URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Ianuarie 2023, 11:57

Un deputat din România şi-ar fi bătut soţia în faţa fetiței lor. Femeia a sunat la 112

Un deputat din România şi-ar fi bătut soţia în faţa fetiței lor. Femeia a sunat la 112 (Sursa foto: Facebook - Dumitru Viorel Focșa)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Soţia deputatului AUR de Constanţa  Dumitru Focşa a sunat în noaptea de miercuri spre joi la 112, după ce aceasta ar fi fost agresată de bărbat chiar în faţa copilului lor. Poliţia Constanţa a transmis că face cercetări în acest caz pentru infracţiunea de violenţă în familie.

În faţa fetiţei

Femeia agresată a sunat la numărul unic de urgenţă 112 la ora 2 dimineaţa, aceasta acuzând că a fost lovită de mai multe ori de soţul său.

"Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii din cadrul postului din localitatea Lumina au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar şi persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenţă. Poliţiştii au solicitat o ambulanţă, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând însă transportarea la spital. Poliţiştii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieşind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecţie provizoriu", a transmis biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, notează Spotmedia.ro.

IPJ Constanţa a mai transmis şi că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru violenţă în familie.

Site-ul de ştiri mai scrie că la incident ar fi asistat şi copilul celor doi, o fată de 9 ani.

Reacţia AUR

În acest caz, partidul AUR, condus de George Simion, a reacţionat printr-un comunicat de presă, susţinând că a fost deschisă o anchetă internă.

"Suntem ferm împotriva oricărei forme de violenţă fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autorităţile sunt obligate să cerceteze şi să soluţioneze neîntârziat acest incident. Juriul de Onoare al Alianţei pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă şi va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului", au transmis reprezentanţii AUR. 

Dumitru Focşa este cunoscut pentru atitudinea sa agresivă și în Parlamentul României. Alături de alți colegi din partid, acesta l-a ameninţat cu bătaia, în primăvara anului trecut, în Parlament, pe social-democratul Alfred Simonis. Site-ul Digi24.ro scrie că discuţiile au pornit după ce propunerea legislativă "Legea suveranităţii - Legea pentru protejarea interesului superior şi suveran al poporului şi al cetăţeanului român", iniţiată de AUR, a fost respinsă de plen. La ieşirea din sală, Dumitru Focşa l-a ameninţat pe Alfred Simonis cu bătaia: "Băi, nesimţitule, valutistule!", a strigat el atunci. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Iar ati gresit!
Ati spus ca ,,Un deputat din România şi-ar fi bătut soţia[...]". Corect era asa: ,,Un deputat de la aur şi-ar fi bătut soţia[...]". Alfel s-ar putea sa ne gandim la deputatii din usl, la unguri, la cei de la minoritati, etc.
Postat 05 Ianuarie 2023, 17:00 de pinonel
Aur adică
Lascu nu e mai bun, probabil Focşa își bate nevasta pt reîntregirea neamului, pt suportul familiei :::))) , ce fain ar arăta România in mala lui AUR
Postat 05 Ianuarie 2023, 13:22 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON