URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 August 2012, 18:41

Un orădean a luat la bătaie doi tineri maghiari şi i-a obligat să cânte imnul României

Un orădean a luat la bătaie doi tineri maghiari şi i-a obligat să cânte imnul României (foto: erdon.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean de 27 de ani este cercetat pentru loviri şi alte violenţe după ce, săptămâna trecută, a agresat doi tineri de etnie maghiară pe terenul de baschet din apropierea Parcului Liniştii.

Potrivit publicaţiei Erdely Online, unde, sub protecţia anonimatului, unul dintre tinerii maghiari a reclamat incidentul, scandalul s-a petrecut săptămâna trecută, în noaptea de 1 spre 2 august, în jurul orei 1.

Victimele jucau baschet împreună cu trei tineri români când, susţin ei, agresorul lor, pe nume Sergiu Bogdan Turcuţ, s-a apropiat de teren împreună cu alte circa 12 persoane. Iniţial, Turcuţ i-a întrebat dacă pot să intre în joc. Când a primit mingea, s-a răzgândit şi a dat să plece, însă doar pe moment.

Auzind că jucătorii vorbesc în limba maghiară, s-a întors înarmat cu o crosă de golf şi le-a cerut să vorbească în româneşte ori, dacă nu, să se mute în Harghita.

Apoi, de faţă cu ceilalţi amici ai săi, i-a luat pe tineri la palme, obligându-l pe unul dintre ei să cânte imnul României. Când băiatul s-a poticnit, l-a lovit cu crosa şi l-a pus să arunce la coş de la distanţă, pentru a fi lăsat să plece, timp în care cel de-al doilea tânăr a fost pus să facă flotări.

Scandalul s-a terminat, spunea tânărul bătut, într-un moment de neatenţie al lui Turcuţ, când ei au fugit de pe teren şi au sunat la Poliţie. Potrivit certificatului medico-legal depus la dosar, "leziunile s-au produs prin lovire repetată, cu corpuri contondente dure dintre care unele de formă alungită" şi necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale în caz că nu apar complicaţii.

Sergiu Bogdan Turcuţ a fost prins în aceeaşi noapte, cu ajutorul mascaţilor, însă neagă acuzaţiile. Individul susţine că, de fapt, incidentul a decurs tocmai pe dos. Şi anume că în grupul lui era doar de 5 persoane, în vreme ce tinerii maghiari era 12, iar crosa de golf i-a ajuns în mână pentru că a luat-o de la unul din reclamanţii săi care ar fi încercat să-l lovească şi să-l oblige să cânte imnul Ungariei.

Versiunea naşte multe semne de întrebare, nu doar datorită faptului că incidentul a fost reclamat de tinerii de etnie maghiară, dar, pe de altă parte, Bogdan Turcuţ, zis "Palmă mare", ar fi cunoscut ca fiind un tip agresiv la băutură.

Cazul este în atenţia Poliţiei municipiului Oradea, iar în urma reclamaţiei făcute de tinerii bătuţi, pe numele lui Turcuţ s-a deschis dosar penal pentru loviri şi alte violenţe. Incidentul a stârnit deja îngrijorare în rândul reprezentanţilor minorităţii maghiare dar şi atenţia consulului general al Ungariei de la Cluj, Cseh Aron, care a solicitat Poliţiei informaţii despre incident.

Preşedintele executiv al UDMR, Szabo Odon, a cerut în scris şefului Poliţiei Bihor să ia măsuri împotriva "actului huliganic", în vreme ce europarlamentarul Tokes Laszlo a sesizat Consiliul pentru Demnitate Umane (CDU), organism european pentru lupta împotriva discriminării, cu reprezentare în 12 state.

Împreună cu preşedintele CDU, Lomnici Zoltan, Tokes a transmis, luni, o declaraţie publică, în care "îşi arată îngrijorarea faţă de faptul că violenţele împotriva maghiarilor din Bazinul Carpatic, care păreau să se fi sfârşit, au reizbucnit tocmai pe pământul Transilvaniei - în oraşul lui Sfântul Ladislau -, cunoscută pentru toleranţă etnică".

De asemenea, "Consiliul Demnităţii Umane atrage atenţia şi Guvernului României asupra cazului dureros de la Oradea" şi speră că, în vederea rezolvării legale a cazului, "Poliţia va derula cercetări cu rigoarea şi consecvenţa iniţială".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
119 Comentarii
maghiari
bine le-a facut la aia ,asa le trebuie la unguirii astia !! neam venit de pe meleagurile asiatice
Postat 01 Iunie 2013, 21:55 de erer
eu@yahoo.com
Copii aia poate nu meritau un asa tratament, insa sunt unii unguri care ar trebuii deportati in 10 minute cu drept de interdictie de a intra in Romania
Postat 28 Noiembrie 2012, 19:28 de Protoss
asasd
sa ii futa soarele de unguri borati !!! si natia mamii lor de limba imputita !!! sa se mute la mama lor in * in ungaria , daca nu stiu vorbi romaneste !
Postat 08 Octombrie 2012, 14:28 de bozgorkiller
WSM
ba deci nu pot sa cred ca mai sunt rasist vb despre noi unguri sa vb limba voastra romana .. dar in rest cand catva dintre voi merg pana in ungaria sa va faceti cetatenia dubla NICI un cuvant nu puteti sa scoateti prin gura voastra putrezita plin de mamaliga vb despre noi ca nu stim imnu - aia stiu care stau acolo si se uita oare ce plm canta astea ? hmm o fost ce o fost in trecut acuma traim in 2012 futuva n gat da ocupativa si voi de ceva ca sa scoatem romania din jeg in ceva mai bun mai ridicat io nu zic ca ungaria i mai bun nu deloc i lafel dar nu vreau sa aud ca noi avem romi cand ori unde te duci vezi o gasca plin de romi care dorm pe banci sau canta pentru 10 ban
Postat 27 Septembrie 2012, 01:42 de wsm
muwee bozzgorilor
sa va f.t in gura de bozzzzzgori imputiti si neamu vostru de migratori, sinucigasi in masa, un sapun si sfoara pt fiecare bozzzgor imputit, sa va puteti spinzura pe gratis....
Postat 20 August 2012, 00:42 de sinucigasilor
anti oagar
Fiindca tot sa deschis o discutie etnica aici va spun doar ca dupa dictatul de la Viena , peste 100000 de mii de romani din Ardeal au platit cu viata , singura lor vina fiind ca s-au nascut si trait ca romani pe pamantul lor : Un alt act de barbarie săvârşit de detaşamentul unguresc ce acţionase la Beliş, s-a petrecut în gara Poieni, lângă Ciucea. În retragere, după masacrul săvârşit la castelul Urmanczy, au prins pe sublocotenentul român Tamas în gara Poieni si după ce l-au chinuit îngrozitor, i-au tăiat urechile, l-au pus sa-si sape groapa la 10 metri de linia ferata si după ce i-au scos ochii l-au omorât şi îngropat acolo. (www.udmr.info)
Postat 19 August 2012, 11:14 de gheorghe
mai Radu
Radu ce e cu peluza nord , Dicu numai e boss la ND ,prietena ta maghiara cum e? :))
Postat 16 August 2012, 16:14 de putin
nu sunt
Nu sunt de acord ca atunci va bucurati daca aruncati gunoi unul pe celalalt. :(
Postat 16 August 2012, 09:44 de rodica
rdu intelijentu'
ce inteligenta stralucitoare ai mai rdule! cred ca si tu esti in gasca celor scapati din camasa de forta ... un diazepam, un calmant, ceva? mai scoate ceva perle de noroi din tine, ia sa vedem!
Postat 15 August 2012, 13:48 de turulmadár
@turulmadar
Asa este..isi baga madularul intr-o unguroaica maritata :)) A fost "spaima bozgorilor " in rest...Craiul Apusenilor ..oagare !
Postat 15 August 2012, 13:02 de rdu
craiu\' munitiilor :D
cica craiul muntilor!!! craiul care plin de curaj omora femei, copii si batrani, si despre care nu stiti ca avea amanta maghiara, nici nu stiu unde i-a disparut gustaul ca s-a combinat cu unul ca el.
Postat 15 August 2012, 13:00 de turulmadár
nail si jiji oieru'
nail si jiji oieru' - alti doi exemplari ai unei adunaturi care s-au eliberat din camasa de forta ... hai mai scrieti ceva mai ca numai va aratai nivelul la care sunteti. din voi sunt cei mai multi in tara asta, de aceea nu merge nimik inainte, ci numai inapoi in haosul care l-ati creat cu politicienii vostri comunisti, orice natie ar fi ei. na, hai mai faceti ceva spume la gura pana observa infirmierii sunteti liberi!! :D
Postat 15 August 2012, 12:41 de Vasöklű
@solyom
ia tata...satra intreaga cu tine si mergeti sa cautati tara voastra...India e mare !! Cand neamul tau imputit a ajuns pe plaiurile mioritice , romanii sa rugau deja in istorici de piatra. ! Esti si prost pe deasupra cand dai tu exemplul ateismului romanesc de dinainte de \"89. Ortodoxismul ne-a tinut speranta ca ne vom lua odata tara inapoi.Mihai a pastrat constiinta treaza iar in 1919 cand am culcat Budapesta sa implinit dreptatea !!
Postat 14 August 2012, 15:30 de Radu
Tokes@Odon- streangul....
Cand jigodia aia din secuime l-a spanzurat simbolic pe Craiul Muntilor care se pisa pe bozgori..de ce nu au sesizat Odon si Tokes toate consiliile de discrimanare de pe lume si de pe Marte ?? Cum apare cate un caz stupid si izolat sar labagii astia cu declaratiile !! Sa n3e chisam in gura lor de distrusi !!
Postat 14 August 2012, 15:23 de Radu
Hunor
Mai cultura! Intinde-o, ti-ai luat nota deja. Ai aratat de ce esti in stare, da-i drumu' la manele, sa te simti acasa.
Postat 12 August 2012, 12:29 de Solyom
bozzzgore
ma pui de bozzzgor, sinteti niste animale si stiti numai de frica, doar daca va luati pumni in gura intelegeti sa i respectati pe ceilalti, bozzzgori imputttiti.
Postat 12 August 2012, 01:12 de muweee bozgore
Hunor
Ce sa-ti spun mai pui de dac? Esti furios, ca stii si tu ca vorbesti prostii.
Postat 11 August 2012, 18:25 de Solyom
bozgore
solyom nu stiu daca mai are cineva o minte la fel de bolnava ca si a ta. Inca nu te ai sinucis bozzzgore? Si ia mai stati in pla mea in bozzgoria voastra ca imputiti orice loc pe care calcati, bozzzgori nespalati. Numai gura e de voi lasi ordinari, va depasesc la numar tiganii in propria tara si voi visati la pamintul altora, parazitilor.
Postat 11 August 2012, 15:08 de muweee bozzzgore
Hunor
muwwwee bozzgore! felicitari! Exact la asta ma asteptam. Cam asa arata si Ardealul unde puneti piciorul. Asa arata ruta austria rommania. Cum te apropii de granita romana creste cantitatea de gunoi pe marginea drumurilor. Si creste galagia facuta de cei ca tine. Tu si semenii tai sunteti cancerul pamantului. Ia mai incearca, sa vad ce-ti mai caca mintea aia bolnava. Ia injura inca un pic!
Postat 11 August 2012, 12:13 de Solyom
muwwwee bozzgore
solyom **** impputit, imi bag pla in ma ta si in neamu tau de migratori, ura e in voi neam de sinucigasi, nu va ajung mormintele dupa cum va sinucideti bozzzzgorilor, ura e in voi de aia nu puteti trai si va sinucideti in masa bozzzgori imputiti. Ne doare pe noi in pla de revendicarile voastre iar daca aveti ceva de revendicat, vorbiti cu pusca mea, va trag cite un glonte in cap iredentistilor si va ingrop in pamintul ala care nu va mai ajunge. Apropo, voi sinteti aia care ati furat, bozzzzgori imputiti, cind ati venit aici nu aveati decit hainele de pe voi, mincati carne cruda, nu stiati vorbi si erati niste animale, v au trebuit o mie de ani si inca nu v ati civilizat bozzzgorilor. NU aveam ce sa furam de la voi animalelor, neam de sinucigasi....
Postat 11 August 2012, 01:49 de bozzgore
ce aveti ? nu e unul mai bun ca altul !!
ce prosti sunteti, distrusi care e diferenta intre un ungur si roman: cultura in rest NIMIC :)) vai de capul vostru daca nu ati avea scola v as intelege dar asa nu pot :))) IDIOTI ca zici roman ca zici ungur !
Postat 10 August 2012, 20:30 de idioti!
Hunor
muweee bozzgorilor! Sufletul tau bolnav iti otraveste zilele. Sunt oameni de stiinta care se ocupa cu cei ca tine, cere-le sfatul, poate te ajuta ca sa poti trai cu ura din tine. Ei zic ca de fapt ura asta este o ura fata de tine insusi. Daca nu ai alta bucurie in viata, atat ti-a mai ramas, sa injuri pe cel pe care l-ai furat si la care nu poti sa te ridici niciodata.
Postat 10 August 2012, 13:36 de Solyom
muweee bozzgorilor
Solyom bozzzgor impuuutit, care ungarie? In pusta voastra bnozgggoreasca sint mai multi tigani ca si unguri, vai de mama voastra, umbalti dupa pamintul altor neamuri dar nu sinteti in stare sa va paziti nici macar ce aveti. Lasi iredentisti si vipere de bozzzgori imputtiti, nu sinteti decit un stat marioneta, niciodata in istoria voastra nu ati reusit nimic decit atunci cind v au ajutat altii, impottentilor. Natie de sinucigasi....
Postat 10 August 2012, 11:13 de bozzzgore
lege
Organele legii sa isi faca datoria si sa ia masurile care se cad in cazul agresorului.Atata timp cat victima are urme de lovire nu stiu ce va tot coditi in stanga si in dreapta si interpretati.Agresorul sa plateasca in fata legii si gata,iar daca este cunoscut ca face atatea de ce nu este inca dupa gratii? Sau din partea mea pupati-i undeva in continuare si nu avem decat sa fim in curand o tara cu majoritate roma, un ghetou de negri.Dar cred ca in curand oamenii nu vor mai avea rabdare sa astepte miscarea de melc a organelor de drept sau sa suporte musamalizarile si isi vor face dreptate singuri. In acest comentariu nu este vorba despre ura dintre romani nici despre maghiari, sper ca vedeti ca esenta este alta... incalcarea legii, agresiune fizica si altele.Ei pot convietui linistiti impreuna atata timp cat exista respect reciproc, minte limpede si respectarea legilor in vigoare.
Postat 10 August 2012, 09:41 de Pablito
Hunor
Linisteste-te, Ungaria n-a murit si o sa vezi, cine dispare. Dumnezeul ne-a batut deja! Ne-a batut ca am ales conducatori care ne-au tradat, si care ne-au adus pe voi pe capul nostru. Mai mare bataie nu exista. Dar am platit scump si de acum incolo se schimba treaba. Nu te enerva, nu injura, n-are rost. Soarta voastra e ceea ce era soarta dacilor. Mai ai timp sa mergi zilnic la biserica, v-ati facut biserici pt 5 rommanii, umpleti-le si cereti iertare de la Dumnezeul vostru. Ca al nostru nu va iarta. Mergeti in biserica voastra. Biserici care singurele din lume au fost cladite nu pt. ceva, ci impotriva cuiva. Asa ceva numai voi stiti sa faceti. Biserici impotriva istoriei. Voi, cei care inainte de 1989 erati cei mai mari ateisti, toata ziua sunteti cu numele lui Dumnezeu pe gura. Si credeti ca cu asta se si rezolva treburile voastre murdare.
Postat 10 August 2012, 08:52 de Solyom
pt @solyom
uita-te la escrocul asta. e cel mai bun exemplu. iredentismul unguresc naste retarzi cu un creier mic si imbacsit !
Postat 10 August 2012, 07:39 de BOOK
pt gunoaiele iredentiste
nenorocitilor, sunteti niste gunoaie iredentiste, aveti toate drepturile in Romania, la fel ca si oricare alt roman, dar voi vreti sa furati in continuare asa cum ungurii au furat pe vremea navalirilor. rahatului de ungaria mare a murit ! KAPUT ! Veti disparea de pe fata pamintului fara sa mai puteti face rau. Viata si timpul nu iarta ! SA VA BATA DUMNEZEU !
Postat 10 August 2012, 07:20 de @solyom
Hunor
muweeee bozzzgorilor! vezi? despre asta am vorbit. de asta ne-am saturat si nu mai admitem sa faceti ce ati facut zeci de ani in sir. poti sa scuip is atanga si in dreapta, vremea voastra trece. Tu nu mai contezi. Nici la unguri, nici la romani, dar cel mai putin contezi in ochii europei. Contezi exact cat conteaza randurile tale borate aici.
Postat 10 August 2012, 01:15 de Solyom
muweeee bozzzgorilor
tuvangura de bozgori imputtttiti o sa va luati voi pumni in gura sovinilor, voi n aveti tara bozzzgorilor, cind ati venit aici mincati carne cruda si nu stiati vorbi, erati niste animale. Ce ati construit voi de a lungul secolelor? Ura si dezbinare, sovini si bozzzzgori imputttiti...
Postat 10 August 2012, 00:45 de muwe
Hunor
Traian! O sa aiba comunitatea asta exemplare si mai multe din astea. Si o sa ne luam tara inapoi. ca ne-am saturat de stilul vostru de viata , de minciunile voastre, de faptul ca zilnic nu aveti altceva mai important de facut, decat sa distrugeti tot ce au construit ungurii dea lungul secolelor. Ca voi credeti ca roata istoriei s-a oprit. Roata aceeia nu se opreste niciodata. Si ce ne-ati furat o sa luam inapoi. Noi nu avem ura impotriva voastra, ca nu v-am furat nimic. Dar nu mai vrem sa facem pasi inapoi. s-a terminat! Char daca voi nu vreti sa va dati seama. Aveati timp, si ati fi avut ocazia sa faceti cu noi o elvetie din ardeal. dar nu! voi cu primitivitatea voastra in1990 ati ales mitocaniile oltenesti, smecheriile si idiotismul roman in locul ardelenismului.
Postat 10 August 2012, 00:00 de Solyom
Pt. hunor
Pacat ca minoritatea maghiara din Romnia ,mai are si asemenea exemplare.
Postat 09 August 2012, 23:32 de TRAIAN
Hunor
Si pana va mintiti pe voi nu o sa va dati seama ca singura solutie sa supravietuiti este sa cooperam, sa ne unim fortele noi unguri, romani, croati, bulgari, neexistentii slovaci, sarbi si sa ne aparam contra asa zisei west europe care ne pune in spate pe tigani si alti nemernici care ne fura industria, pamanturile, apele, care ne face sa luptam intre noi, si intre timp ne face sclavi. Ar fi bine sa va treziti si sa vedeti ca si atunci cand i-ati ajutat pe austrieci impotriva ungurilor, si atunci cand i-ati ajutat pe turci impotriva ungurilor, v-ati furat singuri caciula. pana nu ziceti pardon, si intindeti mana sunteti primii care o sa pieriti in uniunea asta europeana de care va straduiti asa de mult sa apartineti, dar care se uita cu scarba la voi, considera niste maimute coborate de pe copaci. Si nu ungurii cred si zic asta, ungurii ni le este frica sa va scrie in limba voastra in Ungaria numele oraselor voastre, sau indicattiile care sa va ajute. ca ungurii nu au complex de inferioritate ca voi. Ca Ungaria este singura tara vecina cu ea insasi. Din toate partile. De va place, de nu va place, asta este adevarul.
Postat 09 August 2012, 22:56 de Solyom
Hunor
Astept reactii pe care le cunosc foarte bine. dar nu ma mai inetereseaza. N-am facut altceva in viata mea ca si ceilalti unguri, decat am incercat sa fim cei mai buni cetateni romani. Nu mai vreau. Vrea drepturile mele! Vreau sa va urlu in fata ca nu mai vreau sa fiu cetatean bun al romaniei. Vrea in primul rand drepturile mele care ati promis ca conditie sa fie Ardealul anexat romaniei. Vreau ca toti valahii sa-si caute in cimitir stramosii si sa se mute inapoi acolo unde-i gasesc. Vreau sa-mi dati inapoi pamanturile, scolile, bisericile, si tot ce ne-ati furat. Vrea sa -i ivatati pe copii vostrii de ce in orase ca Oradea, Tg Mures, arad, Timisoara satu Mare etc., etc erau 90-99 % unguri acum 90 de ani si cum ati ajuns la cifrele de aztazi Vreau sa cunoasca copiii vostrii planurile PCR-ului de schimbare a raporturilor de nationalitate din orasele ardelenesti. Vreau sa le explicati copiilor vostrii de ce nu se pote cunoaste istoria adevarata a romanilor si a ungurilor. Pana una alta cu minciunile aste a va mintiti in fata pe voi insisi. Va mintiti copiii.
Postat 09 August 2012, 22:44 de Solyom
Hunor
Si inca ceva: puteti sa construiti palate tiganesti fara nici un sens, puteti avea jeep-uri mari, puteti construi biserice ortodoxi din suta-n suta de metrii, dar mai vechi decat ale noastre niciodata. Si puteti sa strigati in gura mare de tara motilor, , acolo o sa va putreziti in mizeria voastra. N-ati fost in stare sa ridicati romania voastra la nivelul Ardealului, si ati pustiit Ardealul la nivelul rommmaniei. Atat ati reusit decand ati rapit cu minciuni, promisiuni, smecherii Ardealul. Stiu ca sunt si romani coreti, cel mai bun prieten al meu este roman, dar asta nu schimba nimic, ramaniti ce ati fost intotdeauna. Si zilnic dovediti asta.
Postat 09 August 2012, 22:25 de Solyom
Hunor
Eu, care vorbesc limba voastra romana vad ca sunteti tare bolnavi. Bolnavi la suflet. Nu sunteti linistiti ca sunteti nevoiti sa va uitati zilnic in ochii celor ale caror tara ati furat-o. Asa i-ati urat pe sasi pana i-ati vandut ca pe niste dobitoci, iar acum tara sasilor a devenit pustiu, ba mai rau. Nu vrem sa plecam de aici, si cei care au plecat o sa vina inapoi. Ca asta este tara noastra chiar daca voi, ati dormi bine numai daca nu ar mai exista ungur in tara. Voi, care acum 20 de ani nu stiati unde e spania , iar acum, ca v-ati aratat civilizatia si acolo, si sunteti deja vreo cativa mii, deja strigati dupa medic cunoscator de limba voastra, dupa biserici si alte drepturi. Si nu va e rusine. Ca n-at avut rusine nici cand ungurii care v-au facut primele scoli in limba romana, care v-au facut primele carti in limba voastra i-at furat si i-ati omorat. Bine inteles ati omorít batrinii, copii, si femeile, ca barbatii erau in lupta. Voi care nu ati observat ca austriecii v-ai folosit ca o hirtie de wc, v-au folosit ca sa distruga Ungaria ca fara tradarea voastra nu era in stare. V-au folosit cum ii folosesc acum pe tigani contra romanilor si contra ungurilor. Voi cu complexul vesnic de inferioritate
Postat 09 August 2012, 21:45 de Solyom
@Oradean
Stima si Respect Oradean. Cea mai buna propunere, in ultima vreme.
Postat 09 August 2012, 20:33 de jiji
pt /Traian/
Probabil ca tu, personal, esti un ungur cinstit si corect, loial Statului Roman, in care te-ai nascut si in care traiesti. Probabil ca nu ai in cap prostii separatiste, segregationiste. Lucru bun. Asta ar trebui sa se reflecte si la vot, respectiv disparitia de pe scena politica a partidelor gen udmr, pcm, etc, inclusiv aici in Oradea. Initiaza discutii in acest sens cu ceilalti membri ai comunitatii maghiare si nu-i mai votati. Succes !
Postat 09 August 2012, 20:31 de Oradean
@Traian
Traiane (in realitate vreun bozgorash attilash), nu vii tu sa imi speli mie rufele. hai frate ca am pt tine ceva bun.
Postat 09 August 2012, 20:13 de jiji
pt vasoklu
Nu degeaba vi se spune bozgori - oameni fara tara. Vasoklu (un vas mai mare de wc - ala in care faci, nu ala din care vine apa) sa mai stai pe langa noi putin , poate mai prinzi vreo 2-3 cuvinte romanesti. off, daca as stii cine esti, sa te iau eu pe la vreo stana (cum ne spui tu oieri) s a vezi cum o sa inveti tu sa ceri frumos si "literar" niste mamaliga, ca te-ai saturat de atat Mooian. bah ce v-as aduna eu pe toti (bozgorii) si v-as urca intr-un tren cu directia Siberia. ... sau Auschwitz.
Postat 09 August 2012, 20:10 de jiji
@Traian
Problema e de fond. nu mai votati udmr sau alte asemenea formatiuni politice care instiga la separatism, izolationism, segregationism si lucrurilr vor merge mult mai bine.
Postat 09 August 2012, 20:07 de xyz
@Traian
pai, cine instiga la separatism si segregationism ? atat timp cat votul se face pe criteriul etnic, lucrurile nu merg bine. inclusiv aici in Oradea. !!!!!!
Postat 09 August 2012, 20:01 de xyz
ORADEA
Fapta rusinoasa,pentru Oradea,unde maghiari si romani sunt un exemplu de convetuire ,nu pentru alte zone ,ci pentru intreaga lume,Aceasta nefericita intamplare nu trebuie sa o rezolve altii,noi stim sa o rezolvam{rufele se spala in familie}.Cei ce incearca sa ne dea sfaturi,cred ca au alt interes,sa puna paie pe foc,fiind ividios ca in Oradea romani si maghiari se inteleg ca si cand ar fi o singura etnie.Asa ca lasati-ne in pace,cu sfaturile si grijile voastre.
Postat 09 August 2012, 16:58 de Traian
pt vasoklu
bai gunoiule, esti cel mai bun ex de cat de idioti si distrusi puteti fi voi, astia adusi de foame si de vant. va meritati soarta !
Postat 09 August 2012, 16:30 de nail
nu ma impresionezi
cu introducerea cuvantului si in paranteza, sau ar trebui sa-mi fie frica?! pentru asta voi oielrilor mai trebuie sa mancati multa mamaliga ... :DD
Postat 09 August 2012, 12:49 de Vasöklű
@Vasöklű
Sugestia de a ne ocupa (si) de tigani merita toata atentia !
Postat 09 August 2012, 11:31 de .
@com
;) nope ! mn, i-o da lui tac-su pe la spate, d-aia n-au nici un spor
Postat 09 August 2012, 10:59 de mongolezii
@mn
i-o dai lu' ma-ta goala ! hehehehehe.....
Postat 09 August 2012, 10:42 de com
mn
@BOOK ti-o dau la papacioc!
Postat 09 August 2012, 10:21 de mn
raspuns
hai, arata ce mai poti scoate din tine ... numai ca acelea nu sunt perle, ci sunt prostii de neinchipuit pentru oamenii normali.
Postat 09 August 2012, 10:04 de Vasöklű
bah, Vasoklu
:)) tu te vezi cat esti de prost ? pai, mah ungur cretin, tu esti imbucurator de prost ! esti asemeni celor pe care-i votati !asta va invata izolationistii si sgregationistii ! cretinii ca si tine sunt masa de manevra a acestor escroci. directia voastra duce catre fundul wc-ului !
Postat 09 August 2012, 09:53 de pt vasoklu
oare de ce
nu sunteti asa de rascoliti impotriva fratilor vostri rromi, care se inmultesc intr-un ritm imposibil de urmarit, si o sa va treziti peste cativa ani intr-o tara de rromi, asa ca continuati sa va legati de maghiari, ca ei oricum isi fac treaba indiferent de voi ... cum iesi din Transilvania, de multe ori nu mai stii cine sunt cei de peste Carpati ... rromi sau metisi de rromi?! asta este destul de trist. corectie la comentariul trimis mai jos : inainte sa trimiteti maghiarii undeva.
Postat 09 August 2012, 09:27 de Vasöklű
phd
dragi rumuni optyinkasi, "natie" cu un pedigree care exista din in anul 1 e.n. sau si mai demult in Transilvania, nivelul vostru de inteligenta si de civilizatie se poate deduce de oricine care citeste comentariile voastre ... deci nu mai este nevoie de nici o explicatie, comentariu. sunteti membrii mandri ai Comunitatii Europene si se vede ca si ganditi ca atare. :D eu va doresc sa va aflati istoria adevarata inainte trimitei maghiarii undeva - mai ales ca va faceti cumparaturile in Ungaria :D - si sa cadeti in depresie profunda pe timp nedeterminat. :D
Postat 09 August 2012, 09:12 de Vasöklű
JOS EXTREMISTII
SE FAC INSTIGARI LA SEPARATISM SI SEGREGATIONISM ETNIC! LUCRURILE MERG INTRO DIRECTIE TOTAL GRESITA ! NU CONTEAZA CA MAJORITATEA UNGURILOR DIN ROMANIA II VOTEAZA PE ACESTI INDIVIZI SI TEORIILE LOR, RETROGRADE, AUTORITATILE STATULUI TREBUIE SA IA MASURI URGENTE ! UNGURII DE AICI, TRAIESC IN ROMANIA SI SE SUPUN LEGILOR STATULUI ROMAN ! NU LE CONVINE, N-AU DECAT SA SA PLECE IN UNGARIA SAU UNDE VOR. NIMENI NU-I OPRESTE ! IN ORICARE TARA TRAIESTI, TREBUIE SA URMEZI LEGILE TARII RESPECTIVE !
Postat 09 August 2012, 03:32 de BOOK
Atentie cu instigarea la ură rasială
Legea nr. 48/2002 17. Articolul 19 va avea urmatorul cuprins: \"Art. 19. Constituie contraventie, conform prezentei ordonante, daca fapta nu intra sub incidenta legii penale, orice comportament manifestat in public, avand caracter de propaganda nationalist-sovina, de instigare la ura rasiala sau nationala, ori acel comportament care are ca scop sau vizeaza atingerea demnitatii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, indreptat impotriva unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunitati si legat de apartenenta acestora la o anumita rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala sau la o categorie defavorizata ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuala a acestuia.\" 18. La articolul 20, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins: \"Art. 20. (1) Contraventiile prevazute la art. 5-8, art. 10, art. 15 alin. (1)-(3) si alin. (6), art. 16, art. 17 alin. (1), art. 18 si 19 se sanctioneaza cu amenda intre 1.000.000 lei si 10.000.000 lei, daca discriminarea vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda intre 2.000.000 lei si 20.000.000 lei, daca discriminarea vizeaza un grup de persoane.\"
Postat 09 August 2012, 02:53 de jurist
Mileniul III
separatismul, izolationismul, segregationismul sunt caracteristicile populatiilor primitive.
Postat 09 August 2012, 00:09 de endeavour
unguri gratis
nici o problema ! ungurii care considera ca nu sunt romani si nu vor sa traiasca in Romania, sa plece unde vor! noi nu-i oprim. nici macar nu cerem ceva, pt treaba asta. .
Postat 08 August 2012, 23:32 de valea
unguri paduchiosi
Tuva-n gura de cacachioshi ungurei ce sunteti. nu stiti vorbi romaneste, nu stiti sa scrieti in romaneste, dar va trebuie pamant romanesc. pishamash lung in gura voastra si a mamici bozgoresti. as vrea sa va trimit in Panonia, dar nici macar aia nu e a voastra. nu stiti nici voi de unde veniti. Amaratilorrrrr.
Postat 08 August 2012, 22:29 de jiji
Mare atentie, ne jucam cu focul !
Stiu ce simt romanii fata de unguri si stiu si ca au tot dreptul sa-i urasca pe unguri, dar traim in sec. al XXI-lea, intr-un stat membru ( CU DREPTURI SI MAI ALES CU OBLIGATII !!!) al UE ! Chestiunea ungurilor din Romania trebuie rezolvata cu finete, nu sa ne trezim maine-poimaine acuzati de ditamai pogromul ! Turcut asta este un gunoi penal, apare in zeci de procese.... este cunoscut la instantele oradene. Cred ca merta sa stea la pripon un an, doi, sa se racoreasca.
Postat 08 August 2012, 21:21 de ionel
Sa ne separam si la locul de munca
Aporpo de separere etnica : am trei angajate cu sange asiatic printre mai multi ramani. Ce sa fac sa le dau afara, avand in vedere apelul facut de sefii lor sa nu se casatoresca, inprieteneasca,colaboreze...cu romanii, ca-si separa copii in crese,gradinite,scoli....?????Daca le dau afara gresesc ???? De ce nu ar lucra doar in firme de unguri ????
Postat 08 August 2012, 18:39 de Oradean
@ioan si nu ion
Se pare ion nume de sluga, s-a metamorfozat in ioan, dar tot sluga a ramas! Slugarnic prostiei si nemerniciei! Omule, esti lobotomizat! Esti decerebrat si nu stii.Du-te la o evaluare.Eventual te invata madam anastase sa numeri!7.3 mil de votanti! succes!
Postat 08 August 2012, 17:44 de doctor
@xfiles
Bah, ficior, da' cu hocheistul ala agreasat in vestiar de unguri asta iarna cum e? Ala ce vina o avut? Asa ca baga-ti-o singur in gura...
Postat 08 August 2012, 17:37 de doctor
@eroi
bag p*** in toti eroii astia de 2 bani care se dau rotunzi cu niste oameni fara vina. si ataca in haita ca niste t.i.g.a.n.i. borati. sa se duca eroii astia sa-i bage un pumn in mecla lui tokes sau lui kiss, daca ii tine instalatia si se lauda ca au curaj. cu ce dreq au gresit niste unguri care jucau baschet fara sa faca rau nimanui ? eroi de kkt, bag p*** in voi!
Postat 08 August 2012, 17:24 de xfiles
dsa
Adevarati eroi, daca ar fi toti romanii ca ei sa faca ordine printre cei care nu stiu sa lupte pentru tara in care s-au nascut.
Postat 08 August 2012, 17:14 de Adrian
JOS EXTREMISTII !
SE FAC INSTIGARI LA SEPARATISM SI SEGREGATIONISM ETNIC! LUCRURILE MERG INTRO DIRECTIE TOTAL GRESITA ! NU CONTEAZA CA MAJORITATEA UNGURILOR DIN ROMANIA II VOTEAZA PE ACESTI INDIVIZI SI TEORIILE LOR, RETROGRADE, AUTORITATILE STATULUI TREBUIE SA IA MASURI URGENTE ! UNGURII DE AICI, TRAIESC IN ROMANIA SI SE SUPUN LEGILOR STATULUI ROMAN ! NU LE CONVINE, N-AU DECAT SA SA PLECE IN UNGARIA SAU UNDE VOR. NIMENI NU-I OPRESTE ! IN ORICARE TARA TRAIESTI, TREBUIE SA URMEZI LEGILE TARII RESPECTIVE !
Postat 08 August 2012, 16:11 de BOOK
intrebare!
intrebarea e....pana la urma au stiut aia sa cante imnul sau nu?!daca nu atunci se impune o noua corectie:)
Postat 08 August 2012, 16:10 de romanu
INSTIGARI LA SEPARATISM SI SEGREGATIONISM
DACA NU SE VOR SCOATE IN AFARA LEGII, PARTIDELE POLITICE INFIINTATE PE CRITERIU ETNIC, ASTFEL DE LUCRURI CA SI ACELA DE LA MIERCUREA CIUC, INCIDENTUL DE LA NATIONALA DE HOCHEI PLUS MULTE ALTELE DE ACEST FEL. SE VOR INTAMPLA IAR SI IAR. LUCRURILE MERG DIN RAU IN MAI RAU ! SE FAC INSTIGARI LA SEPARATISM SI SEGREGATIONISM !
Postat 08 August 2012, 15:55 de BOOK
in vino veritas
bine v o facut betivul, tuvangura de bozzzzzzzzzgori imppputiti
Postat 08 August 2012, 15:53 de bozzzgorilor
pacat
@Ion Gheorghe ce nume de c-r-e-t-i-n ti-ai ales,sau poate ti l-a dat maica-ta.lucru si mai grav,groaznic a ajuns Oradea plina de tzaranoi veniti din g-a-u-r-a mamii lor de la munte
Postat 08 August 2012, 15:26 de radu
Sper
Sper ca romanii advarati, cum sunt majoritatea comentatoriilor de aici nu merg sa faca cumparaturi in Ungaria. Si nici la strand la Hajduszoboszlo. Si cand merg la capsunat, merg via Serbia, sau chiar Bulgaria, daca sunt asa de suparati de unguri.
Postat 08 August 2012, 15:21 de Hmmm
da?
da? le-o dat?nu trebuia...nu trebuia nici TOROK primarul Salontei sa desparta elevii unguri de cei romani....INTREBARE...CANTA OARE IMNUL ROMANIEI ELEVII DIN ACESTE CLASE? nu trebuie?
Postat 08 August 2012, 15:18 de da?
BINE A FACUT CU EI!
Superb! Ma simt reprezentat de acest roman. Unguri de 2 lei! Sa invete imnul si sa nu vor mai lua bataie.
Postat 08 August 2012, 14:50 de Ion Gheorghe
Borduri
Pentru toti paduchii care considera \"legitime\" actiunile frustratului Laba Mare: Eu cant in gand cu mandrie imnul national de oricate ori sportivii sau alti reprezentanti ai tarii ma fac sa ma simt viu, fericit ca traiesc. Dar sa-mi ceara un avorton handicapat sa cant pentru placerea lui personala ar insemna sa-i servesc in bornau prima bordura marca videanu care-mi iese in cale.
Postat 08 August 2012, 14:26 de Panciu
JOS EXTREMISTII
Extremistii si actele lor nu au ce cauta intr-o comunitate civilizata! Dl. "Palma paroasa" sa mearga in Africa, poate-si gaseste animale ca el. Nesimtiti exista in ambele tabere, dar nu trebuie incurajati!
Postat 08 August 2012, 12:44 de Ciprian
mare scofala
no, mare lucru. doi bozgori au parat pumni cu gura. asta e chestiue pentru caretrebuie sa sara udmr-u?
Postat 08 August 2012, 11:51 de xlv
Sa se cante Imnul !
Foarte bine, toata lumea trebuie sa cunoasca imnul natiunii si sa-l cante cu mandrie.
Postat 08 August 2012, 11:31 de CZC
Sa nu uitam
Nu-i normal ce s-a intamplat dar era de asteptat.Sa nu uitam ca in Oradea ungurii au inceput cu jignirile inca de acu doi ani la 15 noiembrie impreuna cu extremistii veniti din Ungaria. De atunci suntem jigniti zilnic de catre niste minoritari (24% din locuitorii Oredei), veniti aici din Asia fara sa stie de unde anume sau de ce si culmea tot ei zic ca noi am fi venit aici de nu stiu unde. Suntem si am fost europeni pe cand ei sunt doar niste asiatici care nu stiu sa se comporte in Europa.Sa inceteze cu jignirile sau sa plece si noi ne vom comporta ca atare.
Postat 08 August 2012, 11:15 de Dan
:)
M-au amuzat ”pedepsele” aplicate de ”palmă mare”. Omul e o brută și trebuie tratat ca atare. Sigur, chestiunea cu etnia a fost doar un pretext; sunt convins că lovește la fel de tare și în conaționalii săi, dacă i se pune pata :D
Postat 08 August 2012, 11:13 de 0m
Bravo!
Pe ORBAN V. trebuie sa-l puna sa cante imnul RO in fiecare dimineata! si sa-l pupe in C.. R pe Toekes!!!
Postat 08 August 2012, 10:31 de cocomarla
@ Ungur
UNGUREEE!!!!! AU AUZIT DE MUNTII APUSENI?? DAR DE AVRAM IANCU?? HORIA, CLOSCA SI CRISAN ITI SPUN CEVA??? UNGUREE!!! E IN MIJLOCUL TRANSILVANIEI, SUS PE DEAL! UNDE VOI NU ATI CALCAT IN VIATA VOASTRA K VA DADEAM CU TOPORUL IN CAP!!! SI DACA MAI AI TUPEU DE-ASTA JEGOS, POATE REINVIEM ISTORIA...
Postat 08 August 2012, 10:17 de Tara Motilor
titlu
oricum, fapta in sine trebuie pedepsita. azi poate sa faca o chestie de genul acesta, dar maine poate lua la bataie pe oricine de pe strada la bataie, indiferent de etnie.
Postat 08 August 2012, 09:45 de -_-
titlu
nu imi amintesc sa fi fost asemenea reactii si reclamatii la nu stiu ce consilii pentru demnitate umana (o_O) cand un jucator de polo roman a fost batut cu prosoapele de baie in vestiarul echipei, de catre colegii lui unguri.
Postat 08 August 2012, 09:43 de -_-
curaj
SERGIU DE CE NU ESTI LA FEL DE HOTARIT CU TIGANII
Postat 08 August 2012, 09:25 de lya
oroare
sergiu, ai facut o greseala mare: trebuia sa le spui sa se mute in hungarezia nu in harghita. sau mai bine ar fi fost sa le prezinti drumul catre vama bors si catre tara fagaduintei..
Postat 08 August 2012, 09:21 de hu
Marea gradina a Domnului....
Aceste contre retarde nu folosesc decat speculantilor, in general in plan politic. Invatati sa fiti concilianti, sa deschideti ochii nationalistilor de ocazie, iubiti-va tara prin fapte, nu comentarii sau gesturi primitive. Slava Domnului, situatia in teritoriu arata mai multa maturitate decat aici, unde se ating extremele.
Postat 08 August 2012, 09:19 de Arnold
bravo sergiu
Noroc cu cei ca Sergiu, care din pacate apar prea rar in peisajul multicultural oradean/transilvanean. Bravo!
Postat 08 August 2012, 09:15 de RO
imn
cei care sint nemultumiti de ce nu se intorc de unde au venit adica dincolo de carpati in meleagurile natala si idilice de unde si tiganii fug
Postat 08 August 2012, 08:57 de doru
Stimate
DE altfel se scrie Tessék.... sincer se vede ca nu ati umblat pe nicaieri in lume. De ex in Croatia , in Istria totul e bilingv, si nu deranjeaa pe nimeni. De altfel cand treci granita si merci inspre Bekescsaba, in satele ca si Korosszegapati totul e bilingv, se agata drapelul rosu , galben si albastru si nu il deranjeaza pe nimeni. Fiindca traiesc oameni normali. Chiar daca va duceti in Hajduszoboszlo totul e scris si in romana, chiar au angajati romani. Iar la noi...mergi pe corso, nu avem turisti, macar tustii maghiari ar trebui atrasi. Dar daca vine un turist englez, german... nimeni nu le stie servi. Frumos...
Postat 08 August 2012, 08:39 de ely
Stimate
Stimate domnule cu numele de roman! Ungurii din Oradea nu plec in Ungaria fiindca aici s-au nascut si aici traiau chiar si strastrabunicii lor pe aceste meleaguri. Sincer, strastrabunicii mei erau oradeni...eu sa plec? De ce nu pleaca indivizii care nu au nici o ruda nascuta in acest oras . Cred ca pana acum an convietuit bine in timpul secolelor. In fiecare popor exista si vor exista extremisti, dar omul de rand ar trebui sa ignore aceste fapturi, fiind lovit un roman, fiind lovit un ungur. Asta ar fi normal.
Postat 08 August 2012, 08:30 de ely
dttore
pt @dottore de mai jos 7,3 milioane de ce? reali sunt vreo 4,5 milioane, in caz fericit. si da, e latura OTV-ista si antenista a tarii, de-aia pe care nu-i conving argumentele ci cu o galeata de faina, orez, un flacon de ulei si 2 ore de circ la antena 3. hai sa fim seriosi, asta nici macar nu e subiect de discutie. conteaza ca e ruisinos ca unii posteaza mesaje violente anti-unguresti. nu-mi vine sa cred cand citesc mesajele de mai jos. cred ca noi ca natiunea avem o imagine de sine prea buna. de fapt suntem bacaloriati doar 25% reali, suntem prosti gramada (vezi the economist de saptamana aceasta), milogi si creduli vreo 4,5 milioane (sau 7,3 mil, dupa caz), vreo 20% debili mintali cu acte in regula si dunga rosie in buletin (intreba-l pe pe domnul Dan) si o mare, mare parte antisemiti, sovini si xenofobi. e trist si periculos. nu situ cum toti care ati postat mesajele de mai jos puteti dormi noaptea. ma gandesc ca probabil aveti familii, copii unii dintre voi. e incredibil ce au facut cu voi antena 3, OTV si Ponta/Antonescu.
Postat 08 August 2012, 08:28 de ioan si nu ion
...
Asa si?????? Eu am luat bataie de la 5 unguri. Un pumn in ochi dupa care am cazut jos. Acolo mi-au mai dat un picior in acelasi ochi. Au fost f curajosi....5 la 1...Nu le port pica tuturor ungurilor pt asta! Felul in care se pune problema in cazul de fata e foarte muieratic....sa nu spun altceva. E doar o disputa intre niste pustani, nu intre unguri si romani.
Postat 08 August 2012, 00:41 de Runner
bozgor
Pt XYZ : De ce esti domn cu ungurii. Ei sunt BOZGORI
Postat 08 August 2012, 00:14 de bozgor
DOMNILOR PROCURORI, DOMNILOR JUDECATORI
DACA NU SCOATETI IN AFARA LEGII, PARTIDELE INFIINTATE PE CRITERIU ETNIC, ASTFEL DE LUCRURI CA SI ACELA DE LA MIERCUREA CIUC, INCIDENTUL DE LA NATIONALA DE HOCHEI PLUS MULTE ALTELE DE ACEST FEL. SE VOR INTAMPLA IAR SI IAR. LUCRURILE MERG DIN RAU IN MAI RAU !
Postat 07 August 2012, 23:31 de BOOK
pt ungur
bai ungur escroc de ce nu ai intrat cu com. cand hocheistul roman a fost lovit de catre ungurii aceia, hocheisti si ei, la nationala, in miercurea ciuc ? de ce nu au sarit cu gura escrocii udemeristi ? n-a intervenit nici escrocul tokes. la fel si consulul unguresc ! de ce nu au facut atunci memorii la CDU ? apropo, ce masuri au fost luate impotriva acelor unguri ?
Postat 07 August 2012, 23:22 de xyz
dar adevarat ...
Mircea draga , banuesc ca esti Cel Tanar , pentru ca Cel Batran ar fi stiut ce sa faca , de la mizeriile unor jigodii precum tokes , basite in Parlamentul European , ca vezi Doamne , un ungur a fost pus sa cante Imnul tarii in care traieste , cu toate ca nu se stie care dintre marlani au fost mai beti si care au injurat mai dihai , ni se trag nenorocirile despre care vorbesti ... Si sa stii ca si eu am foarte multi prieteni unguri , pe care-i respect si nu i-as schimba cu multi romani ... !
Postat 07 August 2012, 23:11 de satana
si ce daca
daca ungurii nu se simt bine in romania , de ce nu pleaca in ungaria unde le-ar fi locul . tokes se vede clar ca- i sovin . se citeste pe fata lui sovinismul . un om rau , nu-l suport .eu as obliga pe toata lumea sa vb numai romaneste .aici suntem in romania
Postat 07 August 2012, 23:01 de roman
Trist...
Imi pare foarte rau ca intr-o tara unde conducatorii isi bat joc in ultimul hal de cetatenii ei, cea mai aprinsa dezbatere este despre un cretin care la 1 noaptea vrea sa-i invete pe altii imnul, despre cum sa-i batem pe unguri, despre cum sa uram mai mult pe cei din orasul nostru. Imi pare rau ca la noi orice tema legata de unguri genereaza o gramada de comentarii (sau injuraturi, jigniri, dupa caz), imi pare rau ca traiesc in acelasi oras cu unii al caror sport preferat este injurarea aproapelui. Eu am prieteni unguri, si nu sunt nici mai buni si nici mai rai decat noi. Dar unii dintre noi aleg sa mearga pe calea urii... Pacat...
Postat 07 August 2012, 22:55 de Mircea
nevasta nu doarme
ba fratilor , unde p d masii zace tokes asta da le stie pe toate , ca io bantui orasul asta zilnic si nu dau de el , sa-i las niste urme de talpi pe cur , cum i-a lasat el urme de slapi la nevasta-sa pe spate ... dar sunt perseverent ... Si cine pendula mea e cdu , si lomnipulici sau cum il cheama ???... sa vezi cum ar canta amandoi Marsul lui Iancu ... cu bulbuci , cu capul in Cris ... !!!!!
Postat 07 August 2012, 22:42 de satana
ungur
Vedeti Dvs. cum reactionati, chiar credeti ca aveti dreptate. Parerea mea este ca sunteti frustrati, probabil aveti probleme financiare, familiare samd. Dar totusi aveti Dvs. aceasta satisfactie sa urati maghiarii si pe Dl. Tőkés. Fiecare individ are nevoie de mici bucurii zilnice, Dvs. ati ales ura sa va satisfaceti aceasta necesitate.
Postat 07 August 2012, 22:31 de IO
roman
..tu-l in gura si pe tokes asta, da' cand o sa moara odata ca mult rau a facut el intre romani si unguri. tokes trebuia batut sa fie rupta crosa de coastele lui, arde l-ar jarul de extremist imputit. pacat de baietii aia ca au luat-o pe coaja din cauza ambitiilor UDMR-iste.
Postat 07 August 2012, 22:20 de un
@ungur
bei magarule, cine instiga la separatism si segregationism etnic ? romanii sau ungurii ? sa-ti fie rusine, gunoiule !
Postat 07 August 2012, 22:17 de oradean
@IO
Domn'le ungur...ai uitat un aspect al "convietuirii" cu alte nationalitati...Se pare ca aceasta convetiuire este unilaterala, adica romanii sa le ingaduie "nationalitatilor" sa faca ABSOLUT ce vor!!! inclusiv sa se pishe pe noi, daca ar putea...Despre asta e vorba, despre neismtire unora(nu generalizez).
Postat 07 August 2012, 22:16 de doc
pt ungur
esti mult prea prostanac, escrocule. SCHIMBAREA COMPOZITIEI ETNICE, A POPULATIEI DIN TRANSILVANIA), A FOST SCOPUL GUNOAIELEOR DE UNGURI NAVALITORI (CU AJUTOR AUSTRIAC). RAHATUL de ungaria mare, A MURIT, FARA SA REUSEASCA NIMIC IN ACEASTA DIRECTIE ! Apropo, pe tokes si pe udmr, cine-i voteaza, romanii ?
Postat 07 August 2012, 22:14 de ungurime
ungur
Cei care purtati ura, si va dertanjeaza ca mai traiesc si alte nationalitati alaturi de Dvs. intrebati-va parintii de unde provin, din ce parte a tarii. Sunt sigur ca romanii originari din Oradea sau chiar Transilvania nu urasc maghiari. Iar Dvs.norocosi adusi de Ceausescu mai bine v-ati comporta omeneste dand dovada de educatie si respect, iar daca nu va convine puteti pleca n`apoi, acolo siguri nu`s maghiari.
Postat 07 August 2012, 22:04 de IO
ha ha ha
mai da-i in pana mea de unguri ca prea fac ei pusca mare pe la noi prin tara.Asa merita numai dupa cum fac ei cu noi si dupa modul in care ne hartuiesc de fiecare data!!! Nu sunt rasist de felu meu dar de data asa ma bucur !
Postat 07 August 2012, 21:42 de emilut din germania
@doc
AMIN frate Roman AMIN.Traiasca ROMANIA vesnic aici acasa in Transilvania.
Postat 07 August 2012, 21:05 de c-man
Ms
Bine le-a facut ! Suntem in Romania, exista o singura limba oficiala ROMANA, invatati sa o vorbiti, sau plecati !! Granitele sunt deschise, mergeti in minunata voastra Ungarie si lasati-ne pe noi ca si asa numai sa criticati stiti !
Postat 07 August 2012, 20:52 de Maria
imn
de ce nu obligi un tigan sa cinte imnul national
Postat 07 August 2012, 20:44 de doru
Asa, si?
Asa si? De ce ar trebui sa imi pese de maghiari? Ca uite, FAC CE FAC SI NICIODATA NU ISI VAD DE TREABA LOR: http://adevarul.ro/locale/baia_mare/MANIFEST_SOCANT_Maghiarii_din_Baia_Mare_instiga_la_intoleranta_etnica-_Nu_va_amestecati_cu_romanii_0_749325213.html .........Daca si-ar vedea de treaba los si s-ar bucura de DREPTURILE SUFICIENT CARE LE AU, nu ar fi nici o problema!!!!!!!!!!!!!1
Postat 07 August 2012, 20:07 de oradean
steaguri unguresti
Steagurile unguresti arborate fara prezenta celor romanesti cum spune legea, nu le vede nimeni la intrunirile maghiare de prin judetele cu pricina? Si multe alte faradelegi pe care maghiarimea le "flutura" sub nasul romanilor,? De ce nu a fost chemat ambasadorul maghiar pentru a fi atentionat in legatura cu interventia lui orban la referendum?de ce? de ce? se pare ca TOTI (unguri, tigani) au mai multe drepturi decit etnicii romani...Asta nu se numeste toleranta...se numeste altceva!
Postat 07 August 2012, 20:07 de doc
@ioan si nu ion
noroc cu basescu fiindca nu instiga la ura si violenta intre semeni. esti varza omule. ia-ti umbrela sau o tii deschisa de 8 ani de zile de cand se pisa basescu pe tine si pe noi toti.
Postat 07 August 2012, 20:06 de chris
@ ioan si nu ion
Mah, ion sau electron sau ce particula insignifianta ai fi! Nu stiu pe ce orbita gravitezi, daca e circulara sau eliptica cum probabil e perceptia ta asupra a ceea ce se intimpla in tara asta.Nu sint detinatorul adevarului absolut, dar a nega 7.5 mil de cetateni, care cu siguranta nu sint uselisti, ci oameni satui de regimu' unui manelist betiv, troglodit, este o grasa ipocrizie sau mai rau : prostie! asa ca ai putea sa stai sa faci gargara cu jetul auriu, poate iti trece inflamatia ce o ai unicul neuron.Got it?
Postat 07 August 2012, 19:57 de doctor
PUNE-TI-L SI PE TOKES SA CANTE IMNUL!
Mai Tokes draghe! Arza-tea-ar focu' sa te arza, ca democrat mai esti tu! De ce n-ai sarit ca ars cand cosangvinii tai din Nationala de hochei a ROMANIEI l-au batut ca barbarii pe singurul roman din lot, pe teritoriul Tarii care te-a facut Europarlamentar. Mai bine te faceau CIUHA ! sau sa te aiba cineva (persoana insemnata, nu spui cine - vorba lui Fory Eterle) "CIRIPA PE BUDA"
Postat 07 August 2012, 19:55 de GRIGORAS
Te astept
Ar merge un picior in fund la copilul asta prost PALMA MARE? pana nu primeste o palma de la viata nu se linisteste? VIATA TE ASTEAPTA....copile
Postat 07 August 2012, 19:48 de Picior urias
?
@ioan si nu ion.Amice esti idiot.Tu vezi ce se dezbate aici.Unurimea cea batauta...saraciiiii!:)
Postat 07 August 2012, 19:44 de c-man
bravo antena 3 si USL
ce e de mirare? asta e politca dusa de USL si antena 3, instigare la ura si violenta, pana ce imping o natiunea intreaga (cel putin partea ei mai inculta si stupida, vezi autorul atacului-consumator de OTV si antena 3, pot sa pun ramasag) in psihoza colectiva. e de mirare dupa ce au linsat-o mediatic pe atleta romana de la Jocurile Olimpice, doar ca nu a mers la vot? pai nu cerea ponta ca ungurii sa voteze la ei in tara? treziti-va din betia USL, ca se pisa cu bolta pe voi toti, care stati si aplaudati pe margine ca popandaii.
Postat 07 August 2012, 19:39 de ioan si nu ion
aa
bravoooo...hai la mai multi cum Turcut...ar trebuii sa il prinda si pe Szabo Odon cinev intr-o zi :)
Postat 07 August 2012, 19:22 de alin
BINE LE-A FACUT! TRAITI IN ROMANIA, INVATATI IMNUL ROMANIEI!
BINE LE-A FACUT! TRAITI IN ROMANIA, INVATATI IMNUL SI LIMBA ROMANA! SI SA NU VA MAI AUD CU "TESHEIC" LA MAGAZIN !!!!
Postat 07 August 2012, 19:10 de Aris
ora de liniste
ce mama saraciei cauta golanii pe terenul de bascht la 1 noapt fara ca politia locala sa-i amendze? locuiesc in zona si nu se poate dormi noapte de cand au facut terenul langa bloc, plin de golani care urla, tipa...oamenii au copii mici, merg la servici si nu se pot odihni si politia nu trec niciodata sa-i verifice....sa nu mai spun ca au devastat curta gradinitei 43 din zona si iar politia comunitara nu vede nimic..\
Postat 07 August 2012, 19:03 de locatar
No si?
Da'ei cand sunt mai multi si denigreaza romanii in plus sunt unii asa de incapatanati ca nu vor sa vorbeasca decat ungureste?S-au cand prin piete si unele magazine se aude teseig si dupa aceea poftiti sau doar teseig(sau cum s-o mai scrie).Lor n-ar trebui sa le fie RUSINE?Au tot dreptul de a vorbi limba natala,nu contest,dar limba oficiala e ROMANA.Tokes sa taca la masa ca e un instigator imputit.Apropos:eu nu cred ca a fost asa.Unii unguri pot convietui si cu alte natii.
Postat 07 August 2012, 18:56 de Adi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON