URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iulie 2016, 11:59

Un nou concurs de ciclism montan, în weekend, la Crater (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clubul Velo Sport organizează, în acest sfârşit de săptămână, o nouă ediţie, a şasea, a "celui mai spectaculos concurs de ciclism montan din judeţul Bihor", Cupa Crater XCO, lângă avenul de pe Dealul Şomleului, cunoscut popular prin denumirea "Crater".

"Este singura competiţie de ciclism montan din Bihor organizată, ca şi un concurs UCI Class 2 înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), contând pentru alcătuirea clasamentului internaţional pe naţiuni. În cursul anilor, acest concurs a devenit una dintre cele mai importante întreceri de gen din ţară, la startul competiţiei prezentându-se cei mai buni sportivi din ţară şi din străinătate", se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

La această ediţie s-au înscris sportivi din Cehia, Germania, Polonia, Slovacia, Ungaria şi bineînţeles şi cei mai buni sportivi din România.

Dacă sâmbătă, 30 iulie, sunt programate antrenamentele oficiale, concursul propriu-zis se va desfăşura duminică.

"Competiţia profesioniştilor va începe de la ora 12, precedată de la ora 10 de competiţia rezervată amatorilor. Startul se va da la ora 10 de lângă Avenul de pe Dealul Şomleului (popular prin denumirea "Crater") din apropierea localităţilor Betfia şi Băile 1 Mai, concurenţii urmând a parcurge mai multe ture de circuit", mai arată organizatorii.

Participanţii vor primi în pachetele de start pantaloni de ciclism (special creaţi pentru acest eveniment, în limita disponibilităţii). De asemenea cei care au confirmat participarea vor avea acces gratuit pentru două zile la ştrand. "La acest eveniment o să fie şi o tiroliană lângă cariera de la Betfia, aceasta fiind o zonă spectaculoasă din traseu", mai arată organizatorii.

"Cupa Crater XCO Betfia" se organizează după regulamentul de Cross-Country Olimpic (XCO), una dintre cele 4 discipline olimpice de ciclism şi singura probă olimpică dintre probele de mountainbike. Lungimea traseului este de aproximativ 5 km cu 250 m diferenţă de nivel cumulat pe tur. Include atât porţiuni de coborâri tehnice, cât şi urcări, pe alocuri cu pante peste 25%.

Fiecare concurent va parcurge mai multe ture, în funcţie de categoria din care face parte. La final câştigătorii vor primi premii în bani atât la categoria profesionişti (1200 de Euro) cât şi la Amatori (3600 de Lei) produse specifice, bonuri de cumpărături, cupe şi medalii.

Vor fi premiaţi separat şi cei mai buni concurenţi din judeţul Bihor, cu abonamente la sală şi servicii pentru maşinile lor.

"Organizatorii aşteaptă atât participanţii cât şi spectatorii în număr cât mai mare", încheie comunicatul celor de la Velo Sport.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON