din banii orădenilor...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Nostalgie
Pentru cei nostalgici..care duc dorul Silvasului..le spun ca poate era miai bine pe vremea lui Filip cel cuminte, care pe cand voi va scaldati linistiti la Silvas, printre gunoaie si balarii, el acapara toate cladirile din centru si toate contractele municipiului erau ale lor. Chiar la Silvas era..totusi barul meduza, ridicat fara acte pe domeniul public...dar ce mai conteaza...macar avea oradeanul unde sa bea si el o bere...nu-i asaa??? Macar dupa Bolojan se vede ceva in orasul asta...eu asa zic
Postat 06 Ianuarie 2013, 12:23 de ACIDUTZU
@broscoi
Astea sunt argumentele tale "logice": "noi platim", "creste averea primarului", "s-a distrus Silvasul", "esti indoctrinat deci nu intelegi", "becalizare"? Adica, ai avea tu ceva argumente, dar nu vrei sa le strici pe mine! Le pastrezi pentru tine! Imi cer scuze ca te-am facut broscoi portocaliu, cand tu de fapt esti o varza! Te mai si semnezi cu nume diferite, ca apoi sa-ti dai tu singur dreptate! Am si eu o speranta de la lumea asta si o consolare: esti prost, dar macar nu esti multi! Ar fi prea greu pe planeta asta cu mai multe specimene ca tine! Unul e deja prea mult!
Postat 21 Decembrie 2012, 15:33 de tot ala
@ Oradean
Domnule, nu il baga in seama pe postacul UNU. E de mirare cum un tanar de nici 30 de ani poate fi asa de indoctrinat. Ca nu cred ca e platit sa apere pe forumuri orice greseala a idolilor lui.
Postat 21 Decembrie 2012, 14:42 de Baba Novac
@ACELASI UN NUL
Esti un penal setat pe injurii si jigniri, asa ca nu meriti sa-ti raspund, te las sa-l pupi-n cur*te pe bolovan. Argumentele reale,logice si de bun simt nu-s pt. unul ca tine, un becalizat !
Postat 21 Decembrie 2012, 14:08 de Oradean
@Broscoiul portocaliu
Si ce are sula cu prefectura? Cu ce e vinovat Bolojan ca a falimentat italianul? A incercat sa faca un lucru bun pentru oras, dar nu i-a iesit. Si nu din vina lui nu a iesit bine! De la asta pana la a veni cu aluzii de genul "creste averea primarului", "noi platim", sau cu ineptii de genul "s-a distrus Silvasul" e cale lunga. Probabil ca, broscoi raios fiind, ai ramas fara locul de scalda. Vezi ca daca nu oracai cum trebuie pe forumuri, nu te platesc lipitorile tale portocalii; si asa sunt disperati ca nu mai au ce fura. Inafara de injurat si improscat cu * chiar nu stii sa faci nimic? Jalnica caricatura (sic!) de personaj mai esti!
Postat 21 Decembrie 2012, 12:41 de ACELASI
Tzeapa
Bine ca s-a distrus Silvasul pentru rahatul de afacere a celor de la Macio. Intai s-au taiat copacii, apoi s-a inceput lucrarea cica pe banii italienilor, orasul a facut investitii, apoi s-a vazut ca afaceristii italieni cu sprijin de la politicienii oradeni erau niste tzepari. Si noi vom plati pentru aceasta minunata afacere.
Postat 21 Decembrie 2012, 10:54 de Macio man
pt slugoiul meu,UNUL
mai UNUL... stim ca esti postac platit dar nu trebuie sa vb urat....***
Postat 21 Decembrie 2012, 09:06 de Ilie Bolovan
@ UN NUL
Cateva randuri, poate te dumiresti ! ,,Macio datorează sute de mii de euro atât specialiştilor care le-au făcut proiectul finanţat cu fonduri europene, cât şi municipalităţii " sau ,,...n-ar fi exclus ca în primăvară cel mai nou pod din oraş să fie finalizat din banii orădenilor..."
Postat 20 Decembrie 2012, 19:05 de Oradean
@oradean
Auzi, mancatorule portocaliu de r...., nu vorbi cu precipitatii ca improsti si pe altii si miroase urat! De unde stii tu cum si cu cat creste averea primarului? Ce oale si ce tepe platesti tu, mai amaratule de doi lei? Inafara de a posta porcarii pe net, sunt sigur ca nu ai facut nimic in viata ta! Nu te-ai convins nici acum, dupa vot, cat de "apreciati" sunteti, tu si gasca ta de lipitori?
Postat 20 Decembrie 2012, 13:38 de UNUL
Sa faca podul bolovan
Nu stiu cum naiba, dar tot felul de macaronari, de galbejiti, primiti cu paine si sare de primar&co si prezentati ca Mesia pe pamant, vin, dau teapa si dispar ! Curios, averea primarului si a camarilei lui nu scade, dimpotriva, oalele tepele le platim noi, oradenii...Presa a prevazut acest deznodamant, dar primarul avea alta treaba, sarcina de penal, era in campanii, ca au fost vreo trei anul asta !
Postat 20 Decembrie 2012, 12:28 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON